علل پف صبحگاهی چشم

0
2,151
519418.jpeg alt_text
519418.jpeg caption

پف صبحگاهی چشم، یکی از مشکلات شایعی است که برخی افراد بعد از بیدار شدن از خواب با آن روبه رو می شوند، و با نام ورم پری اربیتال یا پف چشم شناخته می شود. این عارضه به دلیل احتباس آب در پوست اطراف چشم به وجود می آید. در ادامه به معرفی مهم ترین عوامل مؤثر بر پف چشم صبحگاهی پرداخته شده است:

۱.داشتن خواب شبانه نامناسب

برخی افراد به دلیل داشتن استرس، کیفیت خواب پایینی دارند و معمولاً بعد از بیدار شدن با پف چشم مواجه می شوند. علاوه بر این، آزاد شدن هورمون کورتیزول در زمان استرس باعث بهم زدن تعادل نمک در بدن و در نتیجه احتباس و تجمع آب در پوست اطراف چشم و پف چشم می شود.

۲.اختلالات تیروئید

در برخی موارد پرکاری تیروئید یا تیروئیدیت، باعث ضخیم شدن چربی در پوست اطراف چشم و بروز پف صبحگاهی می شود.

۳.تورم یا ادم

تورم یا ادم که به دنبال احتباس مایعات در بدن روی می دهد نیز می تواند سبب بروز پف صبحگاهی چشم شود. البته افزایش سن نیز سبب تورم و پف چشم در پلک تحتانی می شود.

۴.بالا بودن دمای اتاق

گاهی اوقات بالا بودن دمای اتاق سبب خشک تر و حساس تر شدن بافت چشم شده و باعث تحریک و ضخیم شدن بافت اطراف چشم و در نتیجه پف صبحگاهی چشم ها می شود.

۵.عدم شست وشوی صحیح صورت و موها

گاهی اوقات محصولات پاک کننده و شوینده صورت به دلیل عدم شست وشوی صحیح صوررت، در شکاف پلک ها باقی مانده و سبب تحریک پوست پلک ها می شود. علاوه بر این، ریمل، سایه و خط چشم نیز به دلیل ترکیبات معطر و رنگی باعث تحریک بافت دور چشم و سوزش چشم ها می شوند. مالیدن چشم ها در این حالت باعث التهاب و تورم رگ های خونی اطراف چشم شده و انتشار مایعات از بافت های هم جوار باعث پف صبحگاهی چشم می شود.

۶.آلرژی

ابتلا به آلرژی سبب می شود که آلرژن از طریق اشک  به چشم نفوذ کرده و به دلیل واکنش با آنتی بادی های متصل به سلول های چشم، سبب واکنش و آزاد شدن هیستامین و در نتیجه تورم رگ های خونی و پف اطراف چشم می شود.

۷.گریه کردن

گریه کردن باعث تحت فشار قرار گرفتن غدد اشکی و در نتیجة اختلاف غلظت نمک، بین اشک و بافت اطراف چشم، باعث پف زیر چشم می شود.

۸.جنسیت

علاوه بر موارد ذکر شده، جنسیت نیز می¬تواند سبب بروز پف صبحگاهی چشم شود. برای مثال زنان در دوران پریودی، به دلیل تأثیر این پدیده بر ابعاد جسمی و روحی زنان، دچار تورم چشم می شوند که بعد از چند روز برطرف می شود.

۹.کم آبی بدن

کم آبی بدن علت بروز مشکلات زیادی از جمله تورم و سیاهی دور چشم می شود.

۱۰.مصرف فراوان نمک

مصرف زیاد نمک باعث احتباس مایعات در بدن می شود. در نتیجه آب در بافت های هم بند اطراف چشم و به ویژه پلک پایینی جمع شده و سبب بروز پف چشم می شود.

۱۱.افزایش سن

بالا رفتن سن سبب تحلیل سلول های کلاژن ساز پوست، و ضعیف و ضخیم شدن بافت پلک و تجمع چربی ها در بافت پلک در نتیجه سبب پف چشم می شود.

۱۲.سایر عوامل

علاوه بر علل مذکور، عوامل دیگری نیز می تواند سبب پف چشم ها شود، از جمله: استفاده از لنزها، عفونت چشم، عواملی ژنتیکی، استرس فراوان، برخی بیماری ها و مصرف برخی از داروها. پف و تورم چشم ها در حالتی که به علت کم خوابی، پریود، کم آبی بدن و … باشد، نیازی به مراجعه به پزشک ندارد و بعد از چند روز برطرف می شود. اما اگر تورم چشم ها ناشی از پرکاری تیروئید، گریوز، آلرژی پوستی و غذایی، عفونت چشم، نارسایی کلیوی و یا سایر بیماری های زمینه ای و سیستمیک باشد، لازم است حتماً به پزشک مراجعه شود؛ چرا که این مشکلات سبب احتباس مایعات در بدن و تورم و ادم می شود. برای درمان پف صبحگاهی می توان از داروهایی همچون آنتی هیستامین در موارد ابتلا به آلرژی، قطره های چشمی در هنگام عفونت و خشکی چشم، آنتی بیوتیک ها جهت درمان عفونت های سینوسی و … با تجویز پزشک استفاده کرد. علاوه بر این، استفاده از محصولات مراقبت از پوست دور چشم نیز بسیار مؤثر است، چرا که باعث تغذیه عمقی و آبرسانی به پوست این قسمت و رفع پف صبحگاهی و سیاهی دور چشم می شود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص چشم ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید