تکنیک های تقویت حافظه

0
952
211177.jpeg alt_text
211177.jpeg caption
  • یادگیری یک مهارت جدید :

نباید مغز راکد و کم فعالیت بماند. این تنها عضلات بدن نیستند که تحلیل می روند و ضعیف  می شوند. مغز هم در معرض پیر شدن و تحلیل رفتن است. براي جلوگیری از وقوع این اتفاق به یادگیری مهارت هاي جدید بپردازید. مثلا یادگیري یک ساز جدید یا یادگیري یک زبان جدید. یادگیري مهارت جدید قسمتهای مختلفی از مغز را تحریک میکند و به مغز کمک میکند مسیرهاي عصبی تازه ایجاد کند.

  • ورزش کردن:

ورزش نه تنها در سلامت جسمانی مؤثر است، بلکه موجب تقویت حافظه نیز میشود. فقط 20 دقیقه ورزش به  پردازش اطلاعات و عملکرد حافظه کمک میکند. همچنین با ورزش میتوانید روند تشکیل اتصالات عصبی جدید در مغز را سرعت ببخشید.

  • تغذیه سالم:

خوراکیهایی نظیر ماهی، میوه و سبزیجات به عملکرد مطلوب مغز کمک میکنند. جالب است بدانید شکلات  تلخ نیز در تقویت عملکرد مغز مؤثر است. توجه و تمرکز، یکی از مولفه های اصلیِ حافظه است. برای اینکه اطلاعات از حافظه ی کوتاهمدت به حافظه ی بلندمدت شما  منتقل شوند، باید به صورت فعال و مستمر به این اطلاعات توجه کنید. تمرکز یعنی این که ما بتونیم تمام توجه خود را بر یک موضوع همسو کنیم، به صورتی فقط یک فکر ذهن ما را اشغال کند.

  • بازی با ویترین مغازه ها:

وقتی مشغول خرید در مراکز خرید و یا قدم زدن در خیابان ها هستید براي حداکثر 10 ثانیه به ویترین مغازه ها دقت کنید و بعد از آن زمانی که چند قدم از آنجا دور شدید شروع به مرور در ذهنتان کنید. به طور مثال 20 عدد از اجناسی که دیدید را به خاطر می آورید؟ هر بار سعی کنید تعداد بیشتریرا به خاطر بیاورید. همین بازی های ساده با حافظه تان در زمان هایی که عموما تلف میشوند بهترین تاثیر را بر روی حافظه تان خواهند داشت.

  • یک لیست تهیه کنید :

مثلا از لوازمی که باید از فروشگاه بخرید و یا هر چیز دیگر و آن را حفظ کنید. یکی دو ساعت بعد  ببینید که چقدر از آن لیست را می توانید به یاد بیاورید

  • انجام فعالیت با دست مخالف:

این روش بسیار ساده و جالب است کافی است تنها اموري که هرروزه انجام میدهید را با دست مخالفتان انجام دهید. به طور مثال: با دست مخالف مسواك بزنید یا با دست مخالف روزانه چند خط بنویسید.

  • در راه برگشت به خانه از مسیر همیشگی نروید و مسیر دیگري را امتحان کنید. 

تقویت حافظه

  • نفس عمیق بکشید.

تنفس عمیق به افزایش جریان خون و سطح اکسیژن کمک میکند که این خود باعث میشود مغز  عملکرد بهتري داشته باشد. هرروز به مدت 10 تا 15 دقیقه تنفس عمیق داشتن در بلندمدت به افزایش توانایی مغز منجر میشود .

  • سبک زندگی سالم:

عدم مصرف دخانیات، داشتن وزن ایده آل، مصرف بالاي میوه و سبزیجات، تحرك مداوم بدنی و مصرف  کم یا عدم مصرف نوشیدنی هاي الکلی و… با هر شغلی که دارید و در هر شرایطی که هستید مطمئنا طی روز بار ها پیش می آید که حساب کتاب هاي انجام دهید.  سعی کنید تا جایی که می شود آنها را بدون ماشین حساب و به صورت ذهنی و یا حد اقل با قلم کاغذ حساب کنید.

  • وقتی به جاي ناآشنایی می روید و به خانه بر می گردید، سعی کنید نقشه ی آن منطقه و محیط را در ذهن خود ترسیم  کنید. این تمرین را هر جاي ناآشنایی که رفتید انجام بدهید.
  • وقتی غذا می خورید، سعی کنید مواد تشکیل دهنده ی غذا را تشخیص دهید و ببینید که در آن چه ادویه جاتی به کار  رفته است.

شما میتوانید با استفتده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از روانشناس ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید