بیماری انسداد مزمن ریوی چیست؟

0
5,924
76966.jpeg alt_text
76966.jpeg caption

بیماری انسداد ریوی مزمن اصطلاحی است که به بیماری های مزمنی اشاره می شود که در آن ها مسیر جریان هوایی مسدود می گردد. این بیماری ها شامل آمفيزم، برونشيت مزمن، آسم و سایر اختلالات می شوند. برونشیت بیماری است که در آن پوشش نایچه های ریوی که مسیر جریان هوایی را تشکیل می دهند دچار التهاب می گردد. آمفیزم نیز شرایطی است که در آن کیسه های هوایی بسیار کوچک انتهایی مسیر جریان هوایی به تدریج از بین می روند. 

علائم انسداد ریوی مزمن یا COPD

این بیماری اغلب در افراد بزرگسال مشاهده می گردد ولی در کودکان نیز به علت بیماری های زمینه ای امکان بروز آن وجود دارد. این بیماری به صورت خاموش پیشرفت می کند و با گسترش بیماری نشانه های بیماری در فرد مشاهده می گردد. از جمله مشهود ترین علائم بیماری انسداد ریوی مزمن می توان به سرفه های متعدد و خس خس سینه اشاره نمود. 

تنگی نفس

کبودی لب ناشی از عدم اکسیژن رسانی مناسب به بافت ها

• خستگی ناشی از کمبود انرژی

• کاهش وزن های بدون دلیل 

• خلط های روشن متمایل به رنگ سفید، زرد و یا سبز

علل 

انسداد ریوی

علل بسیاری برای بیماری انسداد مزمن ریوی وجود دارد از علل ژنتیکی هم چون بیماری های آمفیزم ارثی ناشی از کمبود آنزیم آنتی تریپسین تا علل زمینه ای مانند ابتلا به بیماری های ویروسی، کشیدن سیگار و یا تنفس بیش از حد ذرات معلق موجود در هوا مانند دود. البته کهولت سن و سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری های سیستم تنفسی ابتلا به این بیماری را دو چندان می کند. 

عوارض

این بیماری در صورت عدم درمان می تواند مشکلات بیشتری را با خود به همراه داشته باشد. از جمله عوارض احتمالی مرتبط با این بیماری می توان به پرفشاری خون، بروز مشکلات خونی هم چون پر خونی های ثانویه مانند بیماری پلی سیتمی ورا، مشکلات تنفسی مانند نارسایی دستگاه تنفسی و حتی به تحت تاثیر قرار گرفتن قلب اشاره نمود. باید به این نکته توجه نمود که در صورت آسیب ریه ها احتمال بهبودی کامل آن ها بسیار مشکل خواهد بود و شاید امکان برگشت به حالت نرمال قبلی چندان ممکن نباشد. 

تشخیص

با مشاهده علائم این بیماری پزشک به احتمال زیاد در مراحل اولیه تشخیصی آزمایش خون و عکس سی تی اسکن از ریه ها را درخواست خواهد نمود. این عکس برداری ممکن است با کمک ماده حاجب برای بررسی عملکرد نایژه ها نیز صورت بگیرد. 

درمان 

به عنوان قدم های ابتدایی درمان انسداد مزمن ریوی، پزشک اقدام به درمان بیماری های زمینه ای خواهد نمود تا جایی که روند پیشرفت بیماری تحت کنترل قرار گیرد. علائم این بیماری درمان شده و از بروز عوارض ناشی از بیماری انسداد مزمن ریوی جلوگیری خواهد شد. از جمله مراحل درمانی این بیماری باید علل زمینه ای بروز این بیماری نیز حذف گردند. از جمله این موارد می توان به ترک سیگار کشیدن، استفاده از سیستم های تهویه برای کاهش تنفس هوای آلوده، استفاده از واکسن آنفولانزا در فصول سرد سال برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی های ویروسی اشاره نمود. 

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین ریه ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید