بیماری التهابی لگن (عفونت لگنی) چیست؟

0
6,135
45498.jpeg alt_text
45498.jpeg caption

بیماری التهابی لگن (PID) بیماری است که در حدود 1 از 8 خانم مبتلا است. PID در زنان فعال جنسی از 20 تا 24 سال متداول است. بیماری التهابی لگن (PID) هنگامی رخ می دهد که عفونت باکتریایی از واژن به دهانه رحم، آندومتر (دیواره رحم) و لوله‌های فالوپ گسترش یابد. عفونت معمولاً از طریق رابطه جنسی منتقل می شود. این بیماری همچنین می تواند پس از پارگی آپاندیس و  یا عفونت روده ای نیز ایجاد شود.

کورتاژ کردن یا وارد کردن دستگاه داخل رحمی (IUD)

برخی از روشهای جراحی مانند سقط جنین، کورتاژ کردن یا وارد کردن دستگاه داخل رحمی (IUD) می توانند منجر به PID شوند. عفونت معمولاً در سه مرحله رخ می دهد ابتدا التهاب یا زخم دهانه رحم ایجاد شده، به دنبال آن آندومتر و سپس لوله های فالوپ درگیر می شوند. PID معمولاً “اپیدمی بی صدا ” خوانده می شود زیرا در بین زنان فعال از نظر جنسی رایج است، اما همیشه باعث ایجاد علائم نمی شود.

علائم بیماری التهابی لگن

علائم PID شامل موارد زیر است:

  • گرفتگی و دل پیچه، درد زیر شکم یا کمر
  • درد در هنگام رابطه جنسی یا ادرار کردن
  • دوره های قاعدگی غیر طبیعی یا افزایش درد در طی قاعدگی
  • ترشحات غیر طبیعی واژن
  • خونریزی بعد از رابطه جنسی
  • تب، لرز، حالت تهوع یا استفراغ

عارضه بیماری التهابی لگن

ایجاد بافت جوشگاه شایع ترین عارضه طولانی مدت PID است. بافت جوشگاه ایجاد شده سبب انسداد لوله های فالوپ می شوند. لوله های فالوپ مسئول انتقال تخمک از تخمدان ها به رحم است. ناباروری به این دلیل رخ می دهد که تخم بارور شده نمی تواند از طریق لوله فالوپ به رحم منتقل شود.

تشخیص بیماری التهابی لگن

PID با معاینه واژینال و سواب واژن و گردن رحم قابل تشخیص است. آزمایش های دیگر شامل آزمایش خون، آزمایش ادرار و سونوگرافی است. به ندرت، لاپاروسکوپی (استفاده از یک دوربین برای نگاه کردن به داخل شکم) لازم است.

درمان بیماری التهاب لگن

PID حداقل 14 روز با ترکیبی از آنتی بیوتیک ها درمان می شود. در طول درمان به شما توصیه می شود که رابطه جنسی نداشته باشید. اگر شما یا شریک زندگی تان مبتلا به عفونت های مقاربتی (STI) شوید، ممکن است لازم باشد با شریک جنسی قبلی خود تماس بگیرید تا به آنها اطلاع دهید که باید بررسی شوند. در صورتی که شریک جنسی شما نیز به عفونت های منتقله از راه جنسی مبتلا شود و درمان دریافت نکند ممکن است مجددا موجب انتقال بیماری به شما شود.

مردان مبتلا به عفونت های جنسی اغلب بی علامت هستند. بنابراین شریک جنسی تمامی زنان مبتلا به بیماری التهابی لگن باید درمان دریافت کنند. هنگامی که PID زودهنگام درمان شود، خطر عوارض PID مانند ناباروری، درد مزمن شکم، حاملگی خارج رحمی (رشد جنین در خارج از رحم مانند لوله های فالوپی)، سقط جنین، تولد زودرس و زایمان زودرس را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. زنان مبتلا به علائم شدید PID (تب، تهوع، استفراغ) و زنان باردار ممکن است برای دریافت آنتی بیوتیک داخل وریدی نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشند. کاندوم بهترین روش محافظت در برابر عفونت های مقاربتی و PID است.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید