روش های تشخیص قطعی تومور مغزی

0
1,705
639908.jpeg alt_text
639908.jpeg caption

تومور مغزی یا سرطان مغز همانند همه انواع سرطان دیگر بدن با رشد بیش از اندازه سلول های منطقه ای همراه است که می تواند در همان منطقه به صورت یه تومور خوش خیم متمرکز شده و یا به صورت تومور بدخیم با متاستاز به سایر نقاط بدن راهی شود. معمولا افراد مبتلا به تومورهای مغزی با چند نشانه ممکن است متوجه بروز حالات غیر عادی در خود شوند. 

آنچه در این مقاله خواهید خواند

علائم تومور مغزی

برخی از علائم و نیز شدت بروز آن ها ممکن است از فردی به فرد دیگر متغیر باشد اما بهتر است با مشاهده هر گونه از علائم زیر سریعا به پزشک مراجعه گردد:

تشنج

سردردهایی بسیار شدید در هنگام صبح و یا شب که باعث بیدار کردن فرد از خواب شوند

تغییرات بینایی

بروز مشکلات تعادلی همراه با سرگیجه

مشکلات روحی و روانی

مشکلات فکری مرتبط با تمرکز کردن و یا حرف زدن

بروز حالت بی حسی و یا فلجی در اعضای صورت و بدن

بروز حالت تهوع و مشکلات بلع

 

روش های تشخیص قطعی تومور مغزی

مسما تشخیص قطعی تومور مغزی بر عهده پزشک مغز و اعصاب خواهد بود که بعد از بررسی علائم، سابقه خانوادگی و یک معاینه بالینی به یک تشخیص اولیه خواهد رسید. اما انجام آزمایشات و روش های تصویر برداری برای کمک به یک تشخیص قطعی تومور مغزی مورد نیاز خواهند بود. 

سی تی اسکن

یکی از روش های تصویر برداری که در مرحله اول توسط پزشک درخواست می گردد، انجام یک سی تی اسکن خواهد بود. اندازه برخی از تومورها با این روش قابل تشخیص خواهد بود. چنان چه بخشی از مغز دچار خونریزی و یا ورم ناشی از تجمع مایع گردیده باشد، با کمک این روش قابل تشخیص است. از سی تی اسکن می توان ناهنجاری ها یا تغییرات استخوان جمجه را مورد بررسی قرار داد.

ام آر آی

MRI معمولا با هدف تصویر برداری از بافت نرم مغز صورت می گیرد و عمدتا همراه با سی تی اسکن تجویز خواهد شد. البته باید خاطر نشان کرد که کیفیت تصاویر حاصل از این روش دقیق تر از سی تی اسکن می باشند و به کمک آن می توان اندازه دقیق تومور را تشخیص داد. 

پت اسکن

در صورتی که بعد از درمان، تومور مغزی دوباره عود نماید از این روش برای تشخیص آن استفاده می گردد. از مقدار اندکی ماده رادیواکتیو برای نمایش محل سلولی به کار می رود.  

بیوپسی

چنان چه تشخیص قطعی تومور مغزی صورت پذیرد، پزشک نمونه برداری یا بیوپسی از تومور را توصیه خواهد کرد. با کمک این روش نوع توده مغزی قابل تشخیص خواهد بود و برای انتخاب گزینه درمانی بسیار موثر می باشد. معمولا نمونه برداری در اتاق عمل و تحت بیهوشی انجام می شود. در طی این کار یک نمونه کوچک از بافت تومور مغزی برداشته و برای انجام آزمایشات بیشتر به آزمایشگاه ارسال می گردد. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص مغز و اعصاب ما نوبت بیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید