انواع فتق و درمان آن

0
6,241
571255.jpeg alt_text
571255.jpeg caption

فتق عبارت است از جابه جایی احشا طبیعی بدن از مکان طبیعی خود به قسمتی دیگر این جابه جایی معمولا به علت ضعف لایه احاطه کننده احشا و از طریق یک مجرا ایجاد می شود. این مجرا معمولا در دوران جنینی به وجود آمده و در برخی موارد در اوایل تولد علامت دار میشود، و در برخی موارد در طول زندگی فرد علامت دار می شوند. فتق دیافراگماتیک یکی از موارد فتق هست که در اوایل تولد علامت دار میشود. دراین نوع فتق، از طریق مجرایی که در عضله دیافراگم وجود دارد، روده ها از شکم وارد قفسه سینه میشود. به دنبال این نوع فتق، ریه ها فضای کافی جهت رشد ندارند و تکامل آنها ناقص هست. این نوزادان در بدو تولد دچار مشکلات تتفسی بوده و نیازمند حمایت تنفسی می باشند و لازم هست در اسرع وقت، جراحی های ترمیمی انجام شود.

آنچه در این مقاله خواهید خواند

فتق ناف

نوع دیگر فتق، فتق نافی هست. د ر این نوع فتق به دنبال ضعف عضلات جدار شکم، محتویات روده همراه با لایه پوشاننده سطح داخل حفره شکم(پریتوئن) از طریق حلقه نافی، بیرون میزند. این نوع فتق در نوزادان به دنبال ضعف مادرزادی جدار شکم و در بالغین به صورت اکتسابی می باشد. این نوع فتق به صورت بر آمدگی در محل ناف تظاهر پیدا کرده و در صورتی که روده ها نیز وارد شده باشند، دردناک بوده و نیازمند انجام اقدامات اورژانس جراحی می باشد. در کودکان در موارد فتق بدون علامت، تا سن یکسالگی برای جا انداختن فتق نافی، صبر میکنیم و معمولا هم خود به خود بهبود پیدا میکند.

فتق شکمی

نوع دیگری از فتق، فتق شکمی می باشد. در این نوع فتق به دنبال ضعف عضلات جدار شکم، به ویژه عضله راست شکمی،محتویات قابل جابه جایی شکم نظیر روده ها، به بیرون شکم برآمده می شوند.

فتق اینگوینال

شایعترین نوع فتق در بالغین، فتق اینگوینال می باشد. بر اساس مطالعات آماری،شیوع فتق اینگوینال در مردان پنج برابر زنان می باشد.در این نوع فتق، روده ها وارد کشاله ران میشوند و سبب بر آمدگی در کشاله ران شده و در صورتی که روده ها تحت فشار باشند، دردناک بوده و نیازمند انجام جراحی ترمیمی و جا اندازی می باشد.در صورتی که در جراحی تاخیر ایجاد شود،می تواند سبب نکروز و آسیب روده ها بشود. شیوع فتق شکمی و اینگوینال با افزایش سن بیشتر می شود. در افرادی که سرفه مزمن دارند، نظیر افراد مبتلا به آسم، به علت افزایش فشار در داخل حفره شکم حین سرفه، شیوع فتق های شکمی بیشتر هست. زنان در دوران بارداری، با افزایش رشد جنین، فشار در داخل حفره شکم بیشتر شده و بیشتر دچار فتق می شوند. در موارد بدون علامت، حا اندازیبه روش غیر جراحی ارجح هست.در موارد علامت دار و مواقعی که روده ها تحت فشارباشند، جراحی بهترین راه درمان است.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید