دلیل بی خوابی و درمان آن

0
1,278
139155.jpeg alt_text
139155.jpeg caption

خواب یک فرآیند زیستی پویا و سازمان یافته است که بخش مهمی از زندگی محسوب می شود و کیفیت آن با کیفیت زندگی در ارتباط است. یکی از مسایلی که امروزه افراد بسیاري را درگیر کرده، مشکل خواب و اختلالات مربوط به آن است که در میان این اختلالات، بی خوابی، شایع ترین و شناخته شده ترین اختلال خواب است. بی خوابی با شکایت در شروع و حفظ خواب و یا خواب ناکافی که حداقل براي یک ماه ادامه داشته باشد و پریشانی قابل ملاحظه ایی را در عملکرد اجتماعی و شغلی ایجاد کند، مشخص می شود. مطالعه ها نشان می دهد بی خوابی می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد، احتمال ابتلا به افسردگی و اضطراب را افزایش و توانایی مقابله با استرس هاي روزمره را کاهش دهد. علاوه بر این بی خوابی می تواند بر عملکرد شناختی و سطح تمرکز فرد براي پرداختن به مسایل روزمره تاثیر منفی داشته باشد. بی خوابی نشان از وجود یک مشکل است که از فردي به فرد دیگر متفاوت است. در فردي می تواند نوشیدن کافیین بیش از حد در طول روز، بی خوابی ایجاد کند اما ممکن است در فرد دیگر بی خوابی نشان دهنده یک بیماري یا اضطراب باشد.

بیخوابی

4 علت شایع بی خوابی

  • مشکلات روحی و روانی: افسردگی، اضطراب، استرس مزمن، استرس پس از سانحه و…….
  •  داروهایی که می تواند موجب بی خوابی بشود: داروهای ضد افسردگی، داروهاي سرماخوردگی و آنفولانزا، داروهای ضد درد، داروهای تیرویید، داروهاي فشار خون بالا و ……
  •  مشکلات پزشکی که می تواند منجر به بی خوابی شود: آسم، آلرژی، بیماری پارکینسون، پرکاری تیرویید، بیماري هاي کلیوی، سرطان، درد مزمن و …
  •  اختلالات خواب که می تواند منجر به بی خوابی شود: سندرم آپنه خواب، حمله خواب و ….

درمان بی خوابی

بعضی از کارھایی که شما برای مقابله با بی خوابی انجام می دھید در واقع ممکن است مشکل را بدتر کند. برای مثال اگر شما با استفاده از قرص ھای خواب آور به خواب می روید، خوابیدن شما در دراز مدت مختل می شود. یا اگر شما در طول روز قھوه زیادی مصرف می کنید در خوابیدن دچار مشکل می شوید. اغلب، تغییر عادات برای مدت کوتاھی موجب تقویت بی خوابی می شود اما زمانی که شما بتوانید به خوبی این تغییر را انجام بدھید به طور حتم راحت تر میخوابید. از یک دفتر برای پی بردن به علل بی خوابی استفاده نمایید. شاید عاداتی مانند استرس زیاد در طول روز، گشت و گذار زیاد در اینترنت، خوردن غذایی خاص و برخی مواقع موجب بی خوابی در شما بشود. با یادداشت کردن آن می توانید راحت تر علت بی خوابی را بیابید. در مقاله بعدی در مورد روش ھای درمان صحبت خواھیم کرد با ما ھمراه باشید.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین روانشناسی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید