عفونت ادراری در بارداری

0
1,268
551732.jpeg alt_text
551732.jpeg caption

عفونت ادراري عبارت است از رشد ميكروبها در دستگاه ادراري كه منجر به صدمه دستگاه ادراري  ميشود و در صورتيكه تعداد باكتريها در يك ميلي ليتر ادرار 100000 عدد يا بيشتر باشد تشخيص  آن مطرح ميگردد. زنان بعلت نزدیکی مجاری ادراری به مقعد بسيار مستعد ابتلا به عفونت ادراري هستند، 10 درصد زنان حداقل يكبار در زندگي خود مبتلا به عفونت ادراري ميشوند و حاملگي شانس ابتلا به عفونت ادراري را افزايش ميدهد، به طوريكه عفونت ادراري شايعترين عفونت باكتريال دوران بارداري است كه ممكن است علامت دار و يا بدون علامت باشد. در دوران بارداری اتساع حالبها و لگنچه كليه رخ می دهد از طرفی كاهش حركات دودي حالب بعلت افزايش ترشح استروژن، پروژسترون موجب کاهش جریان ادرار و تجمع ادرار در مثانه می شود. علاوه بر این رشد جنین موجب فشار بر روي مثانه می شود در نتیجه تخلیه آن هنگام دفع کامل نخواهد بود. نتیجه نهایی این اختلالات آن خواهد بود که عبور ادرار در مسیر دستگاه ادراري بیشتر طول می کشد و باکتریها قبل از خروج از بدن زمان بیشتري براي تکثیر در اختیار خواهند داشت و به راحتی موجب عفونت دستگاه ادراری می شوند.

عوارض عفونت ادراری در بارداری

عفونت ادراري با زايمان زودرس، وزن كم زمان تولد، مرگ و مير حوالی زایمان، ناهنجاري قلبي مادرزادي، عقب افتادگی ذهني، تأخير تكامل در شيرخواران، افزايش فشارخون مادر، پره اكلامپسي (مسمومیت بارداری)، كمخوني مادر، عفونت مايع آمنيوتيك و آندومتريت همراه است.

عوامل خطر ابتلا به عفونت ادراری در بارداری

 

عفونت ادراری در بارداری

تحقیقات نشان داده اند پائين بودن سطح تحصيلات مادران، بارداري در سنين پائين، نداشتن آگاهيهاي بهداشتي كافي و پائين بودن كيفيت زندگي مادران در طبقه اجتماعي اقتصادي پائين باعث شيوع بيشتر عفونت ادراري در زنان باردار می شود.

علائم عفونت ادراری

  • درد، ناراحتی و سوزش هنگام دفع ادرار 
  •  ناراحتی لگن یا درد قسمت تحتانی شکم 
  • افزایش دفعات دفع ادرار و احساس فشار و نیاز به ادرار کردن به طور مکرر حتی زمانی که میزان ادرار در مثانه بسیار کم است
  • ادرار بدبو
  •  ادرار کدر
  •  (وجود خون در ادرار ) اغلب با چشم غیرمسلح دیده نمی شود.
  •  تب و یا افزایش درجه حرارت بدن که اغلب نشانه عفونت کلیه هاست و به درمان فوری نیاز دارد. (در عفونت کلیه بیمار از درد پهلوها، تب، لرز، تهوع، استفراغ نیز شکایت دارد.)

تشخیص عفونت ادراری

تشخیص عفونت ادراری با انجام ازمایش ادرار و کشت ادرار انجام میگیرد. درمان عفونت ادراری با تجویز آنتی بیوتیک برای مدت هفت تا ده روز انجام می گیرد. برای اطمینان از درمان کامل عفونت ادراری لازم است تا آزمایش ادرار بعد از اتمام درمان مجددا تکرار گردد. بعلت اهمیت عفونت ادراری در زمان بارداری، تمام زنان باردار در ابتدا و حین بارداری از نظر عفونت ادراری مورد بررسی قرار می گیرند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید