خواص درمانی سیر

0
1,151
137457.jpeg alt_text
137457.jpeg caption

از زمانهای گذشته تا کنون، به علت خواص درمانی زیادی که سیر دارد، مورد توجه طبیبان طب سنتی و گیاهی و عموم مردم بوده است. بوته سیر در واقع ریشه و بخشی از گیاه است که در داخل خاک قرار میگیرد و برگ های بلند سبز رنگ آن، روبه بالا (بیرون زمین) رشد می کند. بوته سیر سرشار از آنتی اکسیدان هایی همچون ویتامین سی و منبع غنی از ویتامین های گروه ب، آهن، اسید فولیک و کلسیم می باشد.

خواص آنتی بیوتیکی سیر

مطالعات نشان داده است که ماده موثره و عصاره سیر، به علت داشتن ترکیبات سولفیدی و ماده ای به نام آلیسین، دارای خواص آنتی بیوتیکی هست و برخی مطالعات نیز حاکی از آن هست که تاثیر آن نسبت به بسیاری از آنتی بیوتیک ها، بیشتر هست. به همین جهت در طب سنتی از سیر به عنوان درمان بیناری های عفونی مثل ذات الریه (عفونت ریه) و پانسمان زخم ها استفاده می شده است. سیر به علت داشتن درصد بالایی از مواد آنتی اکسیدان، در پروسه های التهابی تاثیر زیادی دارد.

درمان بیماری ها 

 در پاتوژنز بسیاری از بیماری ها نظیر فشار خون بالا و گرفتگی عروق، پروسه های التهابی دخیل هستند. افرادی که دچار سکته های قلبی به دنبال تصلب شرایین می شوند، قبل از ایجاد سکته های قلبی، در عروق کرونر التهاب ایجاد میشود و این پیش در آمد سکته های قلبی می باشد. توصیه میشود افرادی که زمینه بیماری عروق کرونر دارند، مثل موارد فشار خون و چربی خون بالا، به صورت روزانه، از سیر در رژیم غذایی خود استفاده کنند. همچنین مطالعات نشان داده است که به علت وجود ترکیبات آنتی اکسیدان، از بروز بدخیمی ها به ویژه بدخیمی های گوارشی جلوگیری میکند. با توجه به آهن و اسید فولیک بالای سیر، در افراد مبتلا به آنمی (کم خونی) پیشنهاد میشود از آن استفاده کنند. البته لازم هست همراه مکمل های دارویی استفاه شود و در موارد شدید کم خونی، نمیتواند کاملا جایگزین مکمل ها شود.

درمان یبوست با فیبر

 

خواص درمانی سیر

سیر به علت داشتن فیبر بالایی که دارد در یبوست توصیه میشود. عده ای از طبیبان طب سنتی، از سیر به عنوان ترکیب  ضد باکتری هلیکوباکتری معده نام می برند. در علم کلاسیک به طور کامل این موضوع اثبات نشده است، اما مصرف آن در کنار سایر داروهای ضد هلیکوباکتر، توصیه می شود.

سیر از نظر طب سنتی

از نظر طب سنتی، سیر دارای طبع گرم می باشد و مصرف آن جهت درمان و کاهش علائم بیماری هایی  نظیر نقرس، روماتیسم مفصلی، ام اس و سردرد های میگرنی توصیه می شود. سیر در بیماران مبتلا به کم کاری تیرویید ناشی از کمبود ید، توصیه میشود زیرا منبع غنی از ید می باشد.

مواردی که باید در مصرف سیر احتیاط کرد

مصرف سیر در موارد محدودی لازم هست با احتیاط انجام شود:

افرادی که مبتلا به زخم معده هستند، مصرف سیر ممکن هست علائم‌ آنها را تشدید کند و توصیه میشود سیر را به صورت پخته مصرف کنند. سیر رقیق کننده خون هست، به همین علت مصرف آن میتواند با داروهای ضد انعقاد خون نظیر وارفارین، تداخل ایجاد کند. دیده شده هست مصرف سیر در افرادی که تحت درمان با داروی ایز ونیازید (داروی ضد سل) هستند، می تواند تداخلاتی ایجاد کند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید