بهترین راه مقابله کردن با ویروس کرونا

0
1,292
4547.jpeg alt_text
4547.jpeg caption

ویروس کرونا گروه بزرگی از ویروس ها بوده و از علت شایع سرماخوردگی و عفونت های سیستم تنفسی فوفاتی می باشد. این ویروس ها از نظر ظاهری در سطح خود زواید تاجی شکل دارند و به این جهت کرونا (تاجی شکل) نام گذاری شده اند. دونوع خطرناک  این خانواده، سبب  بیماری مرس و سارس شده که در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ اپیدمی شده اند. آخرین اپیدمی این ویروس در سال ۲۰۱۹ از کشور چین  شهر ووهان آغاز شد و در طی مدت زمان نسبتا کوتاهی به کشورهای جنوب غربی آسیا نظیر ایران، گسترش پیدا کرد. گزارشاتی مبنی از ابتلای برخی کشورهای اروپایی داده شده است.

انتقال ویروس کرونا

انتقال ویروس کرونا

 

بر اساس مطالعات انجام شده این ویروس قابلیت انتقال بالایی دارد و میتواند به سرعت در سطح جامعه ویرال شود. انتقال ویروس از طریق قطرات تتفسی  هست. این قطرات تنفسی با سرفه و عطسه فرد مبتلا،وارد هوا میشود و میتواند بر سطوح مختلف بنشیند. شواهد نشان داده اند که ویروس میتواند بالغ بر ۸ ساعت در سطوح مختلف،زنده بماند و از این طریق منتقل شدد.

کدام سنین مبتلا به ویروس کرنا می شوند؟

عمده مبتلایان را گروه سنی ۲۲ تا ۶۵ سال و بالاتر تشکیل می دهند. البته گزارشی از ابتلای کودکان بالای ۸ سال نیز داده شده است که نشان دهنده قدرت انتقال این ویروس هست. میزان ابتلای مردان و زنان یکسان است.

علائم اولیه ویروس کرونا

علائم اولیه ویروس کرونا،به شکل علائم تنفسی هست. مبتلایان از سرفه خشک نسبتا شدید شکایت دارند و حتی در شروع ممکن هست با سرفه ناشی از آلرژی و بیماری هایی نظیر آسم اشتباه گرفته شود. تب خفیف در اوایل بیماری وجود دارد که در مقایسه با ویروس های دیگر نظیر آنفولانزا، شدت آن‌ کمتر هست. ضعف و بی حالی و بدن درد از دیگر علائمی هست که مبتلایان از آن رنج میبرند.

علائم شدید ویروس کرونا

درموارد شدید ویروس می تواند سبب درگیری جنرالیزه هر دو ریه شده و حتی فرد را به سمت یک نارسایی تنفسی حاد ببرد. درگیری ریه ها از محیط  ریه شروع شده و مرکز ریه را درگیر میکند. درصورت درگیری ریه ها، مبتلایان علائمی نظیر تنگی نفس را تجربه میکنند و گاهی شدت این نارسایی تنفسی در حدی هست که آنهارا نیازمند بستری در بخش مراقبت های ویژه و دستگاه ونیلاتور میکند. در سی تی اسکن ریه این افراد،درگیری منتشر هر دوریه دیده شده و تشخیصی هست. این افراد دچار لنفوپنی (کاهش لنفوسیت های خون) شده و این لنفو پنی میتواند به عنوان یکی از کرایتری های تشخیص این بیماری مورد استفاده قرار گیرد.

اختلالات انعقادی در صدی از بیماران

اختلالات انعقادی در صدی از بیماران دیده شده است. در برخی افراد دیده شده که این ویروس با تاثیر روی کبد میتواند سبب افزایش آنزیم های کبدی شود. کلیه ها نیز میتوانند تحت تاثیر قرار گیرند و منجر به افزایش کراتینین و نارسایی حاد کلیه ها شود. خوشبختانه بر اساس مطالعات و شواهد عینی، حدود ۸۰ درصد مبتلایان به این ویروس علائم خفیف را تجریه میکنند و از بین این افراد، ممکن هست تعدادی حتی متوجه ابتلای خود نشوند و علائمی نظیر تب  و سرفه خفیف داشته باشند. در حدود ۲۰ درصد افرادعلائم شدید تر بوده و منجر به مراجعه آنها به مراکز درمانی میشود. و درصد کمی از مراجعه کنندگان به بیمارستان، به علت نارسایی تنفسی، نیازمند بستری در بخش مراقبت های ویژه هستند.

بهترین راه مقابله کردن با ویروس کرونا

بهترین راه مقابله کردن با این بیماری، ایزوله کردن فرد مبتلا و پیشگیری از بیماری هست. شستشوی مرتب دستها به شیوه صحیح، درصد زیادی مانع از انتقال میشود. برای شستن دست ها نیازی به استفاده از محلولهای ضد عفونی کننده نیست و فوم های شستشو و صابون میتواند مفید واقع شود. با توجه به اینکه ویروس موجود در قطرات تنفسی، میتواند حتی در غیاب فرد مبتلا، ساعت ها روی سطوح زنده باقی بماند، شستشوی دست ها حائز اهمیت هست. موبایل، در تاکسی، عابر بانکها و..از جمله مکان های آلوده عمومی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند. تماس دست آلوده با دهان و بینی و چشم ها میتواند سبب بیماری شود. توصیه میشود در مکان های شلوغ از تماس دست ها با صورت و چشم ها خود داری شود.

نکاتی در خصوص استفاده از ماسک

استفاده از ماسک های تتفسی در برخورد با فردی که علائم تنفسی دارد توصیه میشود. نکته مهم در مورد ماسک ها این هست که  به محض مرطوب شدن با بازدم، اثر بخشی خود را از دست میدهند و حتی به علت رطوبت ایجاد شده، میزان رشد ویروس و انتقال آن را افزایش می دهند. بهترین زمان تعویض ماسک ها حدود ۲ ساعت می باشد.

سوال مهم در مورد نیاز به استفاده از ماسک هست:

توصیه میشود که فقط در مواجهه با فردی که علائم تتفسی دارد و سرفه و عطسه میکند، ماسک زده شود و در سایر مواردنیازی به ماسک های تنفسی نیست، زیرا انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی هست و از طریق هوا نمی باشد. برای کاهش انتقال توصیه میشود از رفت و آمدهای غیر ضروری، مسافرت و..خودداری شود. هر چقدر میزان مواجهه کمتر و رعایت نکات بهداشتی بیشتر باشد میزان انتقال کاش پیدا می کند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید