بیماری آلزایمر چیست؟

0
1,213
703304.jpeg alt_text
703304.jpeg caption

بیماری آلزایمر رایج ترین بیماری زوال عقل یا دمانس در بین کهنسالان است. زوال عقلی یک ناهنجاری مغزی است که بطور جدی بر توانایی انجام فعالیت های روزانه تاثیر می گذارد. بطور آهسته پیشروی می کند. ابتدا بر قسمت هایی از مغز که تفکر، خاطرات و زبان را کنترل می کند تاثیر می گذارد. افراد بیمار با مشکل در یادآوری اتفاقات اخیر یا نام افرادی که می شناسند رو به رو هستند. ناهماهنگی متعادل در شناخت، دلیل مشکلات زیاد نسبت به افراد نرمال هم سن می شود.  اتفاقی که در این بیماری می افتد این است که سول های مغزی شروع به نابودی می کنند بنابراین حافظه موقت افراد مبتلا به این بیماری دچار مشکلات یاد آوری می گردد. ولی این مشکلات را نمی توان به خاطرات گذشته آن ها یا حافظه طولانی مدت تعمیم داد. 

آنچه در این مقاله خواهید خواند

علائم آلزایمر

 

آلزایمر

در طول زمان علائم آلزایمر وخیم تر می شوند. افراد حتی ممکن است اعضای خانواده خود را نیز تشخیص ندهند. بیماران در صحبت کردن، خواندن و نوشتن مشکل دارند. افراد مبتلا به آلزایمر حتی ممکن است چگونگی شستن دندان ها و شانه کردن موهایشان را نیز فراموش کنند. در ادامه افراد ممکن است خلق و خوی تندتر، مضطرب تری به خود گرفته و حتی از خانه نیز دور شوند. در نهایت کاملا به مراقبت نیاز دارند. این شرایط استرس بیشتری را برای اعضای خانواده که باید از بیمار مراقبت کنند به ارمغان می آورد. آلزایمر اغلب بعد از سن 60 سالگی ظهور می کند. خطر ابتلا با افزایش سن بیشتر می شود. اگر یکی از افراد خانواده بیمار باشند خطر ابتلا نیز بیشتر خواهد بود. یکی از علائم شدید و گاهی نگران کننده برایخانواده این بیماران بروز حالاتی از افسردگی و آشفتگی با رسیدن به زمان غروب آفتاب می باشد. این حالت گاهی با عنوان سندرم غروب آفتاب نیز نامیده می شود. برای جلوگیری از بروز این حالت در بیماران آلزایمری توصیه می گردد که آن ها را از غروب آفتاب دور نگه دارند. 

تشخیص آلزایمر

نمی توان هیچ تست تشخیصی را به طور قطع برای این بیماری عنوان نمود. پزشکان نیز براساس بررسی علائم فردی و نیز مشاهدات اطرافیان و خانواده بیمار شروع به تشخیص این بیماری می نمایند. البته با توجه به برخی از علائم هشدار دهنده می توان تا حدودی متوجه شروع آلزایمر گردید از جمله موارد زیر:

• احساس شک نسبت به اطرافیان

• گوشه گیری های بی دلیل

• تمایل به صحبت کردن در مورد خاطرات گذشته 

• تغییرات الگوی خواب از جمله سخت بیدار شدن صبح و تمایل به خواب عصرگاهی 

• فراموشی رفتارهایی هم چون وضو گرفتن، داشتن حجاب، نداشتن تمرکز کافی در به یاد آوردن تعداد رکعت های نماز، بی توجهی به قبله

درمان آلزایمر

درمان خاصی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد ولی برخی داروها در زمان محدود جلوی پیشرفت علائم را می گیرند. باید به این نکته توجه داشت که در برخی از افراد مبتلا به آلزایمر روند گسترش بیماری به صورت روندی تدریجی است ولی در برخی از افراد این پیشرفت علائم سریع بوده و زندگی آن ها بعد از تشخیص این بیماری به مدت 3 تا 9 سال ادامه می یابد. 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین مغز و اعصاب ما نوبت بگیرید

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید