تاثیر شکلات تلخ بر بدن

0
5,740
438428.jpeg alt_text
438428.jpeg caption

شکلات در واقع نوعی گیاه بوده و از درخت کاکائو به دست می آید. این درخت درمناطق گرمسیر استوایی رشد میکند. هزاران سال قبل بومیان جنگل های استرالیا و آمازون و…شروع به کاشت این درخت کردند. میوه های این درخت دارای هسته های بیضی بوده که پس از پردازش و فرآیندهای مختلف،از این دانه ها شکلات به عمل می آید. این دانه ها پس از خشک شدن و تخمیر شدن،آسیاب شده و عصاره ای کرم مانند از آن استخراج می شود که در واقع همان کاکائو می باشد. کشورهای گرمسیری قاره آفریقا، تامین کننده مصرف کاکائو در کل جهان محسوب می شود. شکلات یکی از تنقلات مورد استقبال مردم در سرتاسرجهان محسوب می شود. تاریخ ۷ جولای سال ۱۵۵۰ برای نخستین بار، شکلات از مناطق گرمسیری به اروپا وارد شده است، به همین مناسبت روز ۷ جولای به عنوان روز ملی شکلات نام گذاری شده است. در مناطق مختلف تاریخ های مختلفی به عنوان روز شکلات نام‌گذاری شده است.

فواید شکلات برای بدن

مصرف شکلات با قند کنترل شده(ترجیحا شکلات تلخ)فواید مهمی برای سلامتی دارد. شکلات تلخ حاوی دو عصاره به نام تیرامین و تئوبرومین می باشد. این دو ماده در مغز محرک بوده و تاثیری شبیه آمفتامین بر مغز دارد و به همین جهت موجب برقراری سیناپس های عصبی و افزایش هدایت پیام های عصبی می شود. شکلات تلخ با تاثیر شادی بخش و محرکی که دارد میتواند به عنوان یک خوراکی ضد افسردگی توصیه شود.

فواید شکلات تلخ

 

فواید شکلات

شکلات تلخ طبیعی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های مفید می باشد. این آنتی اکسیدان ها موجب خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد شده و همچنین رسوب کلسترول در دیواره عروق قلب و مغز را کاهش می دهد و به این ترتیب می‌تواند از بروز سکته های قلبی و مغزی جلوگیری کند. کاهش سطح کلسترول خون می‌تواند در افراد مبتلا به پرفشاری خون مفید باشد و عوارض فشار بالا را در این افراد کاهش دهد. یکی از آنتی اکسیدان های موجود در شکلات تلخ کاتچین بوده که از دیرباز به عنوان اکسیر جوانی شناخته شده است و خاصیت ضد پیری دارد. قند و ماده شیرین کننده شکلات تلخ، گلوکز نامیده می شود. گلوکز سوخت رایج مورد استفاده سلول های مغزی است. در موارد افت گلوکز خون، سلولهای مغزی آسیب دیده و فرد دچار سرگیجه ،بی حالی و در موارد شدید تشنج و افت سطح هوشیاری می شود. سطح کافی گلوکز خون می تواند در تمرکز و بهبود عملکرد مغزی فرد موثر باشد. مطالعات نشان داده است که ترکیبات موجود در شکلات تلخ به رقیق سازی خون کمک کرده و جریان خون را بهبود می بخشد. فلاونوئید موجود در ساختار شکلات تلخ استرس را کاهش داده و سبب آرامش می شود. شکلات تلخ علت خاصیتی که در افزایش میزان سوخت و ساز بدن دارد، می‌تواند تا حدی به کاهش وزن افراد کمک کند. کارشناسان تغذیه معتقد هستند که این خاصیت فقط در شکلات هایی با خلوص بیش از ۸۵ درصد دیده می شود و سایر شکلات ها، حتی می توانند سبب افزایش وزن نیز شوند. متخصصان تغذیه استفاده از شکلات تلخ را به منظور کاهش وزن توصیه نمی کنند و استفاده از رژیم غذایی اصولی و ورزش کردن را بهترین جایگزین میدانند. کافئین موجود در شکلات تلخ در افرادی که مبتلا به بی‌خوابی و یا بیش فعالی هستند، می تواند سبب تشدید علائم آنها شود. لازم است این افراد از شکلات تلخ در حد اعتدال استفاده کنند. افرادی که مبتلا به ریفلاکس معده و برگشت اسید معده به مری هستند، با مصرف شکلات تلخ، تولید اسید معده و برگشت این اسید به مری،افزایش می یابد و این افراد دچار تشدید علائم می شوند. بهتر از این افراد با احتیاط شکلات مصرف کنند. افرادی که زمینه آلرژی های پوستی و تنفسی دارند، با مصرف شکلات تلخ، می توانند دچار واکنش های پوستی نظیر کهیر و یا علائم تنفسی شوند.  این افراد لازم است از مصرف شکلات تلخ پرهیز کنند.

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص تغذیه ما نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید