راهکار های مقابله با حس شکاکی

3
30,619
360686.jpeg alt_text
360686.jpeg caption

شک و بی اعتمادي نوعی اختلال است که گاه فرد رو گرفتار رفتارهاي غیر عادي و جنون آمیز میکند. فرد شکاك همواره خود را در معرض خطر میبیند و اعتقاد دارد همه از پشت خنجر می زنند. معاشرت با فرد شکاك و بی اعتماد غیر قابل تحمل و آزارنده است. این اختلال گاه شدت می یابد و فرد دچار اختلال شخصیت پارانویید می شود.

راهکار های مقابله با حس شکاکی

  • ذهن ما همانند کامپیوتر پیچیده، اطلاعات، تجربیات و اخبار را در خود جاي داده، آن ها را پردازش نموده و دستورات لازم را صادر می کند. انسان بدبین به دلیل دیدن و شنیدن مکرر بدي ها و اطلاعات منفی، آن ها را در ذهن خود بایگانی کرده و تحت تاثیر آن ها رفتار می کند. بنابراین ورودي هاي ذهن خود را کنترل کنید و مراقب دیدنی ها و شنیدنی ها باشید.
  • عوارض و آسیب هاي تلخ شک و بی اعتمادي را براي خود بنویسید و یادآوري کنید. این اقدام هر چند ساده و به ظاهر کوچک اثر بسیار مهمی در کنترل شک و بدبینی خواهد داشت همانطور که شناخت ما در زمینه عدم رعایت بهداشت جسمی موجب دقت بیشتر ما در رعایت ضوابط بهداشتی خواهد شد.
  • فاصله گرفتن از افراد شکاك و بدبین.
  • مسایل و برداشت هاي گذشته خود را مرور کنید تا به این نتیجه برسید چه میزان از برداشت ها و تحلیل هاي ذهنی منفی شما با واقعیت منطبق بوده است.
  • اعتماد به نفس خود را تقویت کنید.
  • پرهیز از قضاوت هاي نا به جا.
  • به این دقت کنید که آیا این حس شک و بدبینی از ابتدا در شما وجود داشته یا مدتی است که بوجود آمده؟ علت شکل گیري این مشکل چیست و به دنبال رفع آن باشید.
  • شاید یکی از راههاي اولیه براي شروع درمان تشویق آن ها به نوشتن، موسیقی، نقاشی یا هر هنر دیگري باشد که در ابتداي امر نیازي به تماس مستقیم با دیگران ندارند. بیمار از این طریق می تواند احساسات، ترس ها، نگرانی ها و عقده هاي خود را بیرون بریزد بی آن که به کسی صدمه بزند. هنر قادر است احساسات بیمار را برانگیزد و به تدریج در او شور و شوق پدید بیاورد.
  • شناخت اعضاي خانواده بیمار از مشکل موجب می شود بهتر بتوانند با او ارتباط برقرار کنندو به او کمک کنند. اطرافیان بیمار از آن جا که کلافه و خسته می شوند، سعی می کنند داروهاي آن ها را به صورتی که فرد متوجه نشود به او بدهند، اما این شیوه قابل ادامه نیست و اگر بیمار متوجه شود شک و بی اعتمادي او بیشتر می شود. تنها راه درمان شک و بدبینی، درمان تخصصی روان درمانی است تا ریشه هاي بدبینی، احساس حقارت، احساس ناامنی و بی کفایتی بیمار شناسایی و درمان شود. در این فرایند ممکن است استفاده از دارو هم لازم باشد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین روانشناسی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

3 دیدگاه‌ها

  1. هزینه های مشاور فوق العاده بالاس من سنم کمه و دانشجوام و تو رابطم دچار مشکل شدم ولی هرجا رفتم بخاطر قیمت مشاوره ک جلسه ایه پشیمون شدم سر همین باغث بهم خوردن رابطم داره میشه و این باعث شد بیشتر حالم بد یاشه و عصبی باشم و دچار افسردگی شذم و به شدت دارم عذاب میکشم و فقط دارم سعی میکنم رتبطمو با بدبختی حفظ کنم 😭😭😭💔💔

    • دوست عزیز، داشتن یکی رابطه عاطفی سالم، حق هر انسانی هست.
      بنابراین یکبار هزینه کردن برای سرمایه زندگیتون، بهتر از سالها عذاب کشیدن خواهد بود.
      اگر هزینه جلسات حضوری براتون مقدور نیست میتونید از خدمات مشاوره آنلاین روانشناسی کمک بگیرید.

  2. من با هر کسی میرم در رابطه حس شکاکی و بدبینی دارم و طدف کلافه میشه و میره
    چون مواجع شدم با دوتا رابطه ای که خیانت دیدیم
    و همیشه ترس از جدایی دارم و اعتماد بنفس ندارم
    و خیلی عذاب میکشم

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید