علل و درمان جوش های دوران پریود

0
27,858
596828.jpeg alt_text
596828.jpeg caption

برخی افراد علاوه بر اینکه در دوران پریود دچار کرامپ و درد شکمی می شوند دچار آکنه یا جوش های دوره پریود هم میشوند در حقیقت ۶۵ درصد خانم‌ها بروز آکنه یا جوش های صورت را در دوران پریود خود گزارش کرده اند. براساس مطالعات انجام شده اغلب این جوش ها، یک هفته قبل از شروع پریود ایجاد می شوند و معمولاً با نزدیک شدن به پایان پریود از بین میروند. این جوش ها می توانند به اشکال مختلف مثل جوشهای سر سیاه و سر سفید پاپول، پوسچول، نودول یا حتی کیست باشند اما علت چیست؟

 تغییرات هورمونی در دوره پریود

 تغییرات هورمونی در دوره پریود بسیار شدید است دقیقاً قبل از شروع پریود سطح پروژسترون کاهش پیدا می‌کند و میزان استروژن افزایش می یابد این موضوع باعث می‌شود که غدد سباسه چربی بیشتری ترشح کنند و افزایش این چربی یا سبوم باعث بسته شدن مجرای خروجی منافذ پوست می شود. همچنین هورمون ها التهاب پوست و ترشح باکتری ایجاد کننده آکنه را نیز افزایش می‌دهند تغییرات هورمونی که دقیقاً قبل از پریود ایجاد می شود عامل اصلی بروز آکنه ها هست. همچنین باعث تغییر خلق و تورم پستانها و تغییرات دفع مدفوع می‌شود که به عنوان سندرم پیش از قاعدگی نیز نامگذاری شده است. این سندرم همچنین با افزایش استرس نیز همراه است که باعث افزایش بروز آکنه می شود.

در اغلب موارد این جوش ها  اطراف چانه بیشتر دیده می‌شوند و ممکن است دردناک شوند برای کاهش درد شکل می توانید از کمپرس گرم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه چهار بار در روز روی صورت استفاده کنید که باعث کاهش درد و خروج چرک از جوش میشود. کمپرس سرد به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه یک بار در روز هم به کاهش درد و تورم کمک می‌کند و همچنین مصرف موضعی بنزیل پروکسید به از بین رفتن باکتری ها کمک می کند. برای درمان این گروه از روش ها میتوانید از داروهای بدون نیاز به نسخه داروخانه استفاده کنید همچنین رعایت این موارد مفید هستند :

  • صورت خود را دو روز دو بار در روز با استفاده از مواد شوینده غیر صابونی پاک کنید
  •  با استفاده از محلول بنزیل پروکساید دو و نیم درصد می‌توانید جوش را درمان کنید 
  • همچنین از مواد حاوی سالیسیلیک اسید نیزبرای که پاک کردن منافذ پوست می توانید استفاده کنید از مصرف محصولات مثل ضد آفتاب های چرب مواد آرایشی چرب روغن پرهیز کنید
  • از تماس با اشعه ماورای بنفش ناشی از نور خورشید با استفاده از مرطوب کننده ها و پماد ضد آفتاب غیر چرب پرهیز کنید
  •  صورت خود را پس از هر نوع فعالیت که باعث تعریق می شود بشویید

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص زنان و زایمان ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید