علل زردی چشم و درمان آن

0
54,139
506911.jpeg alt_text
506911.jpeg caption

زردی به علت افزایش بیلی روبین در خون رخ می دهد روبین ماده‌ای است که به دنبال تجزیه هموگلوبین ایجاد می شود ملتهب یا مجاری صفراوی انسداد یافته عوامل اصلی بروز زردی در بدن هستند که هر کدام به علل مختلفی ممکن است ایجاد شود علائم ممکن است با زردی چشم یا پوست ایجاد شود همچنین ممکن است باعث بروز ادرار پررنگ و مدفوع کم رنگ به همراه خارش بدن شود. 

علل زردی چشم

علل بسیار زیادی برای زردی چشم وجود دارد که اغلب آنها مرتبط با اختلال در عملکرد کیسه صفرا یا لوزالمعده هستند که باعث افزایش بیلی روبین در خون میشود. زردی چشم ها نرمال نیست و اگر دچار این اختلال هستید باید حتماً به پزشک مراجعه کنید. صلبیه یا همان بخش سفید چشم همیشه باید سفید باشد اگر این بخش از چشم قرمز یا رنگ دیگری باشد به این معناست که مشکلی ایجاد شده است. زردی چشم هم به معنای اختلالی در بدن است و معمولاً همراه با تغییر رنگ پوست خواهد بود که همان طور که اشاره کردیم به علت افزایش سطح رنگدانه بیلی روبین در خون است که ممکن است در نوزادان، کودکان و بزرگسالان رخ دهد. اگر چه علت فردی در هر سن متفاوت است، با این حال رنگ زرد به تنهایی بیماری محسوب نمی‌شود اما نشانه ای از اختلال کبد و کیسه صفراست. البته زردی چشم و پوست ممکن است نشانه ای از بیماری یرقان باشند. 

زردی در نوزادان

زردی در نوزادان شایع است و گفته شده که حدود ۶۰ درصد نوزادان به خصوص نوزادان نارس دچار زردی می شوند و علت اصلی عدم تکامل کبد برای تجزیه و دفع بیلی روبین است در موارد خفیف معمولاً در نوزادان  به خود این اختلال برطرف می‌شود اما در صورت شدید شدن علائم یا افزایش بسیار زیاد بیلی‌روبین درمان لازم است. زردی در کودکان با سن بیشتر و بزرگسالان  شیوع کمتری دارد مگر اینکه اختلال جدی وجود داشته باشد.

عفونت یا التهاب کبد 

عفونت یا التهاب کبد که هپاتیت گفته می‌شود باعث تخریب ارگان می‌شود و بر عملکرد کبد و دفع بیلی روبین تاثیر می‌گذارد که منجر به بروز زردی می شود. همچنین برخی بیماری های خود ایمنی باعث بروز هپاتیت می‌شوند. هپاتیت آ بیماری ویروسی است که باعث تخریب سلول‌های کبد به صورت حاد یا مزمن می‌شوند و عاملی برای بروز زردی چشم هاست.

انسداد مجاری صفراوی

انسداد مجاری صفراوی هم علت دیگری برای بروز زردی هست که ممکن است به علت سنگ کیسه صفرا یا تومور ایجاد شود. اینحالت مرحله آخر التهاب کبد است که باعث بروز زردی می شود و می تواند به دنبال هپاتیت یا التهاب کبد به علت مصرف الکل یا بیماری دیابت و افزایش چربی خون و کبد چرب ایجاد شود. از سایر علل می توان به التهاب حاد لوزالمعده، برخی از سرطان ها، آنمی همولیتیک، مالاریا وبرخی بیماری‌های ژنتیکی اشاره کرد.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص داخلی ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید