موارد کاربرد اشک مصنوعی

0
11,080
554491.jpeg alt_text
554491.jpeg caption

اشک مصنوعی، نام یکی از رایج ترین قطره های چشمی است که برای جلوگیری از خشکی قرنیه چشم، استفاده می شود. اشک ها باعث ضدعفونی شدن چشم و حرکت روان چشم و جلوگیری از خشک شدن سطح قرنیه می شوند. غده های اشکی در حالت طبیعی، می توانند دو قاشق غذاخوری اشک تولید کنند. اگر میزان تولید آنها کاهش پیدا کند استفاده از قطره اشک مصنوعی ضروری است. البته شایان ذکر است که زیاد شدن اشک نیز ممکن است از عوارض خشکی چشم باشد؛ در صورتی که میزان اشک از حد طبیعی پایین تر باشد، غدد اشکی برای مقابله با تحریکات مخاط چشم، اشک بیشتری تولید میکنند که در این حالت ممکن است به دلیل ریزش اشک، خشکی چشم پنهان شود. اشک چشم از آب، کربوهیدارتها، لیپیدها، الکترولیت ها، لیزوزیم ها و لاکتوفرین تشکیل شده است. تولیدکنندگان اشک مصنوعی تلاش کرده اند که اشک مصنوعی را مشابه اشک طبیعی تولید کنند. چندین مدل اشک مصنوعی در بازار وجود دارد که برخی رقیق هستند و برخی مانند ژل غلیظ هستند. هیدروژل ها ذره هایی هستند که برای افزایش رطوبت در چشم، در قطره های اشک مصنوعی استفاده می شوند. هر چند اشک مصنوعی همه خصوصیات و مواد اشک های طبیعی را ندارد، اما با برطرف خشکی چشم تا حد زیادی از آسیب رسیدن به چشم جلوگیری می کند. خشکی چشم سبب تحریک قرنیه می شود. عواملی مانند عملکرد نامناسب غده های اشکی و یا در معرض اشعه بودن باعث خشک شدن سطح قرنیه می شود و اگر درمان نشود باعث کم شدن بینایی می شود. همچنین خشکی چشم باعث خارش در چشم، احساس وجود جسم خارجی در چشم، ترشحات چسبناک در اطراف چشم، حساسیت نسبت به باد و دود و خستگی چشم می شود. این نکته قابل ذکر است که اشک مصنوعی اثری بر عفونت چشم ندارد و نباید برای درمان عفونت چشم از آن استفاده کرد.

انواع اشک مصنوعی

به طور کلی سه نوع اشک مصنوعی وجود دارد: اشک مصنوعی با مواد نگهدارنده و اشک مصنوعی بدون مواد نگهدارنده و اشک مصنوعی به صورت ژل؛ مورد اول حاوی مواد نگهدارنده است و مانع رشد باکتری در چشم می شود، اما مواد نگهدارنده موجود در آن، ممکن است چشم را تحریک کند. نوع دوم، مواد افزودنی کمی دارد و نباید بیشتر از 4 بار در روز استفاده شود. اشک های مصنوعی به صورت ژل ممکن است به طور موقت سبب تاری دید شوند. قبل از استفاده از اشک مصنوعی، برای جلوگیری از ورود میکروب ها به چشم، لازم است بیمار دست های خود را به طور کامل بشوید. و برای افزایش ماندگاری قطره، لازم است چشم هایش را چند ثانیه ببندد و به آرامی گوشه های داخلی چشم ها را فشار دهد؛ این کار باعث بسته شدن منافذ خروج اشک می شود. لازم به ذکر است برای هر چشم یک قطره کافی است و استفاده بیشتر از این اندازه، باعث خارج شدن قطره اشک قبلی می شود.
می توان گفت مهم ترین فایده اشک مصنوعی، رفع خشکی چشم است. این قطره ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی داشته باشد. عوارضی مانند کاهش چربی چشم، تاری دید، قرمزی چشم، افزایش حساسیت به نور، ورم پلک ها و چسبندگی مژه ها و ریزش اشک از چشم؛ که ممکن است هیچ یک از این عوارض در فرد دیده نشود. همچینین ممکن است فردی به اشک مصنوعی حساسیت داشته باشد که در این صورت علائمی مانند: خارش، قرمزی پوست، ورم و تاول، تب، خس خس سینه، مشکل در بلع و تکلم، ورم دهان، تغییر بینایی و درد چشم و یا سوزش چشم در فرد دیده می شود. با توجه به مطالب عنوان شده، بهترین قطره اشک مصنوعی، قطره اشکی است که تطابق بیشتری با اشک طبیعی دارد. استفاده از اشک مصنوعی در کودکان، در صورتی که اشک مصنوعی مخصوص کودکان و کودک سه سال یا بیشتر سن داشته باشد، بلامانع است.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص چشم ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید