انواع اختلالات رنگدانه ای و درمان آن

0
6,067
591082.jpeg alt_text
591082.jpeg caption

اختلال رنگدانه پوست تغییراتی ارثی در رنگدانه های پوستی می باشند که به صورت تغییر رنگ در چهره نمایان می شوند. رنگ پوست معمولا تحت تاثیر ماده ای به نام ملانین می باشد. سلول های ملانوسیت قادر به تولید این ملانین ها می باشند. در صورتی که ملانین ها در منطقه ای از پوست تجمع بیشتری بیابند منجر به هایپر پیگمانتاسیون یا افزایش رنگدانه های پوستی می گردد. 

علل اختلال رنگدانه پوست

علل متنوعی می توانند باعث بروز چنین حالتی در ظاهر افراد گردند مانند:

علل ژنتیکی

قرار گیری بیش از حد در معرض اشعه ماوراء بنفش

مشکلات پوستی و آسیب دیدن

وضعیت های مختلف جسمانی مانند بارداری

تغییرات هورمونی

قرار گیری در معرض ترکیبات شیمیایی و دارویی

انواع اختلالات رنگدانه ای پوست

 

اختلالات رنگدانه پوستی

رنگدانه هایی که در مناطق مختلفی از پوست اعم از اپیدرم و درم قرار می گیرند ممکن است تحت تاثیر این شرایط قرار گیرند و بیماری های مختلفی را ایجاد نمایند. به عنوان مثال بیماری های لایه سطحی پوست یا همان اپیدرم می تواند شامل موارد زیر گردد:

لک

لک ها اکثرا به صورت دایره یا بیضی شکل دیده می شوند و معمولا با افزایش سن شیوع بیشتری دارند. با این حال قرار گرتن در معرض نور آفتاب میزان و شدت بروز آن ها را دو چندان می کند. 

کک و مک

کک و مک ها نمایی به صورت لک دارند ولی با این تفاوت که به نسبت آن ها از رنگ روشن تری برخوردار می باشند. پوست های روشن و یا به عبارتی افرادی با چشمان به رنگ آبی روشن، دارای موهای بلوند و یا قرمز بیشتر مستعد ابتلا به این حالت اند. 

لکه های شیر قهوه ای

این لکه ها ممکن است از زمان تولد در ظاهر فرد دیده شوند و یا با گذشت زمان بر تعداد آن ها افزوده شود. 

اختلالات و ضایعات دیگری می توانند نواحی پایین تر از اپیدرم یا درم را تحت تاثیر قرار دهند که می توانند شامل موارد زیر گردند:

ملاسما

ملاسما شرایطی است که اغلب در دوران بارداری به وجود می آید. آن ها می توانند به صورت لکه های تیره رنگی که هر دو طرف صورت را درگیر می سازند دیده شوند. این شرایط در زنان تنها به دوران بارداری محدود نشده و با تغییرات هورمونی در دوران یائسگی و یا با مصرف قرص های ضد بارداری می توانند خود را نشان دهند.  برخی از موارد اختلال رنگدانه پوست و هایپرپیگمنتیشن ممکن است به دنبال شرایطی مانند التهاب پوستی، اسکلروتراپی ایجاد شوند. اسکلروتراپی که یک روش درمانی برای از بین بردن رگ های واریسی است در تعداد اندکی از بیماران می تواند اختلال رنگدانه پوست را ایجاد نماید که خود به دلیل رسوب ماده ای به نام هموسیدرین می باشد. 

 

درمان اختلالات رنگدانه ای

برای درمان این اختلالات رنگدانه ای بهتر است در ابتدا از بروز آن ها پیشگیری گردد. از روش های پیشگیری می توان به استفاده از کرم ضد آفتاب و به حداقل رساندن قرار گیری در معرض نور آفتاب شدید اشاره کرد. برخی از کرم ها و مواد لایه بردار قابلیت کاهش مقدار پیگمان های رنگی را دارند. البته روش های درمانی مانند مزوتراپی و لیزر درمانی می توانند موثر باشند. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص پوست و مو ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید