درمان و علائم بیماری صرع

0
2,282
664226.jpeg alt_text
664226.jpeg caption

صرع نوعی اختلال سیستم عصبی مرکزی (عصبی) است که در آن فعالیت مغز غیرطبیعی می شود و باعث تشنج یا دوره هایی از رفتار غیرمعمول، احساسات و گاهی از دست دادن آگاهی می شود. هرکسی می تواند دچار صرع شود. صرع هم در مردان هم در زنان از هر قوم و نژادی رخ می دهد.

علائم تشنج

بیماری صرع

پیشنهاد مطالعه: بیماری‌های شبیه به افسردگی

علائم تشنج بسیار متفاوت است. برخی از افراد مبتلا به صرع طی یک تشنج چند ثانیه خیره می شوند، در حالی که برخی دیگر مرتباً بازو یا پاهای خود را تکان می دهند. یکبار تشنج به معنای ابتلا به صرع نیست. برای تشخیص صرع حداقل دو مورد تشنج بی علت باید  وجود داشته باشد.

درمان

درمان با دارو یا بعضی اوقات جراحی می تواند تشنج را در بیشتر افراد مبتلا به صرع کنترل کند. برخی از افراد برای کنترل تشنج نیاز به درمان مادام العمر دارند، اما برای برخی دیگر، در نهایت تشنج از بین می رود. برخی از کودکان مبتلا به صرع ممکن است با افزایش سن بهبود یابند.

علائم

صرع

از آنجا که صرع ناشی از فعالیت غیر طبیعی در مغز است، تشنج می تواند بر هر فرآیند مختصات مغز شما تأثیر بگذارد.

علائم تشنج شامل موارد زیر است

 

  • گیجی موقتی
  • خیرگی
  • حرکات تکانشی غیرقابل کنترل دست و پا
  • از دست دادن هوشیاری یا آگاهی
  • علائم روانی مانند ترس، اضطراب یا deja vu
  • علائم بسته به نوع تشنج متفاوت است. در بیشتر موارد، فرد مبتلا به صرع هر بار تمایل دارد به همان نوع تشنج مبتلا شود، بنابراین علائم از اپیزود به اپیزود مشابه خواهد بود.

پزشکان عموماً تشنجها را براساس چگونگی شروع فعالیت غیرطبیعی مغز، به صورت کانونی یا کلی طبقه بندی می کنند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

در صورت بروز هر یک از موارد زیر، فوراً به پزشک معالج مراجعه کنید:

 

  •  تشنج بیش از پنج دقیقه طول می کشد.
  • تنفس یا هوشیاری پس از متوقف شدن تشنج برنمی گردد.
  • حمله دوم بلافاصله دنبال می شود.
  • تب شدید دارید.
  •  بارداری
  • ابتلا به دیابت
  • زخمی شدن هنگام تشنج
  • اگر برای اولین بار تشنج را تجربه کردید، به توصیه های پزشکی مشورت کنید.

علل

در حدود نیمی از مبتلایان به این بیماری علت مشخصی ندارد. برخی ممکن است به این دلایل مبتلا شوند از جمله:

 

ژنتیک

محققان برخی از انواع صرع را به ژنهای خاص ربط داده اند، برخی ژنها ممکن است فرد را نسبت به شرایط محیطی که باعث تشنج می شو ، حساس تر کنند.

ضربه مغزی

ضربه به سر در اثر تصادف رانندگی یا سایر آسیب هامی تواند باعث صرع شود.

شرایط مغزی

شرایط مغزی که باعث صدمه به مغز مانند تومور مغزی یا سکته مغزی می شود، می تواند باعث صرع شود. سکته مغزی علت اصلی صرع در بزرگسالان مسن تر از 35 سال است.

بیماری های عفونی

بیماری های عفونی مانند مننژیت، ایدز و آنسفالیت ویروسی می توانند باعث صرع شوند.

صدمات قبل از تولد

قبل از تولد، نوزادان به آسیب مغزی حساس هستند که می تواند در اثر عوامل مختلفی مانند عفونت در مادر، تغذیه نامناسب یا کمبود اکسیژن ایجاد شود. این آسیب مغزی می تواند منجر به صرع یا فلج مغزی شود.

اختلالات رشدی

صرع گاهی اوقات با اختلالات رشدی مانند اوتیسم و نوروفیبروماتوز همراه است. برای تشخیص بیماری، معاینه عصبی، تصویربرداری مغز، آزمایش خون و نوار مغز انجام می شود.

درمان

پزشکان به طور کلی درمان صرع  را با دارو شروع می کنند. اگر داروها این بیماری را درمان نکنند، پزشکان ممکن است جراحی یا نوع دیگری از درمان را پیشنهاد دهند.

دارو

اکثر مبتلایان به صرع با مصرف یک داروی ضد تشنج، که به آن ضد صرع نیز می گویند، می توانند درمان شوند. دیگران ممکن است با مصرف ترکیبی از داروها، بتوانند دفعات و شدت تشنج خود را کاهش دهند.

کودکان مبتلا به صرع

بسیاری از کودکان مبتلا به صرع که علائم شان قطع می شود می توانند سرانجام داروها را قطع کنند و زندگی بدون تشنج را تجربه کنند. بسیاری از بزرگسالان می توانند داروها را بعد از دو یا چند سال بدون تشنج قطع کنند. پزشک در مورد زمان مناسب برای قطع مصرف دارو به شما توصیه خواهد کرد.

پیدا کردن دوز مناسب دارو

پیدا کردن دارو و دوز مناسب می تواند پیچیده باشد. پزشک در هنگام انتخاب کدام داروی برای تجویز، وضعیت شما، فراوانی تشنج، سن شما و سایر عوامل را در نظر خواهد گرفت. پزشک همچنین سایر داروهای مورد استفاده شما را بررسی خواهد کرد تا اطمینان حاصل شود که داروهای ضد صرع با آنها تداخلی ندارند. رژیم غذایی کتوژنیک از روشهای درمانی کمکی هستند. پزشک شما احتمالاً ابتدا یک داروی واحد را با دوز نسبتاً کم تجویز می کند و ممکن است دوز را به تدریج افزایش دهد تا اینکه تشنج شما به خوبی کنترل نشود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین مغز و اعصاب ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید