انواع ریزش مو و علل آن

0
3,978

موها تاثیر بسزایی در زیبایی و طراوت صورت دارند و پرپشت بودن موهای سر یکی از خواسته های اکثر افراد با هر جنسیتی میباشد. ریزش موی یکی از مشکلات بسیار شایع برای بسیاری از مردان جامعه و حتی در برخی از موارد برای خانم ها می باشد که در بسیاری از موارد ریشه ارثی دارد. در این مقاله می خواهیم به بررسی علل ریزش مو منتشر بپردازیم.

انواع ریزش مو

به ریزش مو به اصطلاح پزشکی آلوپسی گفته می‌شود که می‌تواند به دو دسته منتشر یا منطقه ای تقسیم بندی شود. در ریزش مو منتشر موهای تمام سر درگیر میشود ولی نوع منطقه ای یا لوکالیزه فقط قسمتی از سر را درگیر می کند. مقاله ریزش مو سکه ای را مطالعه کنید.

تشخیص ریزش مو

جالب است بدانید سرعت رشد مو حدود یک سانتیمتر در ماه است و حداکثر حدود ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از موهای سر روزانه میریزد.

دو آزمایش مهم برای سنجش ریزش مو وجود دارد:

۱. تست کشیدن مو که برای تایید ریزش غیر طبیعی مو و بررسی شدت آن حدود ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو را با انگشتان گرفته و ملایم بکشید در حالت طبیعی چهار تا پنج تارمو کنده میشود و اگر بیشتر کنده شد ریزش مو غیر طبیعی تلقی می شود. ولی بهتر است بدانید که این تست را باید در چند نقطه از سر آزمایش کنید و بهتر است که توسط پزشک انجام شود.

۲. روش دقیق برای بررسی نوع ریزش مو بررسی تریکو گرام است که در زیر ذره بین انجام می شود. در مواردی که ریزش مو ژنرالیزه هست می‌توانند دلایل زیر مطرح باشند:

  • خون ریزی :

در مواردی مثل خونریزی های ناگهانی بدنبال زایمان ریزش مو شدید و منتشر رخ میدهد. معمولاً ۲ تا ۶ ماه بعد از زایمان شروع می‌شود و بیشتر در ناحیه ورتکس یا کف سر است.

  • شیردهی :

شیردهی مادر در صورتی که مادر تغذیه مناسب نداشته باشد میتواند از دیگر علل ریزش مو باشد.

  • رژیم :

بسیاری از بانوان برای کاهش وزن سریع تحت رژیم های غیر علمی و اصولی بسیار سخت قرار می گیرند. این رژیم های سخت غذایی و غذای کم پروتئین نیز میتواند یکی از علل ریزش موی منتشر باشند.

  • قطع ناگهانی دارو :

قطع OCP (قرص جلوگیری) یا استروئید بعد از مصرف طولانی

ریزش مو

پیشنهاد مطالعه: بهترین دکتر کاشت مو

سایر علل ریزش مو

ماراسموس، کواشیورکور، فقر آهن یا روی، تغذیه وریدی طولانی و نامناسب به علت کمبود اسیدهای آمینه ضروری.

داروها

داروهایی مثل ایندومتاسین، آلوپورینول ،جنتامایسین، متوپرولول، ایزوترتینوئین ،اترتینات، لوودوپا، وارفارین ،هپارین ، پروپرانولول، ویتامین آ ،کاربامازپین و لیتیوم. همچنین داروهای شیمی درمانی در سرطان، مسمومیت، تالیوم، آرسنیک و رادیوتراپی تیز میتوانند موجب آسیب به فولکلور مو گردند.

کشش مو

فشار و کشش یکی مو از عللی که منجر به ریزش موی ژنرالیزه در خانم ها میشود . استفاده از تل یا کش هایی که فشار به موها وارد می کند، تل ،بیگودی، ماساژ ،سشوار از شایع‌ترین علل کم پشتی موی سر در جوانان و میانسالان خصوصاً در قدام سر می باشد .

حتما مطالعه کنید: ریزش مو ناشی از شانه زدن مو های خیس

بیماری هایی که موجب ریزش مو هستند

تب بالا ، کم کاری یا پرکاری تیروئید، کم کاری هیپوفیز، استرس فیزیکی در اثر جراحی، استرس روحی مثل موارد افسردگی شدید، بیماری های شدید سیستمیک مثل لوپوس یا عفونت‌های شدید، اختلالات تغذیه ای و سوء تغذیه مثل کمبود سیستین یا متیونین که برای رشد مو لازم هستند یا کمبود اسیدهای چرب ضروری. در این موارد معمولاً آسیب شدید به پیاز و ماتریکس مو وارد نشده و ضایع برگشت پذیر بوده.

معمولاً ریزش مو دو تا سه ماه بعد از تاثیر عامل به وجود آورنده بیماری دیده خواهد شد و درمان آن درمان عامل زمینه‌ای مثل بیماری لوپوس و استفاده از مکمل ها میباشد. در بیماری که با ریزش موی منتشر مراجعه می کند حتما باید در رابطه با سابقه عمل جراحی ، خونریزی، کم خونی، کاهش وزن و مصرف داروهای مثل داروهای ضد افسردگی، ضد التهاب ها و داروهای ضد تیروئید سوال پرسیده شود.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص پوست و مو ما نوبت بگیرید.

5/5 - (23 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید