بیماری ولوودینیا چیست و راهکار های درمان آن

0
9,106
694127.jpeg alt_text
694127.jpeg caption

بیماری ولوودینیا شرایطی است که طی آن اطراف ناحیه ولوو در اندام تناسلی زنان دچار درد های مزمن و سوزش می گردد. این شرایط می تواند با مشکلاتی در هنگام نشستن های طولانی مدت و داشتن رابطه جنسی همراه گردد. بخش خارجی اندام تناسلی زنان از لابیا، لب های داخلی، کلیتوریس و دهانه واژن تشکیل شده است. ناحیه ایجاد درد براساس نوع بیماری کمی متفاوت خواهد بود. این بیماری به طور کلی ممکن است در هر سنی بروز نماید.

علل بیماری ولوودینیا

علل بیماری ولوودینیا هنوز به طور دقیق شناخته نشده است. اگر چه برخی از پزشکان بر این باورند که شاید دلایلی هم چون عفونت های قارچی و باکتریایی اندام تناسلی، عوارض ناشی از برخی بیماری های متابولیکی مانند دیابت و یا پیش آگهی سرطان، افراد را مستعد ابتلا به ولوودینیا نمایند.

علائم بیماری ولوودینیا

یکی از شاخص ترین علائم ولوودینیا درد در ناحیه تناسلی است ولی ممکن است با برخی دیگر از علائم همراه گردد مانند:

البته باید به این نکته اشاره نمود که درد لابیا می توانند به صورت مزمن و یا موقت بروز یابند و یا تنها در هنگام لمس شدن احساس شوند.

انواع بیماری ولوودینیا

این بیماری به دو نوع کلی تقسیم بندی می شود:

ولوودینیا کلی.

اکثر علائم گفته شده اعم از دائمی یا موقتی بودن و یا درد در زمان لمس مربوط به این حالت می باشد.

سندروم ویستوبولیت.

این درد معمولا در ناحیه ورودی واژن احساس می گردد. این درد معمولا شامل دردهای سوزشی که بعد از لمس یا مقاربت جنسی رخ می دهد. علت این سندرم بیشتر به تغییرات هورمونی، حساسیت های پوستی منطقه ای، تحریک اعصاب این منطقه و عفونت های قبلی واژینال مربوط می گردد.

درمان بیماری ولوودینیا

از آنجایی که این بیماری می تواند رابطه جنسی را با مشکل مواجه سازد بنابراین بروز مشکلات عاطفی و خانوادگی بین زوجین دور از انتظار نخواهد بود. بنابراین لازم است زنان با تجربه هر گونه درد های غیر عادی در ناحیه تناسلی سریعا توسط پزشک متخصص زنان و زایمان مورد ارزیابی قرار بگیرند. برخی از درمان های خانگی تا حدودی می توانند علائم این بیماری را تسکین دهند مانند استفاده از لوبریکانت های بر پایه آب که می توانند در هنگام رابطه جنسی مورد استفاده قرار گیرند. نشستن در آب ولرم، در برخی از زنان استفاده از کمپرس گرم و در برخی دیگر کمپرس سرد مانند استفاده از ژل منجمد پوشیده شده با حوله، می توانند دردها را کاهش دهند.  روش های درمانی تایید شده مانند جراحی یا داروی خاص برای نوع بیماری ولووینیا کلی وجود ندارد. اگر چه برخی از گزینه های دارویی می توانند تسکین دهنده دردهای ناحیه تناسلی باشند از جمله کرم های بی حسی موضعی مانند لیدوکائین، کرم های استروژن موضعی، داروهای مسدود کننده سیگنال های عصبی.

در مورد نوع سندروم ویستوبولیت در صورتی که دردهای ناحیه ای به درمان های خانگی پاسخگو نباشند ممکن است پزشک درمان تهاجمی تری مانند جراحی را برای حذف بافت های دردناک توصیه نماید.  البته برخی از روش های پیشگیری، از بروز دردهای بیشتر جلوگیری می کنند مانند کاهش فعالیت هایی که باعث وارد آمدن فشار بیشتر می گردند مانند دوچرخه سواری و اسب سواری، استفاده از شلوارها و لباس های زیر گشاد و عدم شنا در استخرهای حاوی کلر بالا که خود می توانند تحریک کننده بیشتر دردها باشند.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید