عوارض نزدیک بینی

0
2,170
103891.jpeg alt_text
103891.jpeg caption

برای دیدن اشیا لازم است تا چشم نورهایی را که از خارج دریافت می کند به درستی روی پرده شبکیه متمرکز کند بطوریکه تصویر دقیقی از شیء مورد نظر روی پرده شبکیه ایجاد شود. سپس با تحریک سلول های گیرنده موجود در شبکیه  این تصاویر به صورت پیام های عصبی به مغز ارسال شده و در مغز تفسیر می شوند. 

ساختمان چشم

ساختمان چشم  یک کره است که در قسمت جلوی آن لایه ای شفاف به نام قرنیه وجود دارد. اولین قسمتی از چشم که نور به آن وارد می شود قرنیه است. نور پس از عبور از مردمک به عدسی می رسد. عدسی چشم شبیه ذره بینی است که درصورت لزوم ضخامت آن توسط ماهیچه های اطرافش کم و زیاد شده تا نور های رسیده از محیط خارج را روی یک نقطه در شبکیه متمرکز  کند و تصویر واضحی بر روی شبکیه ایجاد کند. در برخی از افراد طول کره چشم نسبت به حالت عادی بیشتر بوده و یا تحدب قرنیه بیشتر است و در نتیجه تصویر به جای اینکه روی شبکیه تشکیل شود، جلوتر از شبکیه تشکیل شده و درنتیجه فرد قادر به واضح دیدن شی نخواهد بود. به این افراد به اصطلاح نزدیک بین یا میوپ گفته می شود. میوپی یا نزدیک بینی جزو عیوب انکساری چشم می باشد. در افراد نزدیک بین، دید اشیا دوردست مشکل بوده، اما اشیا نزدیک به خوبی دیده می شوند. افراد مبتلا به نزدیک بینی چشم معمولاً با تنگ کردن چشمان خود کمی بهتر قادر به دیدن اجسام دور هستند.

 عوامل ژنتیکی نزدیک بینی

نزدیک بینی اغلب ژنتیکی بوده و در سنین کودکی بروز پیدا میکند. حدود یک سوم  افراد دنیا دچار نزدیک بینی هستند. نزدیک بینی در جوامع آسیایی شایعتر است. 

تشخیص

برای تشخیص نزدیک بینی معمولا از خواندن چارت اسنلن استفاده می شود. فرد مبتلا قادر به خواندن خطوط پایینی چارت نخواهد بود. علاوه براین، لازم است تا برای این بیماران فشار داخل چشم، معاینه با اسلیت لامپ و معاینه شبکیه نیز انجام گیرد. 

درمان

نزدیک بینی

برخی درمان نزدیک بینی لازم به استفاده از لنز های تماسی و یا عدسی هاییست که کمک کنند تصویر بطور واضح بر روی شبکیه بیوفتد. عدسی های مقعر برای درمان نزدیک بینی مورد استفاده قرار می گیرند . روش های جراحی مانند. لیزیک، لازک، پی آر کی (فوتوریفرکتیو کراتکتومی) و کاشت لنزهای مصنوعی نیز برای درمان نزدیک بینی مورد استفاده قرار می گیرند.  

عوارض نزدیک بینی

نزدیک بینی  احتمال جداشدگی شبکیه و یا دژنراسیون شبکیه و ابتلا به بیماری گلوکوم یا آب سیاه  را در افراد مبتلا افزایش می دهد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین چشم پزشک نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید