تفاوت علایم سرماخوردگی با کرونا

0
1,319
239197.jpeg alt_text
239197.jpeg caption

با رسیدن به فصل سرما و شایع شدن بیماری‌های مثل سرماخوردگی، اهمیت دانستن تفاوت علایم سرماخوردگی با کرونا بین مردم بیشتر می‌شود. سرماخوردگی عفونت راه هوایی فوقانی، یعنی بینی و حلق است که منجر به گلودرد، سرفه و عطسه می‌شود و از ویروسها و باکتری‌های بسیار مختلفی شایع می‌شود.

ویروس کووید19 چیست؟

کروناویروس 2019 یا کووید19، بیماری ویروسی ناشی از ویروس کرونا نوع Sars Coronavirus-2 است که از پاییز سال 2019 در جهان شیوع پیدا کرد. این ویروس از دسته ویروسهای خانواده کرونا است که از 50 سال پیش شناخته شده و به عنوان یکی از ویروس‌های ایجاد کننده علائم سرماخوردگی و عفونت راه هوایی به شمار می‌رفته است. این ویروس می‌تواند علائم خفیف تا متوسط در حد یک سرماخوردگی تا شدید در حد عفونت ریه ایجاد کند.

تفاوت سرما خوردگی و کرونا

پیشنهاد مطالعه: آیا نوزادان کرونا می ‌گیرند؟

علائم کووید19

برای دانستن تفاوت علایم سرماخوردگی با کرونا باید هرکدام را بررسی کنیم. کروناویروس 2019 می‌تواند علائمی از خفیف تا شدید را ایجاد کند. بیش از 80 درصد مبتلایان به کرونا انواع خفیف تا متوسط را از سر می‌گذارنند و در باقی افراد علائم شدید یا بحرانی ایجاد می‌شود. همینطور بعضی افراد ممکن است هیچ علائمی را بروز ندهند. این افراد هم می‌توانند ناقل ویروس به سایرین باشند.

کرونای خفیف فرقی با سرماخوردگی ندارد

نوع خفیف کرونا خود را با تب خفیف، کمی لرز، سرفه، کوفتگی و سردرد نشان می‌دهد. گلودرد و آبرزیش بینی خفیف ممکن است وجود داشته باشد اما شایع نیست. هم سرفه خشک و هم خلط ‌دار ممکن است دیده شود. بنابراین فهم تفاوت علایم سرماخوردگی با کرونا در این نوع، حتی برای پزشک شما چندان ساده نیست. در بعضی از افراد ممکن است از دست دادن حس بویایی و چشایی وجود داشته باشد. بعضی افراد تنها یک روز تب و لرز را از سر می‌گذرانند و بعد از آن دچار از دست دادن بویایی و چشایی می‌شوند. در بعضی افراد، از دست دادن حس بویایی و چشایی، تنها علامت بیماری است.

علائم متوسط کروناویروس

تب و لرز، بدن درد، خستگی و کوفتگی، سرفه، تهوع و استفراغ، دل‌پیچه و اسهال علائم ابتلا به کروناویروس از نوع متوسط است. در این نوع هم ممکن است از دست دادن حس بویایی و چشایی دیده شود. علائم گوارشی مثل اسهال در 40درصد و استفراغ در 20درصد بیماران بروز پیدا می‌کند. علائم پوستی و عفونت چشم (کنژکتیویت) نیز در بعضی موارد نادر دیده شده است.

کرونای شدید و تهدید کننده ی حیات

تمام علائم شمرده شده در بالا می‌تواند در کرونای شدید هم وجود داشته باشد. اما بیمارانی که علائم شدید را بروز می‌دهند، بعد از چند روز دچار علائم وخیم مثل تنگی نفس و درد قفسه سینه می‌شوند. در نوع شدیدتر افراد دچار گیجی و کاهش سطح هوشیاری و سیانوز (سیاه شدن لب و زبان) می‌شوند. این افراد معمولاً به بستری در بیمارستان و استفاده از اکسیژن کمکی نیازمند می‌شوند و حتی ممکن است به لوله‌گذاری در نای (اینتوبیشن) و وصل شدن به دستگاه تنفس مصنوعی محتاج شوند. این مورد، یک تفاوت علایم سرماخوردگی با کرونا است. زیرا سرماخوردگی معمولی به تنگی نفس منجر نمی‌شود.

علائم سرماخوردگی ساده

سرماخوردگی معمولاً با درد و گرفتگی گلو یا احساس زخم در گلو شروع می‌شود. آبریزش بینی و عطسه وجود دارد. تب وجود ندارد یا خفیف است. بعد از چند روز سرفه‌های خشک و سپس خلط‌‌ دار پدیدار می‌شود. ترشحات بینی در ابتدا رقیق است و ممکن است بعد از چند روز غلیظ و چرک‌مانند شوند. احساس خستگی، بیحالی و کمی کوفتگی نیز شایع است.

درک تفاوت علایم سرماخوردگی با کرونا

همانطور که گفته شد، یک تفاوت علایم سرماخوردگی با کرونا این است که در سرماخوردگی علائم گلودرد، آبریزش بینی و عطسه برجسته هستند. هرچند این علائم می‌توانند در کرونا هم دیده شوند اما شیوع و شدت آنها در کرونا کمتر است. تب و لرز و بدن درد در سرماخوردگی برجسته نیستند و جزو اولین علائم بیماری نیستند. یک مورد دیگر تفاوت علایم سرماخوردگی با کرونا، شروع ناگهانی علائم است که مشخصه بیماری آنفولانزا نیز هست. فرد بیان می‌کند که تا یک ساعت پیش حالش خوب بوده ولی حالا ناگهان دچار لرز و بدن درد شده است. بنابراین اگر به صورت ناگهانی دچار تب و لرز و استخوان درد شدید شده اید، آن را به ماندن زیر باران یا خوردن خربزه یا خوابیدن زیر کولر بعد از حمام نسبت ندهید و احتمال کرونا را در نظر بگیرید. دیگر تفاوت علایم سرماخوردگی با کرونا بروز علائمی مثل از دست دادن بویایی و چشایی است. در سرماخوردگی ممکن است گرفتگی و انسداد بینی و آبریزش بینی منجر به کم شدن بویایی و چشایی شود. اما در کرونا حس بویایی و چشایی کاملاً مختل می‌شود. فرد علائم انسداد بینی و آبریزش بینی ندارد ولی هیج بو و مزه ای را حس نمی‌کند. این مشکل که در پزشکی «آنوسمیا» نامیده می‌شود، ممکن است تا ده روز ادامه یابد اما در بعضی افراد تا یک ماه یا بیشتر نیز بهبود پیدا نمی‌کند. افراد دچار آنوسمیا، معمولاً به نوع خفیف تا متوسط بیماری دچارند. تماس اخیر با فرد دچار کرونا یکی دیگر از راههای افتراق کرونا و سرماخوردگی است.

اگر ندانیم علائمان ناشی از سرماخوردگی است یا کرونا چه کنیم؟

درهر صورت، درمان شما استراحت و خوردن مایعات گرم فراوان است. با توجه به وضعیت وخیم کنونی، هر فرد دارای علائم عفونت تنفسی باید مشکوک به کرونا در نظر گرفته شده و تا زمان اطمینان از تشخیص، به مدت 2 هفته قرنطینه شود. برای درمان سرماخوردگی و کرونای خفیف نیازی به مراجعه به پزشک نیست و می‌توانید با مصرف قرص سرماخوردگی و شربت دیفن هیدرامین و همینطور دمنوش‌های گیاهی علائم خود را تسکین دهید. تنها درصورت بروز علائم شدید مثل تنگی نفس، درد قفسه سینه، سرگیجه، گیجی و کاهش هوشیاری باید به پزشک مراجعه کرد. همینطور افراد با سن بالای 60 سال و دچار بیماریهای زمینه‌ای نیز بهتر است درصورت بروز علائم مشکوک به کرونا به پزشک مراجعه کنند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص عفونی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید