عوارض قرص های ضد بارداری

0
2,914
118083.jpeg alt_text
118083.jpeg caption

بسیاری از زنان تصمیم دارند که دوره کنترل خود را با کنترل بارداری انجام دهند. دلایل مختلفی برای این کار وجود دارد. برخی از خانم ها می خواهند از اسپاسمهای دردناک قاعدگی خودداری کنند. دیگران این کار را برای راحتی انجام می دهند.

مبانی قرص های ضد بارداری

وقتی قرص های ضد بارداری را می خورید، یک یا چند هورمون مصنوعی مصرف می کنید. این می تواند بسته به نوع کنترل تولد که مصرف می کنید، ترکیبی از استروژن و پروژستین یا فقط پروژستین باشد. این هورمون ها برای جلوگیری از بارداری از سه طریق مختلف کار می کنند. آنها همچنین مخاط دهانه رحم را ضخیم تر می کنند، که در صورت رها شدن اسپرم، تخمدان ضخیم تر می شود. هورمون ها می توانند لبه رحم را نازک تر کنند. این بدان معنی است که اگر یک تخمک بارور شود، اتصال آن به لایه رحم و رشد آن دشوار خواهد بود. قرص های ضد بارداری هنگام استفاده صحیح بیش از 99 درصد مؤثر هستند. این یعنی هر روز قرص را همزمان مصرف کنید. اگر یک روز را از دست دادید و یا دیر از مصرف قرص خود استفاده می کنید، اثربخشی کاهش می یابد. 

معایب استفاده از قرصهای جلوگیری

قرص ضد بارداری

خونریزی گهگاه می تواند به طور تصادفی اتفاق بیفتد. اما، معمولاً فقط در چند ماه اول شروع قرصهای جلوگیری اتفاق می افتد. اگرچه خونریزی به طور کلی با گذشت زمان کاهش می یابد، اگر بعد از شروع قرصها، خونریزی بدتر یا مکرر می شود با پزشک خود صحبت کنید. اگر این اتفاق رخ داد، حتماً موارد زیر را انجام دهید:

  • تمام راهنمایی های پزشک یا داروساز خود را دنبال کنید. عدم وجود قرص باعث خونریزی موفقیت آمیز می شود.
  • هرگونه خونریزی را که تجربه می کنید دنبال کنید این به شما کمک می کند تا تعیین کنید که آیا این اتفاق بیشتر یا کمتر از ماههای گذشته رخ داده است.
  • در صورت کشیدن سیگار به گزینه هایی روی آورید که به شما کمک می کند سیگار را ترک کنید. خونریزیهای نامرتب در زنانی که سیگار می کشند شایع تر از زنانی است که سیگار نمی کشند.
  • علائم بارداری را بیاموزید تا بدانید چه زمان ممکن است به آزمایش بارداری نیاز داشته باشید. کم شدن دوره ها همچنین می تواند مشکل تر بگویید که آیا شما باردار هستید یا نه.
  • یکی از موارد خطرناک ناشی از قرصهای ضد بارداری گرفتگی عروق مغزی و بروز علائم مشابه سکته مغزیست به همین علت توصیه می شود خانمها به خصوص در مواقعی که مایعات کم مصرف می کنند (مثل ماه رمضان) بدون تجویز پزشک از این گروه داروها مصرف نکنند.

قرص های ضد بارداری با استروژن 

قرص های ضد بارداری با استروژن می تواند خطر بیشتری را برای لخته شدن خون، حمله قلبی و سکته مغزی در خانمهایی که سیگار می کشند، به ویژه اگر بیشتر از 35 سال سن داشته باشند، به دنبال داشته باشد. از نظر کنترل تولد استروژن و پروژستین ترکیبی (از جمله قرص، حلقه یا پچ) یا هر نوع کنترل تولد دیگری که حاوی هورمون استروژن باشد، نباید توسط زنانی که بیش از 35 سال سن دارند و سیگار می کشند استفاده شود مصرف قرص هر روز ممکن است برای بعضی از افراد دشوار باشد. اگر قرص خود را از دست داده اید، ممکن است در طول چرخه خود نیاز به استفاده از شکل دیگری از کنترل تولد (یعنی کاندوم و یا اسپرم کش داشته باشید). اگر فکر می کنید که هر روز قرص باید بخورید، IUD ممکن است گزینه بهتری برای شما باشد. لکه بینی ممکن است برای چند ماه اول استفاده از کنترل تولد (چرخه میانی) اتفاق بیفتد زیرا بدن شما با تغییرات سطح هورمون تنظیم می شود. خونریزی گهگاه با قرص های ضد بارداری طولانی مدت یا مداوم و یا با قرص های مخصوص پروژستین ممکن است بدتر شود.

درد پستان یا خشکی واژن

قرص های ضد بارداری می توانند باعث درد پستان یا خشکی واژن شوند. پروژستین بنام دروسپیرونون در بعضی از قرص های ضد بارداری مانند یاز، یاسمین، جیانوی، یافت می شود و نسبت به سایر قرص های کنترل کننده با ریسک بالاتر برای لخته شدن خون مرتبط است. Drospirenone همچنین ممکن است سطح پتاسیم خون را بالا ببرد که ممکن است باعث مشکلات قلبی یا سلامتی شود. مهم است که پیش از استفاده از این قرص های ضد بارداری، درباره سابقه سلامتی خود با پزشک خود صحبت کنید. پس از قطع قرص، در صورت تمایل به بارداری ممکن است چندین ماه یا بیشتر طول بکشد تا دوباره تخمک گذاری شود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید