چگونه بهترین قطره اشک مصنوعی را انتخاب کنیم؟

0
7,473
اشک مصنوعی

قصد خرید قطره اشک مصنوعی را دارید؟ پس احتمالا چشم پزشک به شما توصیه کرده که چندین بار در روز برای کاهش علائم خشکی چشم خود از اشک مصنوعی استفاده کنید. اگر به دنبال خرید قطره چشم اشک مصنوعی روانه داروخانه شده باشید، ممکن است از گزینه های متعدد قطره چشم کاملاً غرق شوید. اما کدام اشک مصنوعی را باید امتحان کنید؟ تفاوت بین قطره های اشک چشم مصنوعی بدون نسخه در چیست؟

کاربرد اشک مصنوعی چیست؟

اشک های شما نقش مهمی در حفظ سلامتی چشمان شما دارند. اشک‌ها سطح چشمان شما را تمیز و مرطوب نگه می‌دارند و به محافظت از چشمان شما در برابر آلودگی ها و باکتری‌ها کمک می‌کنند. اگرچه ممکن است اشک چشم به نظر چیزی جز آب نباشد، اشک‌های شما در واقع بسیار پیچیده هستند. اشک ها از آب، کربوهیدرات ها، لیپیدها، الکترولیت ها، لیزوزیم ها (آنزیم هایی که مانند آنتی بیوتیک های طبیعی برای کشتن باکتری ها و ویروس ها عمل می کنند)، لاکتوفرین (پروتئین هایی که از رشد باکتری ها جلوگیری می کنند یا کند می کنند)، پروتئین ها و ویتامین ها تشکیل شده اند.

مدلی از لایه اشکی که دانشمندان طراحی کرده اند، شامل سه لایه اصلی هستند که از یک لایه مخاطی، لایه آب و یک لایه چربی یا روغن تشکیل شده است.

هدف از اشک مصنوعی

اگرچه جایگزینی کامل اشک مصنوعی بدون نسخه با اشک طبیعی غیر ممکن است، تولیدکنندگان این نوع از قطره های چشمی سعی می کنند لایه اشک طبیعی یا حداقل یکی از سه لایه اشک را شبیه سازی کنند تا در جایی که اشک طبیعی وجود ندارد، بهبود یابد. از آنجایی که برندهای مختلفی از قطره های چشمی وجود دارد، گاهی اوقات تشخیص اینکه کدام یک برای چشم شما بهتر است، گیج کننده است.

برخی از قطره های چشمی رقیق هستند، مانند آب و برخی غلیظ هستند، تقریباً مانند ژل. بیشتر اشک های مصنوعی حاوی هیدروژل یا ذرات هستند که برای مدت طولانی تری رطوبت چشم شما را افزایش می دهند. برخی از اشک های مصنوعی ممکن است به نظر بهتر برای چشم شما کار کنند زیرا برخی از مارک های قطره چشمی حاوی هیدروژل بیشتری نسبت به بقیه هستند.

انواع قطره اشک مصنوعی

مواد نگهدارنده

برخی از اشک های مصنوعی حاوی مواد نگهدارنده هستند و برخی فاقد مواد نگهدارنده هستند. در حالی که مواد نگهدارنده برای اکثر ما ضرری ندارند، افراد مبتلا به سندرم شدید خشکی چشم که نیاز به القای مکرر اشک مصنوعی دارند، ممکن است واکنش سمی یا حساسیتی نسبت به آنها داشته باشند که در واقع می‌تواند علائم آنها را بدتر کند. برای افراد حساس باید از یک ماده نگهدارنده معروف به نام BAK یا بنزالکونیوم کلرید اجتناب شود.

تغییر اشک

برخی از اشک‌های مصنوعی دارای موادی هستند که ترکیب شیمیایی اشک‌های شما را تغییر می‌دهند تا تغییرات آسیب رسان که می‌تواند در نتیجه خشکی چشم برای مدت طولانی برای چشم شما رخ دهد را کاهش دهند. نظریه ای که وجود دارد این است که اگر ترکیب لایه اشکی را تغییر دهید، علائم خشکی چشم کاهش می یابد. اشک مصنوعی که ترکیب اشک شما را کمتر تغییر می دهند عبارتند از Optive، Hypotears، Akwa Tears و Thera Tears

پوشش چشم

برخی از اشک های مصنوعی دارای موادی هستند که باعث بهبود سلول های سطحی چشم می شوند. اشک های مصنوعی حاوی HP-guar به احتمال زیاد رطوبت سلول هایی را که به دلیل خشکی آسیب بیشتری می بینند، بهبود می بخشند. HP-guar مولکولی است که یک لایه ژل مانند تشکیل می دهد که از سلول های آسیب دیده محافظت می کند. این لایه ژل همچنین احتمال چسبیدن جزء آب اشک شما را به چشم افزایش می دهد. اشک های مصنوعی که با پوشش چشم عمل می کنند عبارتند از Systane Ultra و BLINK Tears

تثبیت کننده چربی

هدف برخی از اشک های مصنوعی تثبیت قسمت چربی لایه اشک است. در صورت وجود شرایطی مانند بلفاریت یا اختلال عملکرد غده میبومین، قسمت چربی لایه اشکی می تواند مختل شود. اگر قسمت چربی لایه اشکی مختل شود، اشک طبیعی شما با سرعتی بسیار سریعتر از حالت عادی تبخیر می شود و باعث می شود چشمان شما احساس خشکی و شن ریزه مانند داشته باشند. این قطره های چشمی در واقع حاوی مواد روغنی مانند روغن کرچک یا روغن معدنی هستند. نمونه هایی از این قطره های چشمی Refresh Endura، Systane Balance و Smooth XP می باشند.

عوارض قطره اشک مصنوعی

قطره‌های چشمی روان‌کننده معمولاً در صورت نداشتن مواد نگهدارنده، برای استفاده هر چند وقت یکبار که نیاز دارید بی‌ضرر هستند.

قطره های چشمی با مواد نگهدارنده دارای مواد شیمیایی هستند که برای جلوگیری از رشد باکتری ها در جعبه نگهداری پس از باز شدن طراحی شده اند. بسیاری از مردم متوجه می شوند که مواد نگهدارنده چشم آنها را تحریک می کند، به خصوص اگر خشکی چشم آنها شدیدتر باشد. بسیاری از چشم پزشکان توصیه می کنند که بیش از چهار بار در روز از قطره های چشمی با مواد نگهدارنده استفاده نکنید.

قطره های چشمی بدون مواد نگهدارنده افزودنی های کمتری دارند. این اشک مصنوعی معمولا برای افرادی که خشکی چشم متوسط تا شدید دارند توصیه می شود. آنها اغلب برای کسانی که بیش از چهار بار در روز از قطره چشمی استفاده می کنند، بهترین هستند.

این نوع از قطره های چشمی می تواند عوارض جانبی مانند تاری دید داشته باشد. همچنین ممکن است واکنش آلرژیک به دارو ایجاد شود. علائم می تواند شامل خارش، تورم، مشکلات تنفسی، احساس سرگیجه یا احساس بیماری باشد. در صورت مشاهده چنین علائمی، مصرف قطره های چشمی را متوقف کرده و فورا به پزشک مراجعه کنید.

منبع

چنان چه پزشک برای شما هم این قطره چشمی را تجویز کرده، می توانید برای دریافت راهنمایی دقیق تر با متخصصین چشم طبینجا در این باره بصورت آنلاین مشورت نمایید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید