روش های درمان ناباروری

0
1,297
150015.jpeg alt_text
150015.jpeg caption

ناباروری به معنای باردار نشدن زوج، یک سال بعد از داشتن رابطه جنسی بدون پیشگیری است. ناباروری در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از زوج ها دیده می شود. دلایل متعددی باعث ناباروری می شود. این دلایل ممکن است ناشی از اختلالات مردا، زن و یا ترکیبی از اختلالات مرد و زن باشد. حدود ۴۰ درصد از ناباروری ها ناشی از اختلالات مردانه، ۴۰ درصد ناشی از اختلالات زنانه و ۱۰ درصد ترکیبی از هر دو عامل است.

انواع مختلف ناباروری

ناباروری به دو دسته ناباروری اولیه و ثانویه تقسیم می شود.

در ناباروری اولیه زوج هیچگاه سابقه بارداری ندارند در ناباروری ثانویه زوج حداقل یک سابقه از بارداری دارند. حتی اگر بارداری خارج رحمی و یا سقط باشد.

درمان ناباروری

درمان ناباروری بر اساس علت آن انجام می شود.رایجترین روش‌های کمک باروری شامل :

۱. القای تخمک گذاری توسط داروها و یا هورمون درمانی

در این روش داروهایی نظیر کلومیفن جهت القای تخمک گذاری برای فرد تجویز می شود. متفورمین هم از داروهاییست که در افراد مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک، به تخمک ءذاری کمک می کند.

۲. INTRA UTERIN INSEMINATION (تلقیح اسپرم داخل رحم)

در این روش  زن از نظر تخمک گذاری و سلامت لوله های فالوپ و رحم بررسی شده و اگر مشکلی ندلشته باشد اسپرم ها در زمان تخمک گذاری با ابزار خاصی  رحم قرار داده می شوند. در هر رابطه جتسی تنها حدود ده درصد از کل اسپرم ها وارد گردن رحم می شوند اما با کمک این روش اسپرم بیشتری وارد رحم شده و امکان لقاح و ایجاد بارداری افزایش می یابد.

۳. IN VITRO FERTILIZATION (لقاح آزمایشگاهی)

پس از تحریک تخمدان ها توسط داروهای هورمونی مانند GnRH ، تخمک ‌گذاری القا شده و تخمک‌ها و اسپرم دریافت و لقاح در خارج از رحم انجام شده و پس از تشکیل جنین ( منظور از جنین سلول تخمک لقاح یافته توسط اسپرم است که سه تا چهار نوبت تقسین سلولی انجام داده است و حدود ۸ تا ۱۶ سلول دارند) در محیط آزمایشگاه، جنین به داخل رحم  که از قبل برای لانه گزینی آماده شده است منتقل می گردند.

۴. جراحی های ناباروری

شامل لاپاراسکوپی برای بررسی رحم، برداشتن کیست تخمدان و اسکار ها و درمان اندومتریوز( بافت نابجای اندومتر در قسمتهایی مانند تخمدان یا لوله فالوپ که می تواند موجب چسبندگی در این نواحی شود)

مطالعه بیشتر: لاپاراسکوپی چیست

۵. هیستروسکوپی

در این روش پزشک وسیله ای بنام هیستروسکوپ  را به داخل رحم وارد کرده تا فیبروم های رحمی را جراحی و خارج  کند و یا حفره رحمی را از جوشگاه های ( اسکار ) و چسبندگی های ناشی از سندرم آشرمن خالی کند.

۶. اهدای تخمک و یا اسپرم

این روش در مواردی انجتم می گیرد که زن یا مرد بطور کامل فاقد اسپرم و یا تخمک با کیفیت باشد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید