هایپرپلازی خوش خیم پروستات چیست؟

0
1,560
157422.jpeg alt_text
157422.jpeg caption

هایپرپلازی خوش خیم پروستات یا تکثیر بی رویه سلول های این ناحیه شرایطی است که با افزایش سن در مردان بروز می یابد. این شرایط اگر تحت درمان قرار نگیرد می تواند شرایط بسیار پیچیده ای هم چون مشکلات ادراری از جمله انسداد مجاری را با خود در پی داشته باشد. باید به این نکته توجه داشت که هایپرپلازی یا سرطان پروستات شرایطی است که متفاوت با تورم پروستات می باشد چرا که حالت سرطانی شدن این سلول ها با افزایش سن بروز یافته ولی تورم در هر سنی بروز می یابد.

علائم هایپرپلازی خوش خیم پروستات

شدت این بیماری متفاوت است ولی مسلما گذر زمان باعث تشدید این فرآیند خواهد شد. علائم معمول آن عبارتند از:

تکرر ادرار و یا نیاز فوری به ادرار کردن

• افزایش دفعات نیاز به ادرار به ویژه در هنگام شب

• جریان منقطع ادرار

• ادرار به صورت قطره ای

• فشار در حین ادرار کردن

• عدم تخلیه کامل مثانه

توجه به این نکته ضروری است که علائم این بیماری مرتبط با اندازه پروستات نمی باشد، به طوری که برخی از افراد با اندازه بزرگ ممکن است علایم قابل توجهی از خود نشان ندهند و بالعکس.

علل هایپرپلازی خوش خیم پروستات

برخی از بیماری ها و شرایط زمینه ای می توانند باعث بروز این بیماری گردند از جمله این بیماری ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

عفونت مجرای ادرار

• التهاب پروستات

تنگی مجرای ادراری

• سابقه قبلی جراحی دهانه مثانه

• سنگ مثانه یا سنگ کلیه

سرطان مثانه

حدود نیمی از مردان بالای 80 سال ممکن است دچار این بیماری گردند. اگر چه شرایطی هم چون سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری، دیابت و بیماری های قلبی عروقی و یا حتی چاقی می توانند این شرایط را تشدید نمایند.

تشخیص هایپرپلازی خوش خیم پروستات

پروستات

یک معاینه بالینی از جمله معاینه پروستات از طریق مقعد اولین قدم در تشخیص این بیماری است. البته فرآیند تشخیص دقیق شامل آزمایشاتی هم چون آزمایش ادرار، آزمایش خون، آزمایش آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) می گردد. برخی از پزشکان ممکن است از روش های تشخیصی هم چون سونوگرافی از طریق مقعد، نمونه ‌برداری از پروستات و سیستوسکوپی نیز بدین منظور استفاده نمایند.

درمان هایپرپلازی خوش خیم پروستات

گزینه های درمانی براساس موارد مختلف از جمله اندازه بزرگی پروستات، سن و یا میزان درد تقسیم بندی می گردد. برخی از داروهایی که ممکن است برای مدیریت چنین شرایطی تجویز گردند عبارتند از: مسدودکننده‌های آلفا، مهارکننده‌های 5 آلفا ردوکتاز، تادالافیل (سیالیس). البته در مواردی که شرایط زمینه ای هم چون سنگ کلیه، سنگ مثانه و یا مشکلات کلیوی باعث بروز این حالت گردند مسلما درمان های تهاجمی ممکن است بدین منظور در نظر گرفته شوند. برخی از روش های درمانی تهاجمی عبارتند از: برداشتن پروستات از طریق مجرای ادرار، برش پروستات از طریق مجرای ادرار، گرمادرمانی مایکروویو از طریق مجرای ادرار و غیره می باشد. البته برای پیشگیری و یا به تعویق افتادن بروز این بیماری معمولا تغییر سبک زندگی می تواند تا حدود زیادی موثر واقع شود. از جمله داشتن فعالیت های بدنی، مصرف مواد غذایی طبیعی هم چون ماهی ها و سبزیجات و عدم مصرف مشروبات الکلی همگی در زمان و شدت بروز این بیماری تاثیر گذارند.

 

  • شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص اورولوژی نوبت بگیرید.
Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید