سرطان پروستات روش های درمان

0
2,052
499418.jpeg alt_text
499418.jpeg caption

سرطان پروستات شرایط ویژه ای است که می تواند به صورت حاد زندگی مردان بالای 65 سال با مشکلات جدی مواجه سازد. پروستات غده ای کوچک است که بخش بسیار مهمی از دستگاه تناسلی مردان را تشکیل می دهد. این غده به وسیله هورمون مردانه تستوسترون تنظیم شده و مایع منی که حاوی اسپرم می باشد را تولید می نماید. مایع منی که در هنگام انزال خارج می گردد می تواند توان باروری مردان را تحت تاثیر بگذارد. 

علل سرطان پروستات

دلیل قطعی ابتلا به سرطان پروستات همانند سایر سرطان ها هنوز مشخص نشده است اما برخی از دلایل می توانند افراد را مستعد ابتلا به این بیماری سازند از جمله:

تغییرات ژنتیکی

بالا رفتن سن

سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات

چاقی 

سیگار کشیدن

انواع سرطان پروستات 

سرطان پروستات اگر چه بیشتر از نوع آدنوکارسینوما می باشد ولی با این حال براساس سرعت رشد سلول های توموری در اندام پروستات دو نوع سرطان پروستات وجود دارد که عبارتند از:

1. سرطان پروستات با رشد سریع که با عنوان تهاجمی نیز نامیده می شود و می تواند حتی سایر ارگان های بدن مانند استخوان ها را نیز آلوده سازد. 

2. سرطان پروستات با رشد آهسته که از جمله انواع غیر تهاجمی به شمار می رود. 

علائم سرطان پروستات

با توجه به نوع سرطان، علائم نیز می توانند متغیر باشند بدین صورت که در سرطان پروستات غیر تهاجمی معمولا به دلیل رشد کم، علائم به وضوح تجربه نشده و برخی از افراد ممکن است از وجود آن در خود بی اطلاع باشند. از آن جایی که غده پروستات در زیر مثانه واقع شده بنابراین بروز هر گونه مشکل در آن می تواند با مشکلات ادراری و مثانه همراه گردد. برخی از علائم آن شامل:

نیاز مکرر به ادرار کردن

وجود خون در ادرار

اختلالات جریان ادراری هم چون جریان اندک یا قطره قطره

اختلالات جنسی و انزال

خون در مایع منی

در صورت متاستاز درد لگن، درد مثانه، درد کمر و درد پاها

تشخیص سرطان پروستات

برساس سن، مردان ممکن است تحت انجام تست های غربالگری و یا بررسی های دقیق تر بالینی قرار بگیرند. در هر صورت مردان بالای 40 سال در صورتی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات را در میان خویشاوندان درجه اول خود داشته باشند نیاز به انجام تست غربالگری سرطان پروستات خواهند داشت. یکی از ست های غربالگری برای سرطان پروستات انجام آزمایش خونی PSA می باشد. اگر چه این تست به خودی خود و به تنهایی قابل استناد نمی باشد ولی با این حال می تواند به عنوان یک آزمایش غربالگری اولیه اطلاعات مناسبی را در اختیار پزشک قرار دهد. در صورت وجود هر گونه علائم، ممکن است پزشک اورولوژیست یک معاینه بالینی برای تشخیص دقیق تر بر روی فرد انجام دهد. در طی یک معاینه بالینی، معاینه پروستات از طریق مقعد صورت گرفته و بیوپسی پروستات و تصویربرداری ام آر آی و سی تی اسکن ممکن است انجام گردد.

درمان سرطان پروستات 

گزینه های درمانی سرطان پروستات براساس شرایط بیمار، شدت و نوع بیماری انتخاب خواهند شد. برخی از روش های درمانی که ممکن است در نظر گرفته شوند شامل شیمی درمانی، پرتو درمانی، کرایوتراپی و یا عمل جراحی خواهند بود. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص اورولوژی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید