هدف از لایه برداری و کاربردهای آن

0
1,525
15350.jpeg alt_text
15350.jpeg caption

در لایه برداری پوست از یک ماده شیمیایی مثل اسید یا دارو و یا از یک وسیله فیزیکی برای سایش سطح پوست استفاده مي شود. و هدف از لایه برداری برداشتن لایه های سطحی یا حتی گاهی لایه های عمیق است.

انواع لایه برداری

انواع لایه برداری

بر اساس عمق لایه برداری می توان لایه برداری را به  3 دسته تقسیم کرد:

لایه برداری سطحی که در سطح پوست است که آن لایه شاخی هم می گویند.

لایه برداری متوسط که درم را تحت تاثير قرار مي دهد.

لایه برداری عمیق که به نیمه های عمیق لایه های کلاژن می رسند. اگر بخواهیم لک را از روی پوست برداریم لایه برداری سطحی انجام می دهیم براي يافتن علت برخي بيماريها باید به عمق بیشتری برویم بنابراین باید لایه برداری متوسط و عمقی انجام دهیم و اگر بخواهیم کلاژن را تغییر دهیم که پوست کشیده شود و چین و چروک و آکنه از بین برود باید به لایه های عمقی کلاژن برویم بنابراین عمقی تر کار کنیم. لایه برداری ممکن است با مواد شیمیایی انجام شود که به آن لایه برداری شیمیایی گفته می شود و یا ممکن است با روش فیزیکی مثل میکرودرم که کار سایش لایه های سطحی بوسیله پودر کریستال را انجام می دهد انجام شود و یا با روش دیگر مثل فرز یا سمباده که به آن لایه برداری میکانیکی و یا عمقی می گویند انجام شود.

در چه مواردی از لایه برداری استفاده می شود؟

برای درمان بعضی از بیماری ها و عمدتا مصارف زیبایی از لایه برداری استفاده می شود. مثل بیماری آکنه یا جوش غرور جوانی که در اثر تغییرات غدد چربی پوست در سن بلوغ ایجاد می شود برای این کار باید لایه برداری سطحی انجام دهیم که باعث می شود. مجاری غدد چربی تا حدی باز شود و نتیجه بهبود جوش هاست.عمده کاربردهای لایه برداری جهت موارد زیبایی بکار می رود. لایه برداری در درمان چین و چروک های پوست نيز موثر است. در جریان پیری پوست به تدریج لایه کلاژن نازک می شود و نهایتا پوست شل می شود و قوام خود را از دست می دهد که در نتیجه باعث چین و چروک می شود. با لایه برداری متوسط می توان لایه های سطحی پوست را تخریب کرد و به این ترتیب لایه های پیر و قدیمی پوست از بین می روند و پوست شاداب تر به نظر مي رسد. هدف اصلی در درمان چین و چروک این است که پوست فرد کلاژن سازی کند تا قوام پوست بهتر شود و جوان تر به نظر برسد. این روش درمان و جراحی نیز مانند سایر روش های درمانی و جراحی عوارض خاص خود را دارد. از عوارض لایه برداری می توان به قرمزی پوست و عفونت ها، فعال شدن تب خال اشاره کرد. همچنین یکی دیگر از عوارض تغییر رنگ دانه ها بعد از لایه برداری است که در اثر نور خورشید ممکن است باعث لک صورت شود و اما تمام این عوارض، قابل پیشگیری و درمان پذیر است.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصصین پوست و مو ما نوبت بگیرید.

 

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید