نشانه دردهای شکمی خطرناک

0
908
55193.jpeg alt_text
55193.jpeg caption

به دردهای شکمی در زبان عامیانه درد نواحی دور ناف گفته می شود. دردهای شکمی می تواند به دلیل اختلالات گذرا و یا وجود بیماری های جدی ایجاد شود، بنابراین بی توجهی به این دردها، در درازمدت می تواند خطرآفرین باشد. در ادامه به خطرناک ترین دردهای شکمی که در صورت عدم مراجعه به پزشک ممکن است موجب مرگ بیمار شود، اشاره شده است:

التهاب کیسه صفرا

التهاب کیسه صفرا در سنین بالای 40 سال، بانوان، افراد دارای اضافه وزن و کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند شایع است. این التهاب ممکن است با عفونت همراه باشد، و تشدید آن ممکن است موجب پاره شدن کیسه صفرا و پخش شدن ترشحات آن در حفره شکمی شود. در این وضعیت بیمار در تمام شکمش احساس درد می کند. در 95% موارد سنگ صفرا موجب التهاب کیسه صفرا می شود و گاهی هم به دلایل ویروسی، میکروبی و یا بیماری هایی مانند نارسایی های قلبی رخ می دهد. در صورت عدم مراجعه به پزشک و به تأخیر انداختن آغاز روند درمان، ممکن است بیمار جان خود را از دست بدهد.

درد های شکمی خطرناک

پیشنهاد مطالعه: علت شکم درد در نیمه شب

دردهای پانکراس یا پانکراتیت

درد شکمی ناشی از این عارضه که با تهوع و اسهال چرب همراه است، شدید، آزار دهنده، مداوم یا متناوب است و در قسمت بالای شکم احساس می شود. علاوه بر این، درد بیمار با خوردن غذا تشدید می شود. بیماری مجاری صفراوی، وجود سنگ در کیسه صفرا، مصرف برخی از داروها و ابتلا به برخی عفونت ها موجب تشدید دردهای پانکراس می شود.

زخم اثنی عشر

زخم اثنی عشر موجب بروز درد در قسمت بالایی شکم و پایین جناق سینه می شود که گرسنه ماندن موجب تشدید درد و مصرف غذا موجب بهبود موقتی آن می شود. درد ناشی از این عارضه با درد شدید شکم آغاز می شود و به پشت نیز ممکن است تیر بکشد. درد شکمی ناشی از زخم اثنی عشر دوره ای یا فصلی است یعنی ممکن است بیمار چند هفته درد داشته باشد و بعد چند ماه مشکلی نداشته باشد و بعد دوباره دچار درد شود.

آپاندیست

آپاندیس زائده کرمی شکل به طول 10 سانتی متر است که به روده بزرگ متصل است و سر دیگر آن در حفره شکم قرار دارد. ممکن است این زائده در کودکان دچار التهاب و عفونت شده، و موجب بروز درد شکم شود،. از آنجایی که کودکان نمی توانند علائم خود را به درستی بیان کنند، بهتر است زمانیکه کودک بیش از 4 ساعت دچار درد شکمی بود، حتماً به پزشک مراجعه شود. به طور کلی، منظور از آپاندیست، دردهای شکمی شدید، و یا همراه تب است، این دردها به دلیل التهاب و عفونت ایجاد می شوند. به عنوان مثال: ورم کیسه صفرا و عفونت پرده های داخل شکم می تواند باعث درد و تب شود.

بیماری های عروقی داخل شکم

عدم خون رسانی به رگ های کوچک داخل شکم، سکته رگ های داخل شکمی، زخم معده و حتی سوراخ شدن روده می تواند منجر به بروز دردهای شکمی جدی شود که حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درد ناشی از پیچ خوردن تخمدان ها

قاعدگی موجب بروز دردهایی می شود که ممکن است با دردهای شکمی اشتباه گرفته شود. در واقع دردهای قاعدگی، دردهایی هستند که داخل لگن بروز پیدا می کند و معمولاً خانم¬ها از زمان آغاز و پایان آن آگاه هستند. اما گاهی ممکن است پیچ خوردگی تخمدان ها یا کیسه های داخل تخمدان موجب بروز دردهای شکمی شوند، علاوه بر این پاره شدن کیست های تخمدان نیز می تواند باعث دردهای شدید شکمی شود. بنابراین دردهای شکمی شدید حتماً باید توسط پزشک مورد بررسی قرار گیرند.

سکته های قلبی

گاهی سکته قلبی موجب بروز درد می شود. ممکن است بیمار قلبی به دنبال سکته قلبی، دچار درد شود و با مراجعه به پزشک اظهار دارد که دچار دردهای شکمی است، اما پزشک با معاینه و مشاهده نوار قلب متوجه شود که علت درد، دردهای شکمی نیست.

درد عصبی

گاهی ممکن است درد ناشی از ابتلا به زونا و یا درد ناشی از شکستگی استخوان با دردهای شکمی اشتباه گرفته شود. ویروس عامل بیماری زونا می تواند موجب عفونت در اعصاب حسی و بروز درد عصبی در ناحیه شکم شود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا به صورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید