اختلال ملال پیش از قاعدگی

0
2,307
680656.jpeg alt_text
680656.jpeg caption

در یک سیکل قاعدگی، سطح هورمون هاي استروژن و پروژسترون بالا و پایین می رود و این تغییرات می تواند، سطح هورمونی مثل سروتونین را که هورمونی موثر بر خلق فرد است، تحت تاثیر قرار دهد. سندرم پیش از قاعدگی PMS مجموعه ایی از علایم جسمی و رفتاری است که به طور دوره ایی در زمان سیکل قاعدگی خانم ها اتفاق می افتد. PMS بر اساس شدت علایم به دو حالت متوسط و شدید تقسیم می شود. نوع متوسط که شیوع آن بسیار زیادتر است و تا 75 درصد خانم های دارای قاعدگی های منظم را درگیر می کند شامل علایم روحی مانند افسردگی-اضطراب- احساس ناامیدی- بی قراری و تحریک پذیری و نیز علایم بدنی از قبیل تغییر اشتها- پرخوابی یا بی خوابی- سر درد و یا نفخ شکم است. نوع شدید آن PMDD اختلال ملال پیش از قاعدگی (دیسفوریک) با حداقل پنج نشانه در هفته ی آخر قبل از شروع قاعدگی مشخص می شود و چند روز یعد از شروع قاعدگی این نشانه ها رو به بهبود می روند و یا در هفته ی بعد از قاعدگی حداقل ناپدید شوند. نشانه ها شامل :

  • ناپایداری عاطفی محسوس (نوسانات خلقی، احساس غمگینی یا گریه ی ناگهانی و حساسیت بیشتر به طرد شدن و تنها ماندن)
  • تحریک پذیری یا خشم محسوس یا افزایش تعارض های میان فردی
  • خلق افسرده محسوس یا نا امید یا افکار سرزنش کردن خود
  • اضطراب و تنش محسوس
  • کاهش علاقه به فعالیت های معمول
  • مشکل در تمرکز، فقدان انرژی محسوس، تغییر در اشتها، پر خوابی یا بی خوابی
  •  احساس از توان افتادن یا کنترل نداشتن و نشانه های جسمانی (التهاب یا ورم پستان، درد مفاصل یا عضله و احساس تورم می باشد.
  • این نشانه باید در اغلب چرخه های قاعدگی یک سال اخیر اتفاق افتاده باشد و در زمینه هاي مهم زندگی اختلال بوجود آورده باشد.

درمان ملال قاعدگی

درمان تخصصی شامل مصرف داروهای ضدافسردگی تحت عنوان بازدارنده های بازجذب سروتونین SSRIs می تواند به کنترل علائم بیمار کمک کند. مصرف داروهای مسکن نیز به کاهش سردرد، حساسیت سینه ها و دردهاي مفصلی- عضلانی کمک می کند. تغییر در سبک زندگی در بهبود علائم مفید است. تغذیه با رژیم غذایی سالم، ترك سیگار، شروع تمرینات ورزشی یکی از چند تغییر مفید است. چاقی، مصرف سیگار و رژیم غذایی ناسالم به بدتر شدن علائم می انجامند. تمرینات آرام سازی را در بهبود علائم اضطراب در بیمار نباید دست کم گرفت. یوگا و مدیتیشن در کاهش تنش در بیمار اثرگذار هستند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص روانشناس ما نوبت بگیرید.

 

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید