التهاب آپاندیس چیست؟

0
9,809
45811.jpeg alt_text
45811.jpeg caption

آپاندیس یک عضو کوچک و لوله مانند است که به اولین قسمت روده بزرگ متصل شده است. در پایین ترین بخش سمت راست شکم قرار دارد. عملکرد شناخته شده ای ندارد. مسدود شدن مسیر ورودی آپاندیس باعث التهاب آن یا آپاندیسیت می گردد. این انسداد باعث افزایش فشار، مشکلات جریان خون و التهاب می گردد. اگر التهاب درمان نشود ممکن است که ترکیده شود و مواد عفونی به درون فضای داخلی شکم ریخته شوند. این حالت سبب ایجاد شرایطی بنام التهاب صفاق می گردد. 

انواع آپاندیسیت

آپاندیسیت به دو نوع مزمن و حاد تقسیم می شود. التهاب مزمن آپاندیس می تواند شرایط دردناک طولانی تری را به خود اختصاص دهد. اگر چه این شرایط نادر است ولی می تواند در برخی شرایط تهدید کننده حیات نیز محسوب شود. 

علل آپاندیسیت

به طور کلی التهاب مزمن و حاد آپاندیس به دلایل مشخص اتفاق نمی افتند. اما برخی از شرایط برای دامن زدن به چنین شرایطی محتمل ترند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

• شرایط یبوست که باعث باقی ماندن طولانی مدفوع درون روده ها می گردد.

• تومورها

• آسیب و ضربه شکمی

• سنگ در آپاندیس و یا وجود شی خارجی در فضای روده ها

علائم آپاندیسیت

 

التهاب آپاندیس

از علائم اصلی التهاب آپاندیس یا آپاندیست حاد درد ناحیه ی شکم در سمت راست می باشد. این شرایط اغلب بطور ناگهانی اتفاق می افتد و در طول زمان رو به وخامت می گذارد. علائم دیگر آن شامل: تورم شکم، کاهش اشتها، حالت تهوع و استفراغ، یبوست و اسهال، ناتوانی در عبور نفخ، تب خفیف. همه ی افراد تمام این علائم را ندارند. 

علی رغم علائم شدید آپاندیس حاد، علائم آپاندیسیت مزمن معمولا از شدت کم تری برخوردار هستند و همین عامل باعث می شود که فرآیند تشخیص آن را با دشواری بیشتری همراه سازد. علاوه بر درد مزمن شکمی در این افراد ممکن است احساس ناخوشایند عمومی، کسالت، کمبود انرژی و تب را تجربه نمایند. این علائم نیز طیف عود و شدتی را با خود به همراه خواهد داشت. البته توجه به این نکته ضروری است که همه افراد مبتلا به آپاندیسیت مزمن نیز ممکن است چنین شرایطی را تجربه نکنند. 

برای تمایز علائم بین این دو شرایط بهتر است چنین بیان کنیم در آپاندیسیت حاد تب به صورت خفیف است ولی تهوع با استفراغ همراه است در حالی این علائم در آپاندیسیت مزمن به صورت تب بالا و حالت تهوع باقی می ماند. 

تشخیص آپاندیسیت

معاینه بالینی برای بررسی میازن انقباضات شکمی در التهاب آپاندیس ضروری می باشد. یک آزمایش خون برای اندازه گیری سلول های سفید خونی، آزمایش حاملگی برای رد شرایط محتمل ایجاد کننده این حالت هم چون حاملگی خارج رحمی، کیست های تخمدانی، بیماری التهابی لگن درخواست می گردد. 

درمان آپاندیسیت

التهاب آپاندیس یک شرایط اورژانس پزشکی محسوب می گردد. در اغلب موارد درمان نوع حاد برداشت آپاندیس می باشد. درمان آپاندیسیت مزمن معمولا استفاده از داروهای آنتی بیوتیک برای کاهش التهاب و عفونت اطراف آپاندیس و یا تخلیه چرک اطراف آپاندیس می باشد. هر فردی می تواند به این شرایط مبتلا گردد ولی ابتلای افراد 10-30 ساله محتمل تر می باشد. 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید