آیا سرطان مغز قابل درمان است؟

0
2,311
333146.jpeg alt_text
333146.jpeg caption

یکی از سوالات شایع اغلب مبتلایان به تومورهای مغز این است که آیا سرطان مغز قابل درمان است؟ پاسخ به این سوال به بررسی گزینه های مختلف نیازمند است و شرایط متفاوت می توانند بر روی عملکرد درمان های انتخابی تاثیر بگذارند. 

فاکتورهای تاثیر گذار بر روی روند درمان سرطان مغز

برخی عوامل تاثیر گذار بر روی روند درمان سرطان مغز عبارتند از:

سن بیمار

وضعیت جسمانی بیمار

محل قرار گیری تومور

اندازه و نوع تومور

عوارض احتمالی روش انتخابی

سرطان مغز چیست؟

در مورد سرطان مغز بایستی به این نکته توجه داشت که نوع تومور برای پاسخ گویی به این که سرطان مغز قابل درمان است یا نه، بسیار حائز اهمیت می باشد. از آن جایی که برخی تومور های مغزی رشد آهسته ای دارند و برخی به سرعت می توانند فضای مغزی را اشغال نمایند. تومورهای با رشد آهسته معمولا خوش خیم نامیده می شوند و به درمان جراحی حذف تومور به طور مطلوبی می توانند پاسخ دهند همانند تومورهای هیپوفیز. اما در مورد تومورهای بدخیم احتمال متاستاز و تاثیر بر عملکرد های مغزی بسیار محتمل تر خواهد بود. 

آیا سرطان مغز قابل درمان است ؟

در صورتی که در مراحل اولیه تومور مغزی این بیماری تشخیص داده شود معمولا گزینه جراحی برای حذف تومور توصیه خواهد شد. اما اگر در مراحل پیشرفته تری از تومور مغزی فرآیند تشخیص صورت گیرد معمولا به دنبال یک عمل جراحی روش هایی مانند پرتو درمانی و شیمی درمانی نیز صورت می گیرد تا ریشه کنی تومور انجام پذیرد. البته باید این مسئله را مد نظر داشت که احتمال بهبودی صد در صد در مراحل پیشرفته بسیار اندک بوده و به همان میزان از نرخ بقای بیمار کاسته خواهد شد. 

روش های درمان سرطان مغز

دو نوع از روش های جراحی متداول تومورهای مغزی می توان به کرانیوتومی و جراحی آندوسکوپیک مغزی اشاره نمود. 

روش کرانیوتومی: بیمار ممکن است به حالت نیمه هوشیار و یا بیهوش باشد. در هر دو حالت بعد از برش پوست سر و اقدام به خارج کردن مقداری از کاسه جمجمه، عملیات خارج سازی تومور مغزی صورت می گیرد. در صورتی که بیمار در حالت نیمه هوشیار باشد معمولا جراح در حین خارج سازی بخش های مختلف تومور انجام فرآیند های عملیاتی مختلفی را از بیمار خواهد خواست. به عنوان مثال تکان دادن پا یا دست و یا حرف زدن از این قبیل موارد می باشند. این کار به جراح کمک می کند تا میزان نفوذ در بافت های مخالف مغزی و عملکرد های ارتباطی مغز را مورد ارزیابی قرار دهد.

روش آندوسکوپیک: در این روش تومور مغزی از طریق بینی و بدون نیاز به برش جمجمه سر خارج می گردد.  چنان چه تومور مغزی در اعماق مغز و یا غیر قابل دسترس برای جراحی قرار گرفته باشد، پرتو درمانی یکی از روش های پیشنهادی جایگزین خواهد بود. 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص مغز و اعصاب ما نوبت بگیرید.

 

 

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید