تشخیص و درمان میگرن

0
2,770
380395.jpeg alt_text
380395.jpeg caption

میگرن به سردردهای شدیدی اطلاق می شود که برخی از افراد ممکن است آن را تجربه نمایند. البته باید میگرن را با سردردهای شدیدی که گاهی اوقات افراد دچار آن می شوند تمایز دارد چرا که از یکدیگر متفاوت هستند. میگرن معمولا یک اختلال عصبی است که معمولا خود را با سردرد های شدید در یک منطقه سر نشان می دهد. این سردرد ها ممکن است حتی تا سه روز به طول بیانجامد.

علل میگرن

علت دقیق بروز میگرن مشخص نیست ولی میزان بروز آن در میان زنان بیشتر از مردان است. اگر چه برخی از تحقیقات حاکی از این موضوع است که تحریکات زیاد سلول های عصبی مغز باعث ترشح انتقال دهنده های عصبی سروتونین و سایر موادی می گردد که می توانند باعث تورم و گشادی عروق مغزی شوند و بنابراین باعث بروز درد و التهاب در بخشی از مغز می گردد.

علائم میگرن

ممولا علائم میگرن به صورت مرحله به مرحله ظاهر می شوند و با گذشت زمان این علائم تغییر یافته و یا وارد مرحله جدیدی از علائم آن می گردد. مرحله اولیه آن شامل علائمی می گردند که فرد ممکن است آن ها از چند ساعت تا چند روز قبل احساس نمایند از این نشانه ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • احساس خواب آلودگی و کسالت
  • احساس تحریک پذیری مانند هیجان زده بودن
  • عطش زیاد و یا تمایل به مصرف مواد غذایی خاص

مرحله بعدی اورا است که همراه با بروز احساسات خاصی می باشد می توان گفت که به صورت تقریبی از هر 4 نفر یک نفر علائم اورا تجربه می نماید. اگر چه عمده علائم مرحله اورا شامل تغییرات بینایی است ولی می توان به طور کلی علائم زیر را برای آن نام برد:

• دیدن هاله های نورانی در یک سمت از بینایی که یا در سمت چپ و یا در سمت راست می تواند اتفاق بیفتد.

• بروز نقاط کور در بینایی

• احساس گیجی که می تواند فرد را دچار دشواری تمرکز و درک کلمات شده و بیان کلمات را با سختی همراه سازد.

• احساس بی حسی صورت و دست ها و یا حتی سوزن سوزن شدن پوست ممکن است اتفاق بیفتد.

بعد از این مرحله معمولا فرد وارد مرحله اصلی میگرن یا همان حمله میگرنی می گردد. این مرحله اغلب شامل دردهای شدیدی است که یک طرف سر را درگیر می سازد ولی می تواند تمامی سر را نیز احاطه کند. احساسات غیر عادی مرحله اورا می توانند در این مرحله تشدید یابند و علائمی نظیر احساسات غیر عادی نسبت به بو، نور و صدا، حالت تهوع و استفراغ و گیجی را از خود نشان دهند.

انواع میگرن

اگر چه میزان و شدت بروز علائم میگرن از فردی به فرد دیگر متفاوت است ولی در حالت کلی میگرن به دو دسته کلی همراه با اورا و بدون آن تقسیم می شوند. در موارد همراه با اورا معمولا خود فرد قبل از بروز حمله میگرنی متوجه آن می گردد. حتی در مواردی برخی از انواع میگرن ممکن است علائمی مانند ام اس را ایجاد نمایند.

تشخیص میگرن

درمان میگرن

پزشک معمولا بعد از بررسی علائم عصبی و گرفتن یک شرح حال از علائم بیمار ممکن است از آزمایش های کمکی مانند تصویر برداری اشعه ایکس، سی ‌تی ‌اسکن یا MRI برای تایید این شرایط و رد سایر گزینه هایی ممکن مانند خونریزی مغزی کمک بگیرد.

درمان میگرن

اگر چه درمان های تسکینی مانند قرار گیری در محل ساکت و بدون نور، استفاده از کمپرس سرد تا حدودی می توانند به فرآیند بهبودی فرد کمک کنند ولی داروهایی مانند استامینوفن و یا داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن می توانند مورد مصرف قرار گیرند. بهتر است بدانید که داروهای میگرن حتما باید با تجویز پزشک مورد مصرف قرار گیرند.

 

شما میتوانید با استفاده از سامانه طبینجا بصورت آنلاین از متخصص مغز و اعصاب نوبت بگیرید.

Rate this post

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید