بیماری کاردیومیوپاتی چیست؟

0
2,938
438323.jpeg alt_text
438323.jpeg caption

کاردیومیوپاتی بیماری است که در آن عضله قلبی تحت تاثیر قرار گرفته و قابلیت پمپاژ موثر خون را از دست می دهد. اگر چه انواع مختلفی از بیماری کاردیومیوپاتی شناخته شده است ولی آن چه که در بیماری ها مشخص است اینست که عضله قلبی کارا نبوده و علایم یکسانی را می توان در این بیماری مشاهده نمود.

انواع کاردیومیوپاتی

انواع مختلف این بیماری به 4 گروه کلی تقسیم می شوند. 

کاردیومیوپاتی اتساعی

در میان انواع مختلف این بیماری نوع اتساعی آن شایع ترین می باشد. از آن جایی که در کاردیومیوپاتی اتساعی عضله قلب برای یک پمپاژ موثر خون به تمامی اندام های بدن در تلاش است بنابراین به صورت ناخودآگاه باعث بزرگی عضله قلب می گردد. 

کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک

کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک به صورت ژنتیکی به وجود می آید. در این بیماری ضخامت دیواره های قلبی افزایش یافته که به علت تکثیر زیاد سلول های قلبی رخ می دهد. 

کاردیومیوپاتی اریتموژنیک بطن راست

اگر تا به حال شنیده اید که ورزشکارانی در حین ورزش دچار سکته قلبی شده اند پس بهتر است بدانید که یک عامل اصلی مرگ و میر ورزشکاران در حین ورزش این بیماری نادر ولی بسیار خطرناک می باشد. 

کاردیومیوپاتی محدود کننده

این نوع از کاردیومیوپاتی همانند کاردیومیوپاتی اریتروژنیک بطن راست نادر می باشد و علت به وجود آمدن ضخیم و سفت شدن دیواره بطن ها است.  

کاردیومیوپاتی حاملگی

علت اصلی به وجود آمدن این نوع کاردیومیوپاتی حاملگی است. چنان چه پس از حاملگی این اتفاق رخ دهد به کاردیومیوپاتی پس از حاملگی و در صورتی که در ماه پنجم از حاملگی رخ دهد با عنوان حاملگی حین حاملگی اطلاق می شود. 

کاردیومیوپاتی الکلی

علت اصلی بروز این حال مصرف زیاد الکل می باشد که بیشتر در افراد الکلی می توان شاهد این بیماری بود. 

علائم کاردیومیوپاتی

 

کاردیومیوپاتی

 

همان طور که گفته شد بیشتر انواع کاردیومیوپاتی علائم یکسانی را ایجاد می کنند ولی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

تنگی نفس 

• ضعف و خستگی

• ورم اندام های تحتانی خصوصا ران پا

• ضربانات تند قلبی

• احساس سرگیجه و سبکی سر

• احساس درد، ناراحتی و یا فشار در قفسه سینه

فشار خون بالا

علل کاردیومیوپاتی

نمی توان به طور قطع اظهار نمود که تنها افراد مسن می توانند به این بیماری مبتلا شوند چرا که همان طور که در انواع کاردیومیوپاتی نیزمشاهده کردید برخی از دلایل می توانند علت اصلی بروز این حالت باشند ولی به طور کلی می توان دلایل زیر را برای ابتلای به آن نام برد:

• سابقه خانوادگی ابتلای به بیماری های قلبی و یا کاردیومیوپاتی ها

• فشار خون بالای کنترل نشده

• اختلال و بیماری های ژنتیکی

مصرف بیش از حد الکل 

• چاقی شدید

• دیابت

تشخیص کاردیومیوپاتی

روش های مختلفی برای تشخیص کاردیومیوپاتی وجود دارد. تست نوار قلبی یا الکتروکاردیوگرام اولین مرحله در بررسی ضربانات قلبی، اکوکاردیوگرام در بررسی ضخامت دیواره های قلبی و تست ورزش برای بررسی ظرفیت قلبی صورت می گیرد. البته آزمایش خون برای اندازه گیری مقادیر آهن خون و آزمایش ژنتیک برای وجود ژن های معیوب قلبی ممکن است درخواست گردد. 

درمان کاردیومیوپاتی

می توان گفت درمان قطعی برای برطرف کردن و درمان کامل بیماری کاردیومیوپاتی وجود ندارد ولی به کمک داروها و تغییر سبک زندگی تا حدود زیادی می توان از بروز علائم کاردیومیوپاتی جلوگیری نمود. بدین منظور ممکن است داروهایی برای کنترل فشار خون و کنترل ضربانات قلبی تجویز گردد. باید به این نکته توجه نمود که تغییر سبک زندگی در برخی از انواع کاردیومیوپاتی به عنوان درمان اصلی محسوب می گردد هم چون قطع مصرف مشروبات الکلی. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید