خطر مرگ بیماری ذات الریه

0
6,425
352794.jpeg alt_text
352794.jpeg caption

پنومونی یا ذات الریه یک بیماری عفونی شایع کیسه های هوایی ریه است که توسط  عوامل باکتریایی، ویروسی یا قارچی ایجاد می شود. پنومونی اغلب از طریق عوامل میکروبی موجود در ترشحات تنفسی حین عطسه، سرفه و یا تنفس  منتقل می گردد.

خطر مرگ بیماری ذات الریه

بیشتر افراد سالم در طی 1 تا 3 هفته از پنومونی حتی بدون مصرف داروی خاصی خود به خود بهبود می یابند، اما پنومونی می تواند درصورت عدم درمان در عده ای کشنده باشد و حیات بیمار را تهدید کند. برخی از افراد که دارای نقص سیستم ایمنی هستند نسبت به ابتلا به پنومونی بسیار آسیب پذیر بوده و پنومونی در این افراد ممکن است منجر به مرگ شود. بیش از سی عامل میکروبی می توانند باعث ایجاد پنومونی شوند. درمان پنومونی به عامل ایجاد کننده آن بستگی دارد. تقریباً یک سوم موارد پنومونی در آمریکا توسط ویروس ایجاد می شود. بچه ها و بالغین جوان بیشتر دچار پنومونی ویروسی می شوند. ویروس آنفولانزا شایعترین عامل پنومونی ویروسی در بزرگسالان است. سایر ویروس هایی که می توانند موجب پنومونی شوند شامل ویروس سینسیشیال تنفسی (RSV)، رینوویروس (rhinovirus)، ویروس هرپس سیمپلکس(herpes simplex virus)، ویروس سندرم شدید حاد تنفسی (SARS) و عده ای دیگر از ویروس ها است. شایعترین عوامل باکتریایی ایجاد کننده پنومونی شامل استرپتوکوک پنومونیه، استافیلوکوک اورئوس و هموفیلوس آنفولانزا هستند.

مکانیسم ایجاد پنومونی

 

بیماری ذات الریه

سیستم تنفسی به گونه ای طراحی شده است که بیشتر میکروب ها را به وسیله پرز های تنفسی و ترشحات تنفسی از سیستم تنفس خارج می کند و هوا را فیلتر می کند. سیستم ایمنی نیز باقی میکروب های وارد شده را از بین می برد. اما اگر سیستم ایمنی فرد تضعیف شده باشد و یا میکروب وارد شده بسیار قوی یا زیاد باشد سیستم تنفسی قادر نخواهد بود هوا را فیلتر کند و میکروب هایی که وارد کیسه های هوایی شده اند باعث ایجاد عفونت می شوند و کیسه های هوایی پر از آب و ترشحات عفونی می شود. این تغییرات موجب بروز علائم پنومونی از قبیل سرفه، (اغلب خلط دار)، تب (بیش از ۹/۳۸ درجه سانتیگراد) لرز و تنگی نفس و در موارد شدید کبودی داخل دهان و لبها و انگشتان می شود. چون کیسه های هوایی از آب پر شده اند بنابراین جذب اکسیژن با مشکل مواجه شده و در صورت گسترش عفونت اکسیژن کافی به بدن فرد نخواهد رسید و ممکن است منجر به مرگ فرد مبتلا شود. 

پنومونی در چه افرادی خطر بیشتری دارد

پنومونی در بچه ها و نوزادان، سالمندان (افراد بالای 65 سال)، افراد که مشکلات و بیماری های مزمن مانند دیابت یا فشارخون و اختلالات قلبی ریوی، افراد  با ضعف سیستم ایمنی مانند مبتلایان به ایدز و یا افرادی که داروهای سرکوب گر ایمنی مصرف می کنند نسبت به افراد عادی خطرناکتر بوده و احتمال پاسخ به درمان کمتر است. 

تشخیص

برای تشخیص بیماری گاهی  نیاز به عکس قفسه سینه، کشت ترشحات و آزمایش خون است. درمان بر اساس عامل میکروبی ایجاد کننده پنومونی انجام می گیرد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین ریه ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید