سرطان غدد آدرنال و راهکار های درمان

0
1,843
61892.jpeg alt_text
61892.jpeg caption

سرطان غدد آدرنال یا غدد فوق کلیه شرایطی است که می تواند بخش درون ریز هورمونی در بدن یا غدد آدرنال را تحت تاثیر قرار دهد. غدد آدرنال یا غدد فوق کلیه در بالای کلیه ها قرار گرفته و تولید هورمون های بسیار مهم را برعهده دارد. این هورون ها می توانند عملکردهای ویژه ای مانند متابولیسم، عملکرد های جنسی و بلوغ را تنظیم نمایند. در بالای هر کلیه یک غده فوق کلیه یا آدرنال وجود دارد که از دو بخش بیرونی و درونی تشکیل یافته که هورمون های تولیدی در هر بخش مجزا از یکدیگر می باشند. 

علل سرطان غدد آدرنال

اگر چه همانند هر نوع سرطان دیگری در بدن نیز علت دقیق سرطان غدد آدرنال نیز مشخص نیست ولی با این وجود برخی دلایل زمینه ای می توانند احتمال ابتلای افراد را به سرطان خوش خیم یا بدخیم غدد فوق کلیه دو چندان سازند از جمله:

سندرم لی فرامنی

نئوپلازی اندوکرین چندگانه نوع 2 (MEN2)

نوروفیبروماتوز نوع 1 که بیماری رکلین هاوسن نیز نامیده می‌شود.

سندرم پاراگانگلیوم

سندرم بکویت ـ ویدمن

علائم سرطان غدد آدرنال

از آن جایی که غدد فوق کلیه یا آدرنال عملکردهای مهمی را در بدن بر عهده دارند بنابراین علائم ناشی از سرطان این ناحیه می توانند به صورت کلی تری و با تاثیر بر اندام ها و بخش های مختلف بدن خود را بروز دهند از جمله:

فشار خون بالا

ضعف و بی حالی

گرفتگی عضلانی

پایین بودن میزان پتاسیم خون

افزایش وزن، اضافه وزن خصوصا در اطراف شکم

ترک‌ یا استریاهای ارغوانی رنگ روی پوست شکم

افزایش رشد موهای زائد در صورت، قفسه سینه و پشت بدن به ویژه در زنان

قاعدگی نامنظم

به راحتی کبود شدن بدن

افسردگی و اختلالات رفتاری

پوکی استخوان

بالا رفتن قند خون و بروز دیابت

تشخیص سرطان غدد آدرنال

معمولا پزشکان بعد از یک معاینه بالینی و بررسی علائم و دریافت شرح حال بیمار از آزمایشات کمکی برای تشخیص دقیق تر سرطان غدد آدرنال بهره خواهند گرفت. آزمایش خون برای بررسی سطح پتاسیم و سایر الکترولیت های خونی، آزمایش ادرار و یا روش های تصویربرداری مانند ام آر آی یا سی تی اسکن برای بررسی بافت غدد فوق کلیوی و یا مشاهده تومورهای احتمالی از جمله روش های تشخیصی می باشند.  همان طور که گفته شد برخی از سندرم ها می توانند به عنوان دلایل زمینه ای احتمال ابتلای افراد با سابقه خانوادگی این بیماری ها ابتلا به سرطان غدد آدرنال یا غدد فوق کلیوی را تشدید کنند ولی این بدین معنا نخواهد بود که تمام افراد مبتلا به این بیماری ها در نهایت به سرطان مبتلا خواهند شد. بلکه برای ارزیابی احتمال ابتلا به این سرطان انجام آزمایشات ژنتیکی مورد نیاز خواهد بود. 

درمان سرطان غدد آدرنال

درمان سرطان غدد آدرنال یا غدد فوق کلیوی همانند سایر سرطان ها با استفاده از شیمی درمانی و پرتو درمانی به عنوان گزینه های نخست، درمان می گردد که بسته به نوع و شدت سرطان مقادیر این روش ها نیز متفاوت خواهد بود. در برخی از موارد ممکن است روش های تهاجمی تری مانند جراحی برداشتن تومور صورت گیرد. روش حذف تومور اغلب با کمک روش لاپاروسکوپی نیز ممکن است انجام گیرد.  

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از پزشک متخصص ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید