سینوزیت و روش های درمان

0
2,446
421903.jpeg alt_text
421903.jpeg caption

 به التهاب سینوس ها که به دنبال عفونت مجاری آنها، اتفاق می افتد، سینوزیت گفته می شود. سینوس ها حفرات خالی هستند که در استخوان جمجمه وجود دارد. کار این سینوس ها تنظیم هوا و فشار بین فضای درون و محیط بیرون می باشد. هوای درون این سینوس ها از طریق مجاری، به فضای داخل ببنی تخلیه شده و تبادل هوا صورت میگیرد.

ساختار سینوس ها

اولین سینوسی که در جریان تکامل نوزاد به وجود می آید، سینوس اتمویید و آخرین سینوسی که حوالی هفت سالگی تکامل پیدا می کند، سینوس فرونتال(پیشانی) می باشد. سطح درونی این سینوس ها و فضاهای خالی، توسط یک لایه سلولی مخاطی پوشیده می شود که کار آنها تولید مخاط و مرطوب کردن فضای سینوس می باشد. این مخاط تولید شده هم توسط مجاری به بینی تخلیه می شود‌.

مشکلات انسداد مجاری سینوس ها

انسداد مجاری سینوس ها منجر به تجمع مخاط در سینوس ها و گرفتگی آنها و به دنبالش التهاب سینوس می شود. در برخی افراد مشکلات آناتومیکال نظیر انحراف تیغه بینی و یا پولیپ های بینی، مسیر خروجی را مسدود میکنند. و زمینه را برای سینوزیت مساعد میکنند. اینها افرادی هستند که به دنبال سرما خوردگی مکررا دچار سینوزیت می شوند.

علل عفونت های تنفسی

گاهی اوقات تجمع چرک و مایع در فضای سینوس منجر به پر شدن آن می شود. در برخی افراد غلظت ترشحات تنفسی زیاد بوده که مانع از تخلیه کامل آنها می شود. این مورد در افراد سیگاری و مشاغلی که با دود سرو کار دارند دیده می شود. افرادی هم‌که به بیماری فیبروکیستیک مبتلا هستند به همین علت مکررا دچار عفونت های تنفسی می شوند.

علائم سینوزیت

سینوزیت از نظر مدت علائم به سه دسته حاد(کمتر ۴ هفته)، تحت حاد(بین ۴ تا۸ هفته) و مزمن (بیشتر از ۸ هفته) تقسیم بندی میشود. سینوزیت حاد در اکثر مواقع به دنبال عفونت های باکتریال یا ویروسی گوش میانی و یا فارنژیت ها اتفاق می افتد. طول درمان سینوزیت حاد حداقل ۷ روز می باشد و در صورت عدم درمان، می تواند به تحت حاد یا مزمن تبدیل بشود‌. از علائم سینوزیت می توان به تب، گرفتکی بینی، ترشحات چرکی پشت حلق، احساس درد و سنگینی روی صورت، سر درد و حتی بوی بد دهان اشاره کرد.

درمان

در درمان سینوزیت، قبل از درمان های دارویی استفاده از بخور گرم و مرطوب توصیه می شود. قطره های ضد احتقان بینی می تواند به تخفیف علائم بیمار کمک کنند. در نهایت توصیه می شود که تحت نظر پزشک از درمان آنتی بیوتیکی مناسب بهره بجویند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین گوش و حلق و بینی نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید