علل و درمان کبودی لب ها

0
4,147
درمان کبودی لب ها

کبودی پوست می تواند نشانه کمبود اکسیژن خون همچنین می تواند نشانه وجود هموگلوبین غیر طبیعی باشد. سیانوز یا کبودی نامی است که به جریان ضعیف اکسیژن رسانی در خون گفته می‌شود که در نهایت منجر به تغییر رنگ آبی و کبودی پوست می شود. سیانوز مرکزی باعث تغییر رنگ لبها می‌شود اما می‌تواند روی زبان و قفسه سینه هم تاثیر بگذارد. به علت افت اکسیژن در سلولهای خونی قرمز ایجاد می شود. سیانوز لبها نشانه کمبود اکسیژن خون است همچنین نشانه‌ میزان بالای نوعی هموگلوبین غیر طبیعی در جریان خون می‌باشند.

 

علل کبودی لب ها

کبودی لب ها به علل مختلفی ایجاد می‌شود:

 

• بیماری ارتفاع در کوه

این  بیماری به علت میزان کم اکسیژن و افت فشار هوا در ارتفاعات ایجاد می‌شود. به طور معمول در ارتفاعی که بالاتر از ۲۴۰۰ متر یا بالاتر از سطح دریا دیده می‌شود. علائم خفیف این بیماری شامل سرگیجه، سردرد ، درد عضلانی، بی خوابی، تهوع و استفراغ، بی قراری، کاهش اشتها، تنگی نفس و افزایش ضربان قلب، ادم دست ها و صورت می باشد. علائم شدید بر اساس تجمع مایع در ریه و مغز ایجاد می‌شود که منجر به احتقان ریه و رنگ پریدگی پوست ،عدم توانایی در راه رفتن اختلال تعادل، گیجی و عدم توانایی در برقراری اجتماعی می گردد.

 

• عفونت ریه  ناشی از برگشت مایع داخل ریه

این نوع عفونت ریه به علت ورود تصادفی غذا به ریه، ورود اسید معده یا بزاق به ریه ایجاد می شود. اغلب در افرادی که توانایی بر یا سرفه کردن ندارند ایجاد می‌شود علائم شامل  سرفه درد قفسه سینه ،تنگی نفس و خس خس ریه خستگی اختلال در بلع ،تنفس سخت و تعریق شدید می باشد .

کبودی لب ها

• مسمومیت با مونوکسید کربن

یک از اورژانس پزشکی محسوب می‌شود گاز مونوکسیدکربن و بی رنگ می باشد که باعث می‌شود تا سلولهای خونی نتوانند اکسیژن را به طور موثر در بدن به جریان بیاندازند. تنفس زیاد گاز مونوکسیدکربن منجر به تخریب اندامها و به علت کاهش اکسیژن می شود شایع ترین علائم مسمومیت با گاز مونوکسید کربن سردرد، ضعف و خواب آلودگی شدید و استفراغ گیجی و افت هوشیاری می باشند. فردی که با این گازتماس داشته  باید به سرعت به مرکز درمانی مراجعه کند حتی اگرعلائم مسمومیت نداشته باشد

 

درمان کبودی لب ها

درمان کبودی لب ها با شناسایی علت و اصلاح علت زمینه ای ایجاد می شود تا بتوانند اکسیژن را به خون بازگردانند. زمانی که پزشک برای شما تشخیص بیماری را بدهد ممکن است دارو تجویز کند یا اینکه تحت درمان با اکسیژن قرار گیرید.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید