پیشگیری از افتادگی پلک

0
1,725
725786.jpeg alt_text
725786.jpeg caption

یکی از مشکلاتی که می تواند زیبایی هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد افتادگی پلک می باشد. این مشکل که با عنوان علمی پتوز نیز شناخته می شود به راحتی قابل درمان می باشد و بسته به میزان افتادگی معمولا نوع درمان انتخاب می گردد.

انواع افتادگی پلک

افتادگی پلک اگر چه ممکن است از ابتدای تولد به عنوان یک مشکل ضعف عضله ای وجود داشته باشد، ولی این امکان وجود که بعدها در طی زندگی شخص نیز به وجود بیایند. افتادگی پلک مادرزادی در کودکان مشاهده می گردد در حالی که علل اکتسابی معمولا بزرگسالان را درگیر می سازد. برخی از علل بروز افتادگی پلک عبارتند از:

  • علل عصبی. اعصاب پلک در این نوع افتادگی دخیل هستند.
  • علل عضله ای. عضله پلک قادر به نگهداری آن نمی باشند.
  • به علت تاندون ها. ضعف در تاندون ها پلک می تواند علت افتادگی پلک باشد.
  • علل مکانیکی. عضلات قادر به بالا نگه داشتن پلک نمی باشند.

در میان علل بیان شده برای این مشکل زیبایی می توان گفت که اکثر افراد ممکن است با بالا رفتن سن دچار افتادگی پلک شوند و علت آن نیز شل شدن و نازکی پوست پلک می باشد. برخی فرآیندها می توانند زمان ایجاد این حالت را تسریع کنند همانند: مالش بیش از حد چشم ها، استفاده بسیار از لنزهای چشمی، بارداری و جراحی های چشمی. برخی از شرایط خطرناکی که ممکن است افراد را دچار پتوز نمایند شامل سکته، تومور مغزی، سرطان در اعصاب یا عضلات پلکی و یا بیماری میاستنی گراویس می باشد.

تشخیص افتادگی پلک

پزشکان معمولا یک معاینه بالینی و پرسیدن سوالاتی در مورد سابقه خانوادگی و علائم افراد انجام خواهند داد. برای تشخیص دقیق تر ممکن است آزمایشاتی مانند لامپ اسلیت و تنسیلون انجام گردد.

درمان افتادگی پلک

درمان افتادگی پلک بسته به عوامل مختلفی خواهد داشت. افرادی که با افتادگی پلک بدون مشکلات بینایی خاصی باشند معمولا به درمان های جراحی نیازی نخواهند داشت. معمولا در چنین مواردی پلک بالا در تماس با مردمک نمی باشد و میدان بینایی دچار اختلال نمی گردد. اما در موارد حادتر که حیطه بینایی کاهش یابد نیاز به درمان های جراحی وجود خواهد داشت.
درمان های جراحی توسط متخصص چشم پزشک انجام خواهند گرفت. پزشکان معیارهای مختلفی برای کاندید عمل بودن در نظر خواهند گرفت که از آن جمله می توان به سن، شدت افتادگی پلک و علت ایجاد کننده آن می باشد.

پیشگیری از افتادگی پلک

بهتر است برای پیشگیری از ابتلای به افتادگی پلک چندین اقدام ساده ولی تا حدود زیادی موثر انجام گیرد مانند:

  • تا حد امکان برای تقویت عضلات پلک از ورزش های چشمی استفاده گردد. این ورزش ها قادرند پف چشم را نیز کاهش داده و از سنگینی آن بکاهند.
  • برخی از مواد غذایی عامل تشدید کننده پف چشم می باشند مانند غذاهای پر نمک که بهتر است از مصرف آن ها اجتناب گردد.
  • قرار گیری در زیر نور مستقیم آفتاب باعث تشدید افتادگی می گردند. بدین منظور می توان از کلاه لبه دار و عینک های آفتابی مناسب استفاده نمود.
  • استفاده کمتر از وسایل با روشنایی مصنوعی مانند نور صفحه مونیتور و گوشی های هوشمند.
  • اجتناب از مطالعه در روشنایی اندک.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص چشم ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید