بیماری های التهابی روده چیست و روش های بهبود بیماری

0
1,999
575032.jpeg alt_text
575032.jpeg caption

وقتی صحبت از بیماری های التهابی روده به میان می آید به معنای التهاباتی است که دیواره روده را تحت تاثیر قرار می دهند. این بیماری ها شامل دو بیماری کرون و کولیت اولسراتیو می گردند. اگر چه مشخصه اصلی این دو بیماری التهابات جدار روده می باشد ولی هر یک مشخصه های به خصوص تری دارند که می توانند عامل تمایزی برای این دو به حساب بیایند. 

بیماری کرون و کولیت اولسراتیو

بیماری کرون و کولیت اولسراتیو

اگر چه بخش اعظمی از التهابات در بیماری کرون به انتهای روده کوچک و خود روده بزرگ یا همان کولون محدود می شود ولی می تواند هر بخشی از لوله گوارش را تحت تاثیر قرار دهد. بیماری التهابی کولیت اولسراتیو اگر چه همانند کرون التهابی است ولی در این بیماری شامل زخم هایی می گردد که می تواند به پوشش داخلی کولون و رکتوم آسیب وارد آورد. 

علائم بیماری های التهابی

بیماری کرون دارای مراحل علامتی اوج و فرود می باشد. بدین معنا که در زمان های خاصی علائم فروکش کرده و بیماری وارد دوره خاموشی می گردد. در مراحل اوج بیماری کرون و بروز علائم نشانه هایی هم چون درد شکمی همراه با تهوع و استفراغ و از همه مهم تر اسهال مزمن که اغلب درمان های دارویی قابلیت کنترل آن را ندارند در فرد دیده می شود. بیماری کولیت اولسراتیو نیز طیفی از علائم متوسط تا شدید را از خود بروز می دهند که به طور کلی می توان گفت علائمی هم چون موارد زیر در این بیماران قابل مشاهده است:

• اسهال مزمن همراه با خون و چرک

• درد شکم و درد مقعد

• خون ریزی از مقعد 

• خستگی و تب 

دلایل بیماری های التهابی 

احتمالی که در مورد منشاء این بیماری ها وجود دارد این است که نقص ایمنی به دلایل ژنتیکی و دلایل ارثی از جمله مهم ترین علل برای بروز این التهابات هستند ولی به طور قطع نمی توان در مورد آن ها اظهار نظر نمود و نمی توان آن ها را به دلایل محیطی نسبت داد. در بیماری های پاسخ های به اشتباه فراوان سلول های ایمنی نسبت به بافت بدنی می تواند باعث بروز این علائم گردد.

عوارض 

التهابات فراوان در روده می تواند باعث بروز مشکلاتی هم چون خون ریزی های غیر طبیعی گردد. این خون ریزی ها خود می توانند دلیل محکمی برای کم خونی ها باشند. اگر چه این تنها بخش کوچکی از تمامی مشکلات این بیماران می باشد و شاید بتوان گفت مشکلات حاد و تهدید کننده حیات هم چون سرطان کولون و انسداد روده ممکن است برای این بیماران به وجود بیاید. با این حال احتمال بروز مشکلات دیگری هم چون فیشر مقعد، فیستول، سوراخ شدن روده هم چنان وجود خواهد داشت. 

تشخیص بیماری های التهابی

 

بیماری های التهابی روده

مرحله اول تشخیص بیماری شامل یک آزمایش خون ساده برای ارزیابی کم خونی، کولونوسکوپی برای بررسی میزان وخامت التهابات و آسیب های وارده به روده، نمونه مدفوع برای رد کردن سایر مشکلات گوارشی احتمالی هم چون عفونت های باکتریایی عامل اسهال مزمن و سی تی اسکن در موارد بروز علائم شدید می باشد. 

درمان 

اگر چه برای این بیماری های التهابی درمان های کاملا قطعی وجود ندارد ولی ممکن است برحسب شرایط موجود برخی از درمان های خوراکی را برای کاهش میزان التهابات تجویز نماید. نکته مهمی که باید خاطر نشان کرد این است که این بیماران نباید در زمان نبود علائم به صورت خودسرانه داروهای تجویزی را قطع نمایند که در چنین حالتی علاوه بر التهابات اولیه میزان بروز بیشتری را تجربه خواهند نمود. در موارد شدیدتر احتمال اقدامات جراحی برای حذف بخشی از روده وجود خواهد داشت. 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین گوارش ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید