نشانه های خطرناک در سینه زنان

0
4,202
780573.jpeg alt_text
780573.jpeg caption

یکی از سرطان های شایع در بین بانوان سرطان سینه است و شناسایی برخی از علایم در معاینه که می‌توانند نشاندهنده مراحل اولیه بیماری باشند، به تشخیص و درمان زودهنگام بیماری کمک میکند در این مقاله به بررسی این علایم اولیه می پردازیم. همچنین پیشنهاد می‌شود مقاله بهترین دکتر پروتز سینه را مطالعه کنید.

ساختار بافت سینه

بافت سینه از بافت چربی، بافت غددی، عروق خونی و لنفاوی تشکیل شده است.

علائم هشدار دهنده در سینه زنان

درصورت بروز هرکدام از علایم زیر در بافت پستان خود سریعا به پزشک جهت معاینه مراجعه کنید.

  • هرگونه ترشح غیر طبیعی از نوک سینه
  • بروز برامدگی یا توده در بافت سینه یا زیر بغل
  • هرگونه تغییر اندازه یا تغییر شکل پستان
  • ظاهر پوست پرتقالی سینه
  • بروز هرگونه فرورفتگی در نوک سینه یا هر قسمتی از بافت سینه
  • تغییر رنگ پستان
  • بروز زخم یا تورم و قرمزی
  • برآمده شدن رگ های روی سینه
  • دردناک شدن ناگهانی سینه

شما باید بروز این موارد را جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید ولی بروز هر کدام از این علایم به معنی ابتلای قطعی به سرطان نیست. بافت سینه بانوان در طول زندگی از زمان بلوغ تا یائسگی و هم چنین در طول دوره های پریود بعلت تغییرات هورمونی ایجاد شده ممکن است دچار علائمی از جمله درد یا سفتی شود. با این وجود با توجه به اهمیت تشخیص زودهنگام بیماری بهتر است به محض بروز علایم زیر به پزشک مراجعه کنید.

معاینه سینه زنان

معاینه سینه زنان

بهترین اقدام انجام معاینه سالیانه سینه توسط پزشک و انجام دوره ای ماموگرافی است ولی خود بانوان نیز باید در منزل سینه های خود را مرتب معاینه کنند.

خود آزمایی و معاینه سینه خود فرد

معاینه سینه ها توسط خود فرد تحت عنوان خود آزمایی نامیده می شود که اگر به صورت صحیح انجام شود میتواند به تشخیص زودهنگام علایم کمک زیادی کند.

  • معاینه سینه توسط فرد شامل دو بخش نگاه کردن و لمس کردن است.
  • ابتدا باید لباس های را کامل در بیاورید و جلوی آینه بایستید. در مرحله اول در حالت های مختلف اشاره شده در زیر به سینه ها نگاه می کنید و دنبال تغییرات غیر طبیعی می گردید.

۱. دست ها را به سمت بالا نگه دارید

۲. دست ها به کمر فشار دهید

۳. دست ها در کنار بدن آویزان یاشند

۴. خم شده به جلو

همانطور که اشاره شد جلوی آینه بایستید و در این چهار حالت که وضعیت دست ها متفاوت است از نظر تغییرات ظاهری سینه ها را مشاهده کنید.

مرحله دوم لمس بافت سینه است.

معاینه میتواند در حمام بصورت سرپا یا به حالت خوابیده روی تخت انجام شود. در حالت خوابیده یک دست خود را زیر سر گذاشته و با دست دیگر سینه طرف مقابل را بصورت دورانی با قسمت انتهایی نرم انگشتان دو تا چهار معاینه کنید. سپس سینه سمت مقابل را نیز با همین روش مورد بررسی قرار دهید. معاینه زیر بغل را فراموش نکنید.  برای لمس سینه میتوانید بصورت دورانی یا بالا به پایین یا از اطراف به سمت مرکز معاینه را انجام دهید ولی دقت کنید که تمام بافت سینه معاینه شود. در صورت لمس هرگونه برامدگی به پزشک مراجعه کنید. مرحله آخر فشار دادن سینه و بررسی خروج هرگونه ترشح غیرطبیعی می باشد.

زمان مناسب برای انجام معاینه سینه

خانم ها از سن بیست سالگی به بعد بهتر است در زمان های مشخصی خودآزمایی را انجام دهند و به صورت فردی سینه ها را معاینه کنند. بهترین زمان برای انجام معاینه بعد از اتمام دوره پریود است. در دوره پریود ممکن است سینه ها سفت و دردناک باشند. به همین خاطر معاینه با مشکل روبرو می‌شود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید