عوارض کم آبی بدن

0
1,342
660762.jpeg alt_text
660762.jpeg caption

برخی بر این باورند که نوشیدن مایعات و مصرف مقادیر کافی آب تنها می تواند برای تامین آب مورد نیاز اندام هایی مانند کلیه ها مفید باشد. در حالی که علاوه بر کلیه ها که مواد زائد خون را به کمک آب از بدن دفع می کنند، سایر اندام ها نیازمند دسترسی به مقادیر کافی از این انرژی می باشند. 

علائم کم آبی بدن

یکی از بارزترین علائم مربوط به کم آبی بدن، عطش می باشد. اما عطش و خشکی دهان زمانی اتفاق می افتد که میزان کم آبی بدن بیشتر از حد معمول باشد. علاوه بر این نشانه برخی از علائم دیگر نیز می توانند در تشخیص کم آبی بدن کم نمایند مانند:

خشکی پوستی یکی دیگر از نشانه های واضح برای تشنگی بدن است. اینکه پوست دچار ترک خوردگی می گردد و یا حتی به اندازه کافی تعریقی در آن صورت نمی گیرد می تواند نشان دهنده نیاز بدن به آب باشد. 

چشم به وسیله مجاری اشکی تامین می گردد و سطح آن از خشکی محفوظ می ماند. بنابراین کاهش دریافت مقادیر کافی آب در سطح چشم می تواند چشمانی قرمز را برای افراد ایجاد نماید. 

سطح آب بدن ارتباط مستقیمی با توده های عضلانی دارد. همین عامل باعث می شود که مقدار آب بدنی در مردان بیشتر از زنان باشد و زنان از سطوح کمی پایین تر برخوردار باشند. 

سیستم گوارشی برای مخلوط کردن آنزیم ها با مواد غذایی نیازمند دریافت آب کافی است. از طرفی آنزیم ها برای انجام فعل و انفعلات شیمیایی در برخی موارد نیازمند مولکول های آب بوده و گاهی اوقات نیز ممکن است در حین انجام این واکنش ها مولکول های آب را تولید نمایند. 

عوارض کم آبی بدن چیست ؟

 کم آبی بدن انسان در موارد شدید می تواند به عوارض جدی ختم شود. عوارض کم آبی بدن عبارتند از:

کاهش فعالیت کلیه ها.

انباشت مواد زائد دفعی در کلیه ها می تواند باعث ته نشین شدن آن ها در این اندام گردیده و به ایجاد سنگ کلیه ختم شوند. زرد شدن رنگ ادرار نشانه ای از رسوب مواد در آن می باشند. 

فشار خون بالا.

غلیظ شدن خون یکی از عوارض کم آبی بدن است که می تواند به فشار خون بالا و افزایش فشار وارده به قلب برای به گردش درآوردن خون در رگ ها باشد. 

تسریع روند پیری پوست.

علاوه بر خشکی پوست که جزیی ترین تاثیر ناشی از کم آبی بر روی پوست است، احتمال ایجاد برخی از بیماری ها و مشکلات پوستی همراه با آن وجود دارد مانند افزایش چین و چروک پوستی، پوسته پوسته شدن، افزایش التهابات پوستی، کاهش طراوات و خاصیت ارتجاعی پوست، تغییر رنگ پوست و بیماری پسوریازیس.

یبوست.

از آن جایی که روده برای داشتن حرکات روده ای به آب کافی نیازمند است، علاوه بر آن تعادل آب در روده ها حفظ می شود و اگر در بدن کم آبی وجود داشته باشد از آب مدفوع گرفته شده و به سایر نقاط بدن ارسال می گردد، بنابراین مدفوع خشک شده و عبور سخت تری پیدا می کند. 

کاهش تمرکز.

سلول های مغزی برای ارتباط با دیگر سلول ها و انجام فعل و انفعالات شیمیایی برای عملکرد سلول های مغزی نیازمند دریافت آب است.  در نهایت می توان گفت همان گونه که احساس تشنگی برای رفع نیاز بدن ضروری است ولی گاهی اوقات همانند ابتلا به بیماری دیابت یک نیاز کاذب می باشد که اهمیت بررسی های دقیق تر توسط متخصص غدد را دو چندان می کند.  

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص تغذیه ما نوبت بگیرید.

 

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید