درمان لک های قهوه ای صورت

0
3,619
714926.jpeg alt_text
714926.jpeg caption

رنگدانه ملانین مسئول ایجاد رنگ پوست است و به طور مساوی توزیع می شود، اما اگر به هر علتی در انتشار آن اختلالی ایجاد شود و این تعادل را به هم بزند باعث ایجاد لکه های پوستی، کک و مک، خال و لکه های پیری می شود. به این ترتیب لکه های پوستی به دلایل مختلفی ممکن است ایجاد شوند. در ادامه به معرفی برخی از علل بروز لک های صورت پرداخته شده است:

ملاسما یا لک حاملگی

یکی از رایج ترین علل ایجاد لک های صورت، ملاسما است. این لک قهوه ای رنگ است و به تدریج به وجود می آید و چون در زنان باردار شایع است، با نام لک حاملگی شناخته می شود، اما ممکن است در سایر زنان و دختران و مردان نیز دیده شود. این لک ها می توانند ارثی و یا ناشی از تغییرات هورمونی باشند، البته اصلی ترین علت بروز این نوع لک ها، تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، یائسگی و غیره است. در واقع بالا بودن استروژن و پروژسترون موجب ایجاد ملاسما و گسترش لک روی گونه ها، بینی، پیشانی و چانه می شود. این لک ها ممکن است بعد از زایمان ناپدید شوند و یا ممکن است مدت ها باقی بمانند. این لک در افرادی که در معرض نور آفتاب هستند، بیشتر دیده می شود؛ همچنین، خانم هایی که از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند نیز بیشتر دچار این لک ها می شوند.

کک مک یا فرکل

کک و مک لکه های کوچک قهوه ای رنگی است که اطراف بینی، زیرچشم و روی گونه ها به وجود می آید. کک مک به علل مختلفی ممکن است ایجاد شود، مانند: علل ژنتیکی، محیطی و هورمونی. قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بدون پوشش محافظ، باعث تشدید این لکه ها شده و در واقع یکی از شایع ترین علل ایجاد این لک هاست. بارداری، سن بلوغ، عوامل هورمونی، استرس، تنش های عصبی نیز در افراد مستعد می توانند سبب بروز این لک ها شوند.

لک های پیری

این لک ها که لک های کبدی و لکه های خورشیدی نیز نامیده می شوند، در واقع همان کک ومک های ناشی از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب هستند که در دست ها بیشتر دیده می شوند و ارتباطی به سن ندارند. اما این لک ها در صورت افرادی که زیاد در معرض نور خورشید قرار دارند نیز دیده می شود. پرتوهای فرابنفش موجود در نور خورشید باعث سوختن و برنزه شدن پوست و بروز این نوع لک ها می شود.

 

درمان لک های پوست

لک ناشی از کمبود ویتامین

در اثر کمبود ویتامین هایی مانند B12 و A نیز فرد دچار لک های پوستی می شود. کمبود ویتامین B12 در افراد با پوست تیره، باعث ایجاد لک هایی می شود که ظاهر لکه لکه دارند. کمبود ویتامین A باعث ایجاد لک هایی مانند پوست مرغ می شود. علاوه بر این کمبود اسیدفولیک، ویتامین C و کم خونی هم باعث ایجاد لک ها پوستی می شود.

لک ناشی از مصرف بعضی داروها

مصرف برخی از داروها مانند: کلرپرومازین، دی پنیسیلامین، هیدانتوئین، داروهای ضد مالاریا و داروهای ضد سرطان می تواند باعث ایجاد لک های پوستی شود که با قرار گرفتن در معرض نور خورشید این لک ها بیش تر و مشخص تر می شوند. استفاده از قرص ماینوسیکلین جهت درمان جوش و غرور جوانی، در صورت مصرف طولانی مدت آن، می تواند باعث تیرگی پوست در قسمت هایی که جوش وجود دارد، شود.

لک ناشی از بیماری ها

برخی از بیماری ها مانند آسم، نارسایی کبدی و کلیوی می توانند موجب ایجاد لک و تیرگی پوست شوند. هر یک از لک های بارداری، کک و مک، لک های ناشی از نور آفتاب و بالا رفتن سن به روش خاصی درمان می شوند. در وهله اول، استفاده از کرم ضدآفتاب می تواند به پیشگیری و درمان کمک کند، زیرا نور آفتاب باعث پررنگ تر شدن انواع لک ها می شود. استفاده از کرم ها و داروهای ضدلک و لایه داری که توسط پزشک تجویز می شود نیز می تواند به درمان این لک ها کمک کند. در صورتی که این درمان ها مؤثر نبود استفاده از لیزر می تواند تا حد زیادی این لک ها را برطرف سازد. در هر صورت پس از درمان لک ها، برای جلوگیری از برگشت مجدد لکه ها، باید حتماً از ضدآفتاب استفاده شود تا احتمال برگشت لکه کاهش پیدا کند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص پوست و مو ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید