آسم چیست و روش های درمان

0
2,451
226171.jpeg alt_text
226171.jpeg caption

آسم بیماری مزمن است که در آن راه های هوایی دچار آسیب می شوند. راه های هوایی لوله هایی هستند که هوا را به بیرون و خارج از ریه ها هدایت می کنند. فردی که مبتلا به آسم می باشد دیواره داخلی راه های هوایی آسیب دیده و متورم می باشند. این شرایط آن ها را بسیار حساس می کند و باعث می گردد فرد مبتلا به آسم نسبت به موادی که به آن آلرژی دارد به شدت از خود واکنش نشان دهند. زمانی که راه های هوایی دچار واکنش می شوند باریکتر شده و ریه ها هوای کمتری را دریافت می کنند.

آنچه در این مقاله خواهید خواند

علل آسم

آسم

پیشنهاد مطالعه: تغذیه مناسب برای بیماران آسمی

اگر چه این بیماری می تواند از هر 10 کودک و به ازای هر 20 بزرگسال یک نفر را مبتلا سازد با این وجود نمی توان گفت که این بیماری در دوران کودکی شیوع بیشتری دارد بلکه می تواند در هر سنی آغاز گردد. از طرفی این احتمال وجود دارد که آسم کودکی در نوجوانی قطع شده و یا حتی تا دوران بزرگسالی هم چنان ادامه یابد. در نهایت می توان گفت که علت ابتلای به آسم هنوز به طور دقیق شناخته نشده است. اما برخی از علل زمینه ای می توانند شدت آن را رو به و خامت ببرند. از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره نمود:

• آلرژی های زمینه ای مانند حساسیت به گرده گل گیاهان، ذرات موی حیوانات و یا گرد و غبار

• برخی از ورزش های سنگین هوازی خصوصا در هوای سرد

• محرک های محیطی دستگاه تنفسی مثل دود سیگار، هوای آلوده و پر از ذرات معلق در هوا

• برخی از محرک های روانی مانند خشم، اضطراب و یا خوشحالی مفرط می توانند منجر به بروز حملات آسمی در این افراد گردد.

علائم آسم

علائم بیماری آسم می تواند شامل موارد زیر گردد: صدای خس خس قفسه سینه، سرفه مخصوصا صبح زود یا انتهای شب، تنگی نفس، نفس های کوتاه و کم عمق. با این حال همه افراد بیمار این علائم را از خود نشان نمی دهند و داشتن این علائم دلیلی بر بیماری نیست.

تشخیص آسم

پزشک بر اساس معاینه عملکرد ریه ها و سابقه پزشکی و معاینات فیزیکی تشخیص را انجام می دهد. البته باید گفت که تشخیص آسم بسیار دشوار می باشد چرا که ممکن است در زمان ملاقات با پزشک برای مشکلات ریوی فرد هیچ گونه علائمی نداشته باشد ولی در زمانی خاص و یا در زمان قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی زا دچار حملات آسمی گردد. بنابراین این احتمال وجود دارد که پزشک یک دوز دارویی بی خطر را برای بررسی میزان اثر گذاری بر مشکلات تنفسی به فرد تجویز نماید. آزمایش های تشخیصی عبارتند از اسپیرومتری برای اندازه گیری میزان هوای خروجی از ریه و آزمایش رادیوگرافی قفسه سینه که برای تشخیص عوامل خارجی مانند ذات الریه انجام می گیرد.

درمان آسم

زمانی که این بیماری بدتر از شرایط معمول گردد به آن حمله آسمی می گویند. حمله های بسیار شدید به مراقبت های اورژانسی نیاز دارند و می توانند کشنده باشند. دو نوع دارو برای درمان این بیماری نیاز است: داروهای تسکین دهنده ی سریع برای توقف علائم و داروهای کنترلی طولانی مدت برای جلوگیری از وقوع علائم.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین ریه ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید