برگشت موها به درون پوست و درمان آن

0
9,219
655833.jpeg alt_text
655833.jpeg caption

پوست انسان از سه لایه اپیدرم، درم و هیپودرم تشکیل شده است. ضخامت پوست در قسمتهای مختلف بدن متفاوت است به طور مثال کمر و کف دست و پا پوستی ضخیم دارد و صورت پوستی نازک دارد. ساختار پوست در قسمتهای مختلف بدن با هم کمی متفاوت هست اما به طور کلی از همین سه لایه تشکیل شده است. اپیدرم سطحی ترین لایه پوست بوده و حاوی سلولهای شاخی و مرده پوست می باشد .با هر بار استحمام، سلول های مرده از لایه اپیدرم جدا شده و مجدداً طی دو هفته با ایجاد سلول های جدید بازسازی می شوند. درم ضخیم ترین لایه پوست بوده و از چندین لایه سلولی تشکیل شده است .غدد عرق، فولیکولهای مو، غدد چربی و… در این لایه قرار دارند. هایپودرم عمیق ترین لایه پوست بوده و حاوی اعصاب و عروق خونی می باشد. این لایه با بافت چربی که دارد، سبب اتصال پوست به عضلات زیرین خود میشود. فولیکول پیاز مو در ضخامت لایه درم جا دارد یک فولیکول مو سیر تکاملی خود سه فاز طی می کند. فاز اول آناژن نامیده می شود . موها در فاز آناژن رشد می کنند و در واقع این فاز ،فاز رشد مو نامیده می شود. در حالت عادی حدود ۸۰ الی ۸۵ درصد فولیکول‌ها در این فاز قرار دارد. فاز بعدی کاتاژن نامیده می شود. نام دیگر این فاز فاز انتقالی هست. در این فاز رشد مو متوقف می شود، اما آنها همچنان به فولیکول خود متصل هستند و ریزش اتفاق نیفتاده است. حدود ۵ الی ۱۰ درصد فولیکول ها در حالت عادی در این فاز قرار دارند. فاز بعدی تلوژن نامیده می شود. موها در این مرحله، از فولیکول خود جدا شده و ریزش اتفاق می‌افتد. در حالت عادی حدود ۵ درصد فولیکولها در این فاز قرار دارد. موها در فاز آناژن از فولیکول خود، الگوی رشد به سمت بالا دارند. گاهی اوقات موها به جای آن که به سمت بالا رشد کنند، پیچ خورده و به داخل پوست بازگشته و در داخل رشد میکند. در واقع موها پس از آن که از پوست خارج شدند مجدد، به داخل بازگشت و به رشد خود ادامه می‌دهند. به چنین حالتی موهای زیر پوستی گفته می شود. ساق پا، ناحیه بیکینی،گردن و صورت(در آقایان)و… از جمله نواحی هستند که این موها دیده می‌شوند.

بازگشت موها به داخل پوست

بازگشت موها به داخل پوست می تواند منجر به تحریک و ایجاد التهاب در پوست بشود. این التهاب به صورت یک برآمدگی قرمز رنگ دیده می شود و گاهی اوقات ظاهر آن با جوش های پوستی اشتباه گرفته می شود. در برخی مواقع این التهاب می‌تواند همراه با عفونت پوست شود.تعریق، استفاده از لباس‌های تنگ و… می‌تواند زمینه‌ساز بروز این عفونت شود. این التهاب پوست می تواند موجب خارش و ایجاد ناراحتی برای فرد شود. در اکثر مواقع این ضایعات تندرنس( لمس دردناک) دارند و حتی برخورد لباس با آن، می تواند سبب بروز احساس ناخوشایند در فرد شود. شیو کردن موها با تیغ اصلاح، یکی از علل ایجاد موهای زیر پوستی و برگشت مو به داخل فولیکول خود هستند. افرادی که دارای موهای ضخیم و فر هستند ،به دنبال اصلاح با تیغ، بیشتر از سایرین به این عارضه مبتلا می شوند. شیو کردن موها بدون استفاده از فوم اصلاح و با پوست خشک، از جمله دیگر علل برگشت مو به داخل پوست هستند. افرادی که پوست خشک دارند بیشتر از سایر افراد به این عارضه مبتلا می شوند. تجمع لایه شاخی در سطح پوست می تواند مجرای خروجی فولیکول‌های مو را مسدود کند. به دنبال این انسداد ،موها توانایی خروج از پوست را نداشته ،به داخل برگشته و در داخل رشد میکند. پوشیدن لباسهای تنگ و چسبان یکی دیگر از عللی است که موجب بازگشت موها به داخل پوست و ایجاد موهای زیر پوستی می شود.

پیشگیری از ایجاد موهای زیرپوستی

برای پیشگیری از ایجاد موهای زیرپوستی توصیه می‌شود قبل از اصلاح از فوم اصلاح استفاده شود. استفاده از مواد شوینده قبل و بعد از اصلاح می تواند از بروز موهای زیر پوستی جلوگیری کند. به هنگام اصلاح توصیه می شود است اصلاح موها در جهات مختلف جلوگیری کرد. این کار از بازگشت موها به داخل فولیکول خود پیشگیری می کند. لوسیون ها و روغن های مرطوب کننده بدن از خشکی پوست کاسته و شانس ایجاد موهای زیر پوستی را کاهش می دهد. به همین منظور توصیه می شود به طور روزانه از روغن زیتون، روغن نارگیل و…جهت چرب کردن بدن استفاده کرد. استحمام روزانه و استفاده از شوینده های مناسب بدن لایه شاخی و مرده پوست را جدا کرده و از مسدود کردن مجاری فولیکول مو جلوگیری می کند این کار شانس ایجاد فولیکولهای زیر پوستی را کاهش میدهد. استفاده از ترکیبات لایه بردار دار نیز در رفع این لایه شاخی مرده موثر بوده و از بروز موهای زیر پوستی می کاهد.

درمان برگشت مو در پوست

برای درمان این عارضه و کاهش التهاب پوستی، می‌توان از پمادهای ضد التهاب نظیر هیدروکورتیزون استفاده کرد. پس از کاهش التهاب و قرمزی، استفاده از ترکیبات لایه بردار نظیر پمادهای حاوی رتینوئید، سالیسیلیک اسید و…. سبب خروج مو از زیر پوست می شود. در صورتی که این عارضه همراه با بروز عفونت باشد، استفاده از پمادهای آنتی بیوتیکی نظیر تتراسایکلین موپیروسین و… موثر هست.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص پوست و مو ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید