سرکلاژ دهانه رحم که بهعنوان بخیه دهانه رحم هم شناخته شده است نوعی روش جراحی برای بستن دهانه رحم هنگام بارداری میباشد. دهانه رحم بافتی است که هنگام زایمان برای خروج جنین از کانال زایمانی باز می شود تا جنین از رحم وارد واژن شود. در صورتی که پزشک فکر کند که جنین ممکن است خیلی زود به دنیا بیاید یا ممکن است به علت ضعف دهانه رحم مادر دچار سقط جنین شود این روش را پیشنهاد می دهد این کار فقط در بیمارستان یا یک مرکز جراحی انجام می شود و افراد بعد از انجام این عمل همان روز به خانه برمی گردند.
چرا عمل سرکلاژ دهانه رحم انجام میشود؟
زمانی که بدن مادر برای زایمان آماده می شود دهانه رحم شروع به باز شدن میکند اما اگر دهانه رحم ضعیف باشد یا بنا به علل دیگری دچار مشکل باشد ممکن است دهانه رحم زودتر از زمان زایمان باز شود. در صورت بروز این اتفاق زایمان زودرس یا سقط اتفاق میافتد.
علل ضعف رحم
رحم ممکن است بنا به این علل ضعیف باشد:
- مادر در بارداری قبلی سرکلاژ رحم انجام داده باشد بخصوص بعد از هفته ۱۴ بارداری
- دهانه رحم کوتاه باشد یعنی کوتاه تر از ۲۵ میلیمتر در این صورت اغلب افراد در کمتر از ۲۴ هفته زایمان خواهند داشت
- وجود سابقه قبلی یک بیوپسی عمقی یا برش الکتریکی عمیق در دهانه رحم
- وجود سابقه سقط جنین در در سه ماهه دوم بارداری همراه با باز شدن بدون درد دهانه رحم
- دهانه رحم بدون درد در هفته سه ماهه دوم بارداری باز شود
- سابقه قبلی زایمان پیش از ۳۴ هفته بارداری داشته باشد و قبل از ۲۴ هفته بارداری دهانه رحم کوتاه داشته باشند
- دهانه رحم به علت سقط های مکرر در گذشته دچار آسیب شده باشد
در صورتی که پزشک به علت وجود اختلالات قبلی در زایمانهای قبلی پیشنهاد سرکلاژ رحم دهد باید به طور ایده آل در هفته ۱۲ تا ۱۴ بارداری انجام شود اگر بعد از این زمان انجام شود سرکلاژ اورژانسی نامیده می شود .
سرکلاژ مجدد در بارداری مجدد
اگر قبلا در بارداری قبلی سرکلاژ اورژانسی انجام داده اید احتمال نیاز به وجود سرکلاژ مجدد در صورت بارداری مجدد برای شما وجود دارد. البته می توانید عمل را تا قبل هفته ۲۴ انجام دهید اما بعد از این زمان سرکلاژ رحم ممکن است باعث پارگی کیسه آمنیوتیک شود و منجر به زایمان زودرس گردد
شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.