انواع اختلال تعادل و درمان آن

0
2,236
410285.jpeg alt_text
410285.jpeg caption

اختلال تعادل شرایطی است که در آن افراد احساس سرگیجه و ناپایداری کنند. این حالات می تواند در طی نسشتن، برخواستن، خوابیدن و حتی تمامی جنبه های زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. از آنجایی که حفظ تعادل برای انجام فعالیت های روزمره نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و بدون آن افراد احتمال بروز مشکلات روحی و روانی نیز وجود خواهد داشت.

علل اختلال تعادل 

عوامل مختلفی می توانند در ایجاد این نوع حالات بی تعادلی در افراد دخیل باشند. اکثرا برهم خوردن تعادل به دلیل مشکلات گوش می باشد ولی عوامل دیگری نیز می توانند به همان اندازه در برهم زدن تعادل موثر باشند به عنوان مثال بلند شدن سریع می تواند باعث افت فشار خون به مغز شده و در پی آن یک سرگیجه لحظه ای ایجاد گردد. با افزایش سن احتمال بروز این مشکلات تعادلی در افراد دو چندان می شود.  لازم به ذکر است که از جمله علل محیطی برای اختلال تعادل لحظه ای می توان به عوارض ناشی از مصرف برخی داروها، ضربه به سر و یا عفونت گوش باشد. اگر چه برخی از آن ها نیز بدون دلیل منطقی می باشند. 

علائم اختلال تعادل 

احساس عدم تعادل یا سرگیجه می تواند رد بین افراد به صورت های مختلفی احساس گردد. برخی از افراد آن را به صورت سرگیجه ها مداوم تجربه می کنند و برخی دیگر تنها به صورت موقتی یک احساس ناشی از غش کردن را خواهند داشت ولی به طور کلی در مورد علائم آن می توان گفت:

  • احساس سرگیجه و چرخش 
  • احساس افتادن و هم چنین عدم برقراری تعادل
  • حس شناوری در سر یا سبکی سر
  • تاری دید
  • تغییراتی در ضربان قلب و فشار خون

انواع اختلال تعادل

 

اختلال تعادل

چند نوع از اختلالات و بیماری هایی که قادرند عدم تعادل را در افراد ایجاد نمایند عبارتند از:

بیماری منیر.

اگر چه این بیماری مرتبط با گوش می باشد ولی دلیل اصلی برای آن شناخته نشده است. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است علائمی مانند سرگیجه، کاهش شنوایی، صدای وزوز و گرفتگی گوش را تجربه نمایند. 

سرگیجه حمله ای خوش خیم.

این حالت ایجاد کننده سرگیجه های کوتاه مدت و شدیدی است که معمولا با تغییر وضعیت سر ایجاد می شوند. علت ایجاد این سرگیجه ها معمولا بالا رفتن سن و یا حتی ضربه به سر می باشد. 

التهاب گوش داخلی یا بیماری لابیرنتیت.

برخی از عفونت های دستگاه تنفسی مانند آنفولانزا که به عفونت گوش داخلی می انجامند ممکن است باعث بروز این سرگیجه ها گردند. 

التهاب عصب.

التهاب عصب دهلیزی که توسط یک عامل ویروسی ایجاد می شود خود نوعی دلیل برای سرگیجه به حساب می آید.

فیستول پری لنف.

این بیماری ناشی از نفوذ مایعات گوش داخلی به گوش میانی می باشد و در اثر فعالیت نیز تشدید می یابد. اگر چه این سرگیجه می تواند علائم شدیدتری مانند حالت تهوع را نیز با خود به همراه داشته باشد. 

تشخیص اختلالات تعادلی

تشخیص این بیماری ها معمولا توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی انجام می شود. درمان برحسب نوع علت ایجاد کننده سرگیجه ها معمولا صورت خواهد گرفت. 

 

  • شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص گوش ما نوبت بگیرید.
Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید