چرا زنان باردار نباید به گوشت خام دست بزنند؟

0
9,034
693620.jpeg alt_text
693620.jpeg caption

دوران بارداری یکی از هیجان انگیزترین و بحرانی ترین مراحل زندگی زنان است. در این دوران به دلیل تغییرات هورمونی، تغییرات فیزیولوژیکی و فیزیکی در بدن ایجاد می شود که یکی از این تغییرات ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن است. ضعف سیستم ایمنی باعث افزایش احتمال ابتلا به عفونت های ویروسی یا باکتریایی می شود. برای مثال عفونت انگلی توکسوپلاسموز، توسط یک انگل ایجاد می شود و در افراد با سیستم ایمنی سالم سبب ایجاد یک بیماری خفیف می شود اما در دوران بارداری به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی خطرناک است و احتمال دارد جفت و جنین را آلوده کند. در صورتی که مادر در سه ماهه اول بارداری به این عفونت مبتلا شود، احتمال سرایت آن به جنین 15% است و اگر در سه ماهه دوم و سوم مبتلا شود احتمال انتقال این عفونت به جنین 30 و 60 درصد است. با این حال، انتقال عفونت در سه ماهه اول به جنین خطرناک تر از دوره های دیگر است. این انگل ممکن است از طریق خوردن گوشت خام یا نیم پز، آب و غذای آلوده، دست زدن به خاک بستر گربه آلوده به این انگل و یا دست زدن به گوشت خام و تماس دست با دهان، بینی و یا چشم به فرد منتقل شود. این انگل در بافت بدن دام های آلوده همیشه وجود دارد. احتمال آلودگی گوشت بره و گوشت شکار به این انگل بیشتر از سایر گوشت ها است، اما ممکن است این انگل در هر گوشت دیگری نیز وجود داشته است، بنابراین باید گوشت کاملاً پخته شود، زیرا حرارت باعث از بین رفتن این انگل می شود، اما اگر گوشت به صورت خام یا نیم پز مصرف شود، یا هنگام آماده کردن گوشت از دستکش استفاده نشود و دست با بینی، دهان و چشم تماس پیدا کند، احتمال انتقال انگل بالاست. به این ترتیب، مادر باردار به دلیل ضعف سیستم ایمنی نباید در دوران بارداری به گوشت خام دست بزند، چرا که ممکن است این گوشت آلوده به انگل بوده و دچار این عفونت انگلی شود.

برای جلوگیری از ابتلای مادر باردار به چنین عفونتی رعایت موارد زیر پیشنهاد می شود:

  • گوشت را به مدت چند روز در فریزر نگهداری کنید این کار باعث کاهش احتمال عفونت می شود.
  • هنگام آماده کردن گوشت مطمئن شوید که زخم یا بریدگی بدن تان در تماس با گوشت نباشد و در صورت وجود بریدگی حتماً از دستکش یکبار مصرف کنید، همچنین در هر صورت از تماس دست با چشم، بینی و دهان خودداری کنید و بلافاصله پس از خرد کردن گوشت، دست های خود را با آب گرم و صابون بشوئید.
  •   لوازم و وسایل آشپزخانه که با گوشت در تماس بوده¬اند را با آب گرم و صابون بشوئید.
  • گوشت را به طور کامل بپزید، به طوری که وسط آن صورتی رنگ نباشد. این راهکار مطمئن¬ترین راه نابودی این انگل است.
  • از گوشتهای  نمک سود یا دودی یا خشک شده استفاده نکنید، چون ممکن است به اندازه کافی حرارت ندیده باشند.

نوزاد مادرانی که با این انگل مواجه شده اند دارای علائم زیر هستند که ممکن است این علائم چند ماه تا چند سال بعد از تولد بروز پیدا کند: 1) بزرگ بودن سر، کبد یا طحال؛ 2) تشنج؛ 3) زرد بودن پوست و سفیده چشم؛ 4) کندی و تأخیر در رشد. همانطور که بیان شد این عفونت می تواند بسیار خطرناک باشد، و در صورتی که به جنین منتقل شود میتواند سبب سقط جنین، تولد نوزاد مرده و مشکلات شدید زایمان شود و در دراز مدت آسیب های ساختاری و عصبی ایجاد کند. بنابراین لازم است به توصیه های بیان شده توجه شود، و زنان باردار برای سلامتی خود و جنین شان از دست زدن به گوشت خام بپرهیزند. مادرانی که در طول بارداری به این انگل آلوده می شوند، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنند تا در صورت نیاز با مصرف دارو از انتقال آن به جنین و مسائل و مشکلات بعدی جلوگیری نمایند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید