علائم بیماری میاستنی گراویس

0
3,712
543122.jpeg alt_text
543122.jpeg caption

بیماری میاستنی گراویس یک نوع اختلال سیستم ایمنی است که در آن سلول های ایمنی به اشتباه به گیرنده های استیل کولینی عضلات حمله نموده و مانع از انتقال پیام های عصبی بین عضلات می گردند. بنابراین عضلات تحت تاثیر این بیماری دچار ضعف گشته و به مرور تحلیل می روند. 

علل بیماری میاستنی گراویس

همان طور که گفته شد اختلالات سیستم ایمنی باعث بروز این بیماری می گردد و علت دقیق این مشکلات سیستم ایمنی بدن هنوز به طور دقیق شناخته نشده است. زنان نسبت به مردان بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند. این بیماری در سنین 20 تا 40 بیشتر مشاهده می شود. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند ممکن است برخی دیگر از بیماری های خود ایمن مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس را نیز تجربه نمایند.

علائم بیماری میاستنی گراویس

مشخصه اصلی این بیماری ضعف عضلانی می باشد. البته بیشتر بیماران مبتلا به این حالت دچار افتادگی پلک می گردند و این حالت به عنوان یک عارضه شایع در این بیماران شناخته شده است. توجه به این نکته از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در برخی از افراد علائم این بیماری می تواند سیستم تنفسی را درگیر ساخته و به عنوان شرایط تهدید کننده حیات تلقی شود. این حالت با عنوان بحران میاستنیک نیز نامیده می شود. برخی دیگر از علائم معمول میاستنی گراویس عبارتند از:

  • دو بینی و افتادگی پلک
  • سختی در نفس کشیدن به دلیل ضعف ماهیچه های تنفسی
  • بروز اختلالاتی در بلعیدن و صحبت کردن در نتیجه ضعف ماهیچه گلو و گردن 

تشخیص بیماری میاستنی گراویس

پزشک برای تشخیص دقیق تر معمولا از نتایج برخی آزمایشات بدین منظور کمک خواهد گرفت. از جمله این آزمایشات، تست الکترومیوگرافی (EMG) برای بررسی فعالیت اعصاب و عضله، آزمایش خون برای بررسی حضور آنتی بادی ها در خون و یک آزمایش تخصصی به نام تست تنسیلون می باشد. در تست تنسیلون به فرد مورد نظر دارویی بدین نام تزریق می گردد، این دارو می تواند به صورت موقتی فعالیت عضلانی را برگرداند. افرادی که تحت تزریق این دارو فعالیت عضلانی مثبتی را از خود بروز دهند به احتمال قوی به بیماری میاستنی گراویس مبتلا خواهند بود. 

درمان بیماری میاستنی گراویس

علی رغم مسدود شدن گیرنده های استیل کولین در محل اتصالات عصب و عضله می توان با برخی از تدابیر دارویی تا حدودی میزان استیل کولین را مورد افزایش قرار داده و بدین ترتیب فعالیت پیام رسانی را تقویت نمود.  یکی از داروهایی که بدین منظور تجویز می گردد داروی مهار کننده آنزیم کولین استراز می باشد. این آنزیم در افراد طبیعی و هم چنین این بیماران بقایای ماده استیل کولین را در فضای اتصالی بین عصب و عضله تجزیه می کنند. بنابراین به کمک این دارو می توان مقدار بیشتری از استیل کولین را برای اتصال به گیرنده های عصبی سالم باقی مانده حفظ نمود. برخی از داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی ممکن است برای کاهش تهاجمات سیستم ایمنی و مقادیر آنتی بادی اتصالی به این گیرنده های عصبی تجویز گردد. در برخی از افراد مبتلا به بیماری میاستنی گراویس، تومورهای تیموس باعث بروز این بیماری می گردند، بنابراین در این صورت عمل جراحی برای حذف تومورهای ناحیه تیموس ممکن است به فرد پیشنهاد گردد. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید