تست پاپ اسمیر و بهترین زمان انجام آن

0
1,459
18151.jpeg alt_text
18151.jpeg caption

رحم عضوی تحتانی در خانم ها بوده که نقش اساسی در سنین باروری آنها دارد. رحم قوی ترین عضله در بدن هست که قدرت کشش و ظرفیت بالایی دارد و در دوران بارداری و به ویژه به هنگام زایمان فشار زیادی را تحمل کرده و با انقباض خود، سبب خروج جنین طی زایمان طبیعی می شود. رحم در حالت عادی حدود ۷ سانتی متر طول و کمتر از ۵۰ گرم وزن دارد و در بارداری افزایش سایز پیدا میکند. رحم دارای یک قسمت قطور تر به نام فوندوس رحم بوده و در پایین به سرویکس منتهی میشود. سرویکس (دهانه رحم) پایین ترین قسمت رحم بوده که واژن را به رحم متصل می کند. سطح داخلی رحم توسط سلولهای پوششی مفروش شده که به این لایه داخلی آندومتر گفته میشود. سرویکس مخروطی شکل بوده و در بارداری طول آن افزایش پیدا می کند. سرویکس توسط سلولهای سنگفرشی بافت پوششی پوشیده شده است. این سلولها منشا کنسر دهانه سرویکس هستند و میتوانند دچار ازدیاد در تقسیم سلولی شده و تغییرات بدخیمی را پیش بگیرند. کنسر سرویکس دومین کنسر شایع در جهان هست که از میزان مرگ و میر بالایی هم برخوردار هست. این نوع سرطان چهارمین سرطان رایج در جهان بوده که منجر به مرگ میشود.

علل کنسر سرویکس

شایعترین علت این کنسر، ویروسهای منتقله از طریق جنسی هستند ومهمترین آن ویروس پاپیلومای انسانی (اچ پی وی) نامیده میشود. این ویروس از طریق تماس جنسی از فردی که آلوده به ویروس بوده به فرد سالم منتقل میشود و میتواند سبب ایجاد ضایعات زگیلی شکل شده و یا به صورت نهفته در بدن آن فرد باقی بماند. بیش از ۱۰۰ نوع از این ویروس وجود دارند که فقط تعدادی از آنها میتوانند سبب تغییرات بدخیمی در سلولهای سرویکس شده و ایجاد کنسر کنند. ابتلا به ایدز، داشتن شریک جنسی متعدد، برقراری اولین رابطه جنسی در سن پایین، چاقی و اضافه وزن، کمبود اسید فولیک، استفاده طولانی مدت از قرص های ضد بارداری و… از عوامل خطر ابتلا به کنسر سرویکس هستند. این افراد خونریزی و لکه بینی به دنبال رابطه جنسی و در فواصل بین قاعدگی دارند. گاهی اوقات ممکن هست دردهای شکمی را نیز تجربه کنند. در مواقع پیشرفت بیماری و با رشد تومور معمولا دچار کم خونی شده و در اغلب موارد کاهش وزن هم پیدا می کنند. باتوجه به مورتالیتی (مرگ و میر) بالایی که این سرطان دارد، سازمان بهداشت جهانی توصیه به غربالگری کنسر سرویکس و انجام تست پاپ اسمیر کرده است. در این تست از سلولهای سرویکس نمونه برداشته شده و جهت پاتولوژی ارسال میگردد. پاپ اسمیر جهت تشخیص  زودرس کنسر سرویکس و ابتلا به ویروس اچ پی وی انجام میشود. کلیه زنان در محدوده سنی ۲۱ تا ۶۰ سال لازم هست سه تا پنج سال  یک بار پاپ اسمیر انجام دهند. افرادی که مبتلا به اچ پی وی هستند و یا مورد مشکوکی در پاپ اسمیر قبلی آنها بوده، این  فواصل کوتاهتر میشود. هر گاه موارد مشکوکی در تست پاپ اسمیر باشد، به منظور بررسی بیشتر توصیه با انجام کولپوسکوپی می شود. پس از سن ۶۰ سالگی، درصورتی که کلیه پاپ اسمیرها نرمال بوده باشد،نیازی به ادامه این تست نمی باشد.

بهترین زمان انجام پاپ اسمیر

بهترین زمان جهت انجام پاپ اسمیر پس از اتمام عادت ماهیانه بوده و لازم هست که ۴۸ ساعت از آخرین استحمام و شستشو و رابطه جنسی گذشته باشد. پس از انجام تست پاپ اسمیر ممکن هست مختصر خونریزی فرد داشته باشد که اگر محدود باشد طبیعی بوده و در صورت شدید بودن، نیازمند مراجعه به پزشک هست‌. در صورتی که نتیجه پاپ اسمیر غیر نرمال باشد الزاما فرد مبتلا به کنسر سرویکس نمی باشد و ممکن هست در حال تغییرات سلولی و مراحل قبلی سرطان باشد، به همین جهت تفسیر نتیجه تست پاپ اسمیر به عهده پزشک متخصص می باشد. درصورت نتیجه مثبت ویروس پاپیلومای انسانی در پاپ اسمیر، درصورتی که از انواع خطرناک ویروس باشد، لازم هست سریعا درمان مناسب گذاشته شود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید